Existuje vzťah medzi čítaním kníh a tým, aké politické strany volíme?
Čaute, čaute! Ako študentka na jednej nemenovanej škole musím spraviť štatistický výskum vrámci diplomovej práce Bola by som naozaj veeeeľmi vďačná, keby ste mi pomohli, keďže potrebujem okolo 80 odpovedí a zatiaľ ich mám 0 (slovom nula . KOMENT.
Výskum sa týka témy posledných parlamentných volieb a korelácie medzi tým, ako často ľudia čítajú knihy a tým, ako ľudia volili. Taký menší predpoklad je, že ľudia, ktorí čítajú častejšie majú sklon voliť viac liberálne strany. Súhlasíte? Alebo si myslíte, že je to totálna sprostosť? Tak skúste dotazník vyplniť a uvidíme, aká je tá správna odpoveď Dotazník je plne anonymný a výsledky budú použité IBA na účely diplomovky. Ďakujem, ďakujem, ďakujem. Prosím, prosím, prosím.
Nechcem byť zlý, ale fakt neviem, čo ti z toho dotazníka vyjde. To za prvé. Nejaká kauzalita medzi tým, či človek často číta knihy, a keď ich číta často - a volí konkrétnu stranu, čo to znamená? Alebo také všeobecné zistenie, že tí, čo čítajú knihy, pravdepodobne skôr prídu k volbám? To vieš aj bez toho. Ide aj o typ kníh - niekto číta fantasy, a z toho fakt nezistíš nič. Podstatná vec, liberálnu ľavicu na Slovensku nemáme! A človek to v dotazníku určí tak nejak pocitovo, ak sa v tom nevyzná. Dalo by sa to spraviť oveľa lepšie. A možno, ešte smiešnejšie bude, ak by ti vyšlo - že tí, čo čítajú menej kníh, volia ľavicu. Trošku sa v tom vyznám a povedal by som, že na Západe tí, čo čítajú volia ľavicu - u nás to bude presne naopak - zas intuitívna vec, ktorá by v dotazníku byť nemala.
Plus, je celkom odveci dať tam to "iné pohlavie" - keby si sa pýtala na rod, tak OK - resp. ešte sa niekto môže cítiť ako nebinárna osoba, potom by to bolo v poriadku, ale na Slovensku je takých ľudí cca 0,0002 %
@mcvpn V tomto prípade áno - ja mám načítané diela väčšiny klasikov, odbornú literatúru atď. a do istého času som SMER volil. Ale ak by mala fakt reprezentatívnu vzorku populácie (čo tu nebude), vyšlo by jej (intuitívne), že tí, čo volia SMER - čítajú menej alebo vôbec.
Zazil som volica Kokotlebu ako obhajuje jeho volenie Zvieracou farmou. On tu knihu precital, no absolutne nepochopil. Cize ak uz, otazka by mala byt medzi citanim s porozumenim a volenim, ale nato by si potrebovala komplikovanejsiu metodu ako propagovat dotaznik na Birdzi.
Aky statistivky vyskum sa da urobit z 80 respondentov? To na skurvenu socku som mala viac tomu nemozes hovorit ani prieskum, nie to este vyskum dalsia ukf, predpokladam?
V prvom rade ďakujem každému, kto vyplnil dotazník. Limit odpovedí je už naplnený, takže sa čoskoro pustím do výpočtov.
V druhom rade by som rada ozrejmila, že tieto podklady nie sú na diplomovku v pravom zmysle slova. Študujem na zahraničnej strednej škole, a to čo my voláme diplomovka je niečo ako intenzívna práca/výskum na určitý predmet, len s tým rozdielom, že my tých prác robíme na každý jeden predmet, plus jeden ďalší a oveľa väčší, ktorý sa už na diplomovku reálne podobá. Na začiatku som uviedla, že ide o diplomovku z toho dôvodu, že pre nás to diplomovka je. Bez nej by som na konci ročníka nedostala diplom, čo by bol pre mňa veľký problém. Plus vysvetlenie by bolo veľmi dlhé a ľudia by to zväčša aj tak celkom nepochopili. Tento dotazník je určený na moju prácu v matematike, čiže som hlavne potrebovala dáta, aby som mohla urobiť štatistický prieskum. Samozrejme, ak by som študovala na vysokej škole, použila by som iné spôsoby
Takže ďakujem ešte raz za pomoc. Veľmi ste mi pomohli a pravdepodobne aj zachránili diplom
a žaner knih? z mojich okruhov usudzujem že ľudia zaujimajuci sa o historiu a litreraturu faktu su ovela viac konzervativni ako nečitajuci a čitatelia fikcie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
» www.survio.com/survey/d/H8Z2N0...
a je to viacmenej kravina,kokotnosť nezávisí od toho, či čítaš
― Alexandre Dumas
Taký proaktivni ľudia ktorý čitaju knihy o podnikaní a snažia sa zmenit svet, možu myslieť liberalnym smerom a podla toho volit liberalne strany.
Naproti tomu, su ludia, ktori necitaju nic, nemaju prehlad, chyba im kriticke myslenie, tak volia čurakov a im podobnym.
V druhom rade by som rada ozrejmila, že tieto podklady nie sú na diplomovku v pravom zmysle slova. Študujem na zahraničnej strednej škole, a to čo my voláme diplomovka je niečo ako intenzívna práca/výskum na určitý predmet, len s tým rozdielom, že my tých prác robíme na každý jeden predmet, plus jeden ďalší a oveľa väčší, ktorý sa už na diplomovku reálne podobá. Na začiatku som uviedla, že ide o diplomovku z toho dôvodu, že pre nás to diplomovka je. Bez nej by som na konci ročníka nedostala diplom, čo by bol pre mňa veľký problém. Plus vysvetlenie by bolo veľmi dlhé a ľudia by to zväčša aj tak celkom nepochopili. Tento dotazník je určený na moju prácu v matematike, čiže som hlavne potrebovala dáta, aby som mohla urobiť štatistický prieskum. Samozrejme, ak by som študovala na vysokej škole, použila by som iné spôsoby
Takže ďakujem ešte raz za pomoc. Veľmi ste mi pomohli a pravdepodobne aj zachránili diplom