Minimal+rock=Klaxons a podobné skupiny, pričom zlučujú absolútne rozličné štýly, alebo si priamo vytvoria nový štýl. máte radi takéto experimenty, alebo skôr uprednostňujete už zaužívané
@Ooooo minimal je nieco na sposob techna, pricom zakladom su zvuky na hranici ludskej pocutelnosti vyskami a basami obohatene pre vyraznejsi zvuk. v konecnom dosledku to znie celkom fajn, pokial je niekto fanúsikom techna, ale len málo pesniciek robia tanecnych.
@kolini minimal je nieco na sposob techna, pricom zakladom su zvuky na hranici ludskej pocutelnosti vyskami a basami obohatene pre vyraznejsi zvuk. v konecnom dosledku to znie celkom fajn, pokial je niekto fanúsikom techna, ale len málo pesniciek robia tanecnych
ale nájde sa aj v rock´n´roll... napríklad white stripes alebo two gallants, tomu sa však nehovorí čisto minimal, ale už minimal rock´n´roll alebo mimimal folk.
každopádne, to, čo tu nazývaš experimentami, @yurian je pre mňa dávno zaužívaná hudba
pre teba možno, pre mňa je to jedna z najkvalitnejších českých kapiel a nevynechávam žiaden ich koncert v okolí (len raz sa mi v brne jeden podarilo vynechať)
čítala som tú reportáž, neviem, kto to písal, ale napísal o midi lidi peknú sračku. písať o hudbe, o ktorej si v živote nepočul a nerozumieš jej dokonca predčí aj trápnosť kušnierikových hudobných reportáží a to je čo povedať. a to nehovorím, že sa ti to musí bezpodmienečne páčiť, ale keď vieš o elektronickej hudbe jedno veľké prd, tak do nej radšej nezabŕdaj.
@Grietusha tak oficialne je to este experimental. existuje sice uz 20 rokov, ale hra to len malo skupin. ostatne ho kombinuju s inymi stylmi a prave o nich som tvrdil, ze to je TEN EXPERIMENTAL
@Mescudi a ja Hollywood Undead poznam sice len chvilu, ale praveze okrem hudby ma prave najviac zaujali tie ich masky. su super a nie take hororove ako u Slipknot a aj sa nejako charakterizuju od ostatnych. to undead to vysvetluje
nie je to experimental, je to úplne normálne, dnes sa kombinuje milión štýlov, robí sa to tak už dlho, na nič nemôžeš s istotou nalepiť jednoznačnú štýlovú nálepku, pokiaľ sa neskladá z aspoň piatich slov.
tu máš experimentálnu hudbu:
patrí to aj do experimentálneho filmu, ja narážam na to hudobné pozadie.
@grietusha "tá je aká hustá, neuznáva prechody; to je aký minimal"
@yurian the klaxons sú minimal+rock? (hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm )
a inak ja si dovolím len taký všobecný tliach, pretože každý z nás má očividne iný názor na to, čo to je experimentálna hudba:
mám rád postmodernú dobu aj preto, lebo umelci (v literatúre, hudbe, maľbe, atď) dokážu zmiešať niekoľko na pohľad nezmiešateľných konceptov, štýlov, ideológií... je to ohromne hravá doba a veľmi ma baví.
Za nám blízku literatúru spomeniem Dušana Mitanu, Milana Kunderu a román Daniela Heviera "Kniha, ktorá sa stane" (vybral som literatúru, pretože spomedzi všetkých umeleckých žánrov sa najviac vyznám v nej)
experimenty v hudbe priam milujem a vyhľadávam... ale nemám rád, keď sa za pojem "experimnentálna hudba" skrývajú nepočúvateľné kraviny - s čím sa žiaľ stretávam dosť často :/
ad minimal - tam je to dosť podobné... video z @8 je priam ukážkový príklad... neskutočná invencia - začať s primitívnou melódiou a každý 4. alebo 8. pattern pridávať jednu stopu bicích... prechody pojem neznámy...
výsledok -> ohromný umelecký zážitok, keď sa po minúte a pol počúvania toho istého dočkám odmeny vo forme ďalšej hajtky, ktorá tam už dávno mala byť... a v tom momente si uvedomím, že vlastne aj keby bola, aj tak by to znelo ako odpadovo syntetická hudba pre retardovaných, ktorým niečo treba 8x opakovať, aby vôbec pochopili...
Obávam sa, že experimentálna hudba je už dnes mŕtvy koncept. Ale i tak, určite to nie je to, o čom sa tu bavíme. Toto je len nejaký fusion žánrov... Alebo crossover, alebo ja neviem čo... Pojmová anarchia, v tejto hudbe.
rap+metal: SX10, Cypress Hill, Necro, Ill Bill, Goretex, Sabac Red, par veci od JMT/OS/AOTP, par veci od Lowdown, parveci od LCN, par veci od Dirtballa,par veci od Kottonmouth Kings, par veci odImmortal Technique, Danny Diablo
rap+punk: Kottonmouth Kings
hick-hop: Everlast
A mnoho mnoho jednotlivych trackov. Somzamerany na tento styl, takze kto chcete nejake info staci mi napisat
@34@Grietusha nemôžem si pomôcť, ale ja to vnímam ako maximálny regres... aj s minimálnymi znalosťami FLka máš taký beat hotový za maximálne hodinu... nepotrebuješ ani kopanec od múzy, stačí len trošku hudobného sluchu... to by mi ale bolo jedno keby sa to dalo počúvať, ale nedokážem to
keď si spomenula live, tak som sa trošku zamyslel a s takými dvoma promile a troškou THC v krvi by to za prítomnosti podobne naladenej partie mohol byť zaujímavý zážitok (najmä keď si predstavím tie texty v kontexte s hudbou)... ale zaujať človeka v takom stave myslím nie je až také umenie
ja vam dam experimental...sakra...zatial som nič od experimentalu nepočul...asi preto lebo experimental neni kategoria ako rock, hardkoršit, repnigamatafaka...ale označuje sa tak vlasne každy umelec ktorý vo svojej hudbe eperimentuje s nezvičajnými zvukmi, nástrojami, rytmami, efektami? a to v dnešnej dobe možeš povedat skoro o každom? vlastne teda nemožeš lebo to už nieje experimental...celý tento pojem bi som zavrhol najradšej
ale niekedy nejde o prešpekulovanosť. minimal je práve o jednoduchosti, preto sa tak volá. pokiaľ sa ti to nepáči, v poriadku, ale tvrdiť o tom, že je to regres, pokiaľ to ale ide úplne iným smerom ako zvyšok elektronickej sféry, je podľa mňa trochu mimo.
to je, akoby si povedal napríklad na Mondriana, že jeho maľby sú absolútny regres, pretože sa to dá namaľovať rýchlo a netreba ani kopanec od múzy.
pričom v post-modernej dobe je dôležité uvedomiť si, že v umeleckej tvorbe má dnes väčší význam myšlienka, až potom výsledné dielo.
@Grietusha nuž, vravel som, že ako regres to vnímam ja osobne... nerobím si nárok na absolútnu pravdu ak by som však mal parafrázovať ako ten song vnímam, bol by z toho dvojhodinový celovečerák, kde vedľajšia postava sedí v prázdnej izbe s bielymi stenami a pozerá do stropu.., po piatich minútach sa postaví, po ďalších piatich prehovorí... o desať minút do izby vojde ďalšia postava, päť minút stojí, o ďalších päť sa pozdraví s tou druhou... o hodinu sa zmení scéna a objaví sa hlavná postava, ktorej tiež bude trvať päť dlhých minút kým sa dostane k slovu...
komu sa to páči, neberiem mu to... len ja osobne vidím cestu niekde inde - napríklad
ale aby sme sa vrátili k minimalu - toto ma napríklad oslovilo tiež, ale trochu netradičným spôsobom - dosť ma to rozosmialo nie však ako výsmech (práve naopak, respect autorovi za nápady , ale ako bezprostredné pocity po zpracovaní zvukových a obrazových vnemov (za triezva, samozrejme... inak ten klip má na tom dosť veľký podiel
@Takzvany kamo každemu sa páči iná hudba a to že to nepočuva večšina populácie neznamená že to ej alternatívna bezvaječná sračka...pusti nejaky ambient niekomu kto počuva hanah montanu ta vismeje že čo to je za psycho XiXi...alebo pustiš si desmod...hravaju to v radiach...a ževraj to je hit...ja ked počujem bombay bicycle club tak si to spievam lebo to je premna hit napríklad...nie každá hduba ktorá ej kvalitná tak musi bit hit...napríklad taký radiohead som v rádiu(okrem FM) nepočul... a pritom je to trošku iná uroveň
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
co je boha minimal?
Alebo Moderat. Och.
to predtym bol preklep
ale nájde sa aj v rock´n´roll... napríklad white stripes alebo two gallants, tomu sa však nehovorí čisto minimal, ale už minimal rock´n´roll alebo mimimal folk.
každopádne, to, čo tu nazývaš experimentami, @yurian je pre mňa dávno zaužívaná hudba
aj Hollywood Undead sú fajn, len vyzerajú ako total debili s tými maskami
inak hocičo kde je rap + rock, punk alebo metal môžem aj keď takého poznám dosť málo...
no midi lidi boli tusim na Minikvase.. nedalo sa to pocuvat
pre teba možno, pre mňa je to jedna z najkvalitnejších českých kapiel a nevynechávam žiaden ich koncert v okolí (len raz sa mi v brne jeden podarilo vynechať)
čítala som tú reportáž, neviem, kto to písal, ale napísal o midi lidi peknú sračku. písať o hudbe, o ktorej si v živote nepočul a nerozumieš jej dokonca predčí aj trápnosť kušnierikových hudobných reportáží a to je čo povedať. a to nehovorím, že sa ti to musí bezpodmienečne páčiť, ale keď vieš o elektronickej hudbe jedno veľké prd, tak do nej radšej nezabŕdaj.
@Mescudi a ja Hollywood Undead poznam sice len chvilu, ale praveze okrem hudby ma prave najviac zaujali tie ich masky. su super a nie take hororove ako u Slipknot a aj sa nejako charakterizuju od ostatnych. to undead to vysvetluje
nie je to experimental, je to úplne normálne, dnes sa kombinuje milión štýlov, robí sa to tak už dlho, na nič nemôžeš s istotou nalepiť jednoznačnú štýlovú nálepku, pokiaľ sa neskladá z aspoň piatich slov.
tu máš experimentálnu hudbu:
patrí to aj do experimentálneho filmu, ja narážam na to hudobné pozadie.
Ten minimal je zaujímavý! Trochu upípaný na môj vkus, ale určite nie odpudivý.
Ja som si myslel, že to bude mať niečo s minimal housom, ale spojitosti sú asi skôr marginálne...
ano mas pravdu pre mna to bolo nepocuvatelne..
a ten druhy odstavec si neadresovala mne dufam...
to bolo tomu, kto ten report písal
@nemysliacitvor s minimal house to má spoločné tak aparatúru
ok ale pisala si to ako keby mne.. ja som ziaden report s nimi nepisal.. do masla jedine Dudri ale aj to si nepamatam ze by sa o nich vyjadroval...
Áno, to je jedna z tých okrajových spojitostí...
@yurian the klaxons sú minimal+rock? (hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm )
a inak ja si dovolím len taký všobecný tliach, pretože každý z nás má očividne iný názor na to, čo to je experimentálna hudba:
mám rád postmodernú dobu aj preto, lebo umelci (v literatúre, hudbe, maľbe, atď) dokážu zmiešať niekoľko na pohľad nezmiešateľných konceptov, štýlov, ideológií... je to ohromne hravá doba a veľmi ma baví.
Za nám blízku literatúru spomeniem Dušana Mitanu, Milana Kunderu a román Daniela Heviera "Kniha, ktorá sa stane" (vybral som literatúru, pretože spomedzi všetkých umeleckých žánrov sa najviac vyznám v nej)
ad minimal - tam je to dosť podobné... video z @8 je priam ukážkový príklad... neskutočná invencia - začať s primitívnou melódiou a každý 4. alebo 8. pattern pridávať jednu stopu bicích... prechody pojem neznámy...
výsledok -> ohromný umelecký zážitok, keď sa po minúte a pol počúvania toho istého dočkám odmeny vo forme ďalšej hajtky, ktorá tam už dávno mala byť... a v tom momente si uvedomím, že vlastne aj keby bola, aj tak by to znelo ako odpadovo syntetická hudba pre retardovaných, ktorým niečo treba 8x opakovať, aby vôbec pochopili...
no aby som len nekritizoval, z minimalu ma oslovilo toto > » www.t-musiccity.sk/sutaz4_detail.p...
síce tiež nie nejaká výhra, ale aspoň je to počúvateľné bez ujmy na zdraví
ale rozhodne by som to nenazval experimentálnou hudbou, experimentálna hudba je o niečom inom
Obávam sa, že experimentálna hudba je už dnes mŕtvy koncept. Ale i tak, určite to nie je to, o čom sa tu bavíme. Toto je len nejaký fusion žánrov... Alebo crossover, alebo ja neviem čo... Pojmová anarchia, v tejto hudbe.
na zaver to najlepšie
rap+punk: Kottonmouth Kings
hick-hop: Everlast
A mnoho mnoho jednotlivych trackov. Somzamerany na tento styl, takze kto chcete nejake info staci mi napisat
pre mňa je to maximálne hravá hudba a hlavne sa mi páčia Midi Lidi kvôli ich textom, ktoré to všetko tak skvelo podčiarkujú... také detské riekanky.
a naživo to je úplne najvác. teda, najmä v Brne na ich domácej pôde.
keď si spomenula live, tak som sa trošku zamyslel a s takými dvoma promile a troškou THC v krvi by to za prítomnosti podobne naladenej partie mohol byť zaujímavý zážitok (najmä keď si predstavím tie texty v kontexte s hudbou)... ale zaujať človeka v takom stave myslím nie je až také umenie
napríklad ja na ich koncerty chodím úplne triezva
ale niekedy nejde o prešpekulovanosť. minimal je práve o jednoduchosti, preto sa tak volá. pokiaľ sa ti to nepáči, v poriadku, ale tvrdiť o tom, že je to regres, pokiaľ to ale ide úplne iným smerom ako zvyšok elektronickej sféry, je podľa mňa trochu mimo.
to je, akoby si povedal napríklad na Mondriana, že jeho maľby sú absolútny regres, pretože sa to dá namaľovať rýchlo a netreba ani kopanec od múzy.
pričom v post-modernej dobe je dôležité uvedomiť si, že v umeleckej tvorbe má dnes väčší význam myšlienka, až potom výsledné dielo.
komu sa to páči, neberiem mu to... len ja osobne vidím cestu niekde inde - napríklad
ale aby sme sa vrátili k minimalu - toto ma napríklad oslovilo tiež, ale trochu netradičným spôsobom - dosť ma to rozosmialo nie však ako výsmech (práve naopak, respect autorovi za nápady , ale ako bezprostredné pocity po zpracovaní zvukových a obrazových vnemov (za triezva, samozrejme... inak ten klip má na tom dosť veľký podiel
ide len o to, či si to získa dostatok fanúšikov
ak áno, hit je na svete
ak nie, ostane to zabudnutou alternatívnou sračkou, nevýraznou, bezvaječnou, ...
je to free na download
» www.last.fm/music/Lucas+Per...