Milí birdzáci,
dostala som novú kalkulačku Sencor a som z nej analfabet potrebujem zadať exponent do kalkulačky ale neberie mi to je tam to tlačidlo EXP ale ak chcem zadať napr. 1.10na 8 ako mám presne postupovať potom sú tu ešte funkcie ako 2ndF a DEG,RA
no sak daj rpesny typ ako sa vola, a ku kalkulackam byvaju v krabici aj navody! urcite tam je, ale ked das aku mas kalkulacku tak exponent ti poviem ako sa robi
s tým exponentom by si mala asi dať 1,1EXP8
DEG by mali byť stupne ak sa nemýlim a RAD sú radiány, to si prepínaš na základe toho, v čom potrebuješ počítať, normálne to maj prepnuté na stupňoch, iba keď potrebuješ si zmeň na radiány.
zvyšok neviem, nikdy som to nevyužívala
DEG,RAD,GRAD používaš pri goniometri - podľa toho, či potrebuješ výsledok v stupňoch alebo v radiánoch
to 2ndF funguje tak, že keď to stlačíš, tak nepoužívaš to, čo je na tlačítku, ale tú druhú funkciu - asi je napísaná nad tlačítkom - (napr. pri sin máš po stlačení 2ndF arcsin)
@sveter dakujem ja som mala inu kalkulacku ale pokazila sa mi a z tejto novej som idiot je po segre nemam uz navod konkretne potrebujem vypocitat 1.10na9/6,023.10na 23 ja uz vysledok mam ale nemozem prist nato ako to zadat to tej mojej novej mudrej kalkulacky
@kuvincik dakujem pekne uz my je to jasne my sme to nestastie este nepreberali mam nastavene zatial funkciu DEG....
@enkidu jooj ved az taky magor niesom :/ ved s tou striškou som to počítala aj na starej kalkulačke takto len tuto mi to nejd oukej nevadí keď zastihnem segru opýtam sa jej aj tak ďakujem za snahu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
s tým exponentom by si mala asi dať 1,1EXP8
DEG by mali byť stupne ak sa nemýlim a RAD sú radiány, to si prepínaš na základe toho, v čom potrebuješ počítať, normálne to maj prepnuté na stupňoch, iba keď potrebuješ si zmeň na radiány.
zvyšok neviem, nikdy som to nevyužívala
» www.sencor.eu/getattachment/b...
to 2ndF funguje tak, že keď to stlačíš, tak nepoužívaš to, čo je na tlačítku, ale tú druhú funkciu - asi je napísaná nad tlačítkom - (napr. pri sin máš po stlačení 2ndF arcsin)
A exponent tak, ako je v @2
@kuvincik dakujem pekne uz my je to jasne my sme to nestastie este nepreberali mam nastavene zatial funkciu DEG....
@6 *mi je to jasne*