Kolko je podla vas cholerikov, ktorí si uvedomuju že su cholerici a kolko je podla vas melancholikov, ktorí si uvedomuju že su melancholici. Poznamka: nejde o to, poznat pomenovanie melancholik/ cholerik, ale poznat napr. ze som introvetny labilny clovek, a naozaj som ., poznat vlastnosti.
Vobec netusim, mne raz kamoska zahlasila, ze ved ja som vysity cholerik ukazkovy, a to ma celkom zarazilo, povazovala som sa za melancholicku/flegmaticku a z toho extrovertneho spektra vobec nic. Ale musim priznat, ze mala asi pravduno
čiže sa pýtaš či je v populácii viac introvertne labilných alebo viac extrovertne labilných ? lebo tým pádom sa otázka týka len určitej škály typológie a to , iba labilnej časti
a neviem to určiť z tejto otázky, poznám hlavne veľa cholerických ľudí ...
@melancholik nie, on sa pýta, či je viac cholerikov, ktorí si o sebe uvedomujú, že sú cholerici, alebo je viac melancholikov, ktorí si uvedomujú, že sú melancholici. lebo všetci si to o sebe neuvedomujú, že nimi sú.
@snehovavlocka chceš mi povedať že ak dáš pred človeka definíciu typov tak sa sebareflexne nezaradí ? to by bol dosť neschopný človek keby nevedel určiť do ktorej skupiny patrí aspoň z časti viac ako do inej ...
a až je teda otázka takáto (zvláštna dosť tak asi melancholici ... cholerici sú výbušní a expresívny človek si často nepriznáva svoju výbušnosť, pretože je globálne odsudzovaná ako slabosť a ,,choroba,, medzi ľuďmi ... aspoň tak to vidím
@melancholik no o tú sebareflexiu ide, že či si každý človek prizná a vie odhadnúť, že je taký, aký je - ako si aj poznamenal v druhom odseku.
ja som len reagovala na prvý koment, podľa mňa je to úplne zrozumiteľné
@melancholik to spávaš viac ako dôchodcovia a ešte isto zarobíš viac ako oni majú dôchodky, neviem, čo sa sťažuješ
(ja som sa len chcela cítiť výnimočne, že som to pochopila, a ak som to nepochopila dobre, tak ma nechajte veriť tomu, že áno )
@snehovavlocka hurá ! nádej ešte žije že nie som úplne mimo
lenže dôchodcovia spia tolko čo potrebujú a kolko sami chcú a ja so spánkom na výber nemám a potrebujem minimálne 10 ! čiže bežím na polovičnom výkone celé dni, čo sa týka všetkého
viac je melancholikov, aj bez toho (ne)uvedomovania sa, lebo proste vsade kam chodim vidim bud flegmatikov, povedala by som, ze tych je najviac a potom ostatne a cholerikov len velmi malo poznam okrem seba
@mcvpn takže myslíš, že je predurčené, aké povahy a inteligencie sa narodia? že keď už je nejakého typu veľa, tak teraz už treba viac priradiť iný? a to, čo pomrie, treba vyvážiť?
rátaš do toho aj zvieratá?
nezávidím ti, mňa by dlhodobo 5 hodín asi zabilo. ale desať je už veľa, nespozoroval si, že by ti už stačilo aj menej spať po takomto tréningu? telo si začne časom zvykať
ja som cholerický sangvinik a introvert a píšem to len preto, lebo nerozumiem otázke v nadpise a prvom komente dohromady, tak reku len, že aha, mám dva charaktery, čo sú vraj extrovertné a som introvert, šalala.
@grietusha
Otazka nie je že : Kolko je cholerikov a kolko je melancholikov.
Majme napr. 100 cholerikov, kolko z nich si nepriamo uvedomuju ze su cholerici? Bez ziadneho testu, proste normalny cholerik clovek.
jediná vec ktorú som spozoroval je, že cez víkend zaspím okolo jedenastej na vyčerpanie a ráno sa zobudím okolo deviatej a už wsom vyspatý ... ale iba trochu, no zaspať sa mi už nedá ... čo je ale v podstate tých 8-9 až 10 hodín ktoré potrebujem ...
jednoducho cítim že cez víkend nedokážem (nestihnem) dospať ten týždeň ... a pritom si telo na to nemôže zvyknuť ... a hlava si ani nechce
@melancholik cez deň sa ti nedá zdriemnuť? alebo ísť spať skôr? ty robíš dvanástky? ja tomu celkom nerozumiem, ako ti prebieha deň, keďže vstávaš s vtákmi :ehm:
@snehovavlocka no ved ja spavam cez den aj to je to ale.max dve hodiny ... domov pridem 15:00 ... robim 8 hodin... dve hodiny spim a chodim spavat okolo deviatej ... strasne rychlo mi bezi cas cez ten den...ale ked spim poobede tak som hrozne omameny, ach tazko sa zije s tymto rezimom
Žiadny človek nieje len jedno. Ale percentualne je kus z kazdeho ale vazsinou tu mame melancholickych a zial az moc... Az je to chore a su taky zakomplexovany ze prechadzaju do cholerickych stavov
@melancholik ono, keď človek poobede spí tak dlho, úplne sa rozhádže, to aj keby si normálne spával a poobede si na hodinu zdriemneš, tak budeš mŕtvy 20 minút je akurát na regeneráciu. ale u teba je to iné, no. skúšal si aj nespať poobede?
@snehovavlocka nuž to by som sa načakal...akože sú tam pozície platené aj nad 1000 , 2000 + a tí chodia do práce na osmu alebo deviatu (toho by som sa nedočkal) ... lenže všetci ostatní na 6tu ... takže buď zmením zamstnanie úplne alebo si (ne)zvyknem
@snehovavlocka a teraz si predstav že sa na svet nepýtaš, si prekvapená keď zistíš že žiješ, že si sa narodila rodičom ktorí si ťa urobili ,,pre srandu,, pretože chceli, maju z toho radosť ...
ľudia zase maju radosť z toho že si ďalšia pracovná sila do spoločnosti ... a do tohto sa proste rodíš a nevyberáš si to ... keby som tak mal na začiatku na výber ...
@melancholik tak vybrať si nenarodiť sa nemôže nikto, ale je už na každom, ako naloží s tým, čo má. veľa robí samotný prístup, no mnoho ľudí sa ani len nesnaží niečo zmeniť a zmieria sa s tým, ako všetko je, aj keď sa im to nepáči. lebo je to ľahšie. jasné, že všetko sa zmeniť nedá, s tým sa treba zmieriť, ale je toho veľa čo áno a niekedy stačí len maličkosť a veci sa začnú vyvíjať iným smerom...
@snehovavlocka nemôžem nič iné len súhlasiť ...
no celkom nedávno a je tomu zopár rokov som prišiel na to že žial ludia si niekedy myslia že niečomu rozumejú alebo vedia ako sa veci ,,dejú,, a pritom to tak nie je ... občas si ludia pripisuju zásluhy za rôzne veci aj keď ich naozaj nemajú (no pritom to nie je vidieť priamo)
aby som to popísal jednoduchšie ... možno je úplne jedno aký má človek prístup pretože v konečnom dôsledku nikdy nezistí či jeho snaha mala 100% tny efekt alebo to bola len súhra okolností na ktorých sa zviezol , toto je podla mňa to najhoršie čo sa vo svete deje, že sa nikto z nás nerobí do férových podmienok ... každému je naložené zo začiatku úplne inak no očakávania a ciele sú zväčša rovnaké ... trochu drsné a neférové, obzvlášť k tým ktorí majú ešte menej možností na sebarealizáciu alebo čokolvek iné
@melancholik no áno, to je pravda.
niekto sa musí snažiť veľa a niekomu padajú pečené holuby. spravodlivosť pre jednotlivca podľa mňa neexistuje. ale tiež každý má inú mieru spokojnosti a nie každému by stačilo aj keď má viac ako druhý. ono je to všetko strašne komplikované. a pritom aj nie je.
@snehovavlocka hej jediná vec je tá že každý má inú mieru spokojnosti ... ale niektoré veci by mali byť brané ako samozrejmá férovosť, základné veci ...a nie sú
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Vobec netusim, mne raz kamoska zahlasila, ze ved ja som vysity cholerik ukazkovy, a to ma celkom zarazilo, povazovala som sa za melancholicku/flegmaticku a z toho extrovertneho spektra vobec nic. Ale musim priznat, ze mala asi pravduno
a neviem to určiť z tejto otázky, poznám hlavne veľa cholerických ľudí ...
a až je teda otázka takáto (zvláštna dosť tak asi melancholici ... cholerici sú výbušní a expresívny človek si často nepriznáva svoju výbušnosť, pretože je globálne odsudzovaná ako slabosť a ,,choroba,, medzi ľuďmi ... aspoň tak to vidím
ja som len reagovala na prvý koment, podľa mňa je to úplne zrozumiteľné
(ja som sa len chcela cítiť výnimočne, že som to pochopila, a ak som to nepochopila dobre, tak ma nechajte veriť tomu, že áno )
lenže dôchodcovia spia tolko čo potrebujú a kolko sami chcú a ja so spánkom na výber nemám a potrebujem minimálne 10 ! čiže bežím na polovičnom výkone celé dni, čo sa týka všetkého
rátaš do toho aj zvieratá?
nezávidím ti, mňa by dlhodobo 5 hodín asi zabilo. ale desať je už veľa, nespozoroval si, že by ti už stačilo aj menej spať po takomto tréningu? telo si začne časom zvykať
nie
nie
nie
a nie
Otazka nie je že : Kolko je cholerikov a kolko je melancholikov.
Majme napr. 100 cholerikov, kolko z nich si nepriamo uvedomuju ze su cholerici? Bez ziadneho testu, proste normalny cholerik clovek.
A nakoniec obidve veci porovnas.
@snehovavlocka ja neviem×2
ako si vysvetľuješ, že introvertov je menej ako extrovertov?
to by aj mna zaujimalo
jediná vec ktorú som spozoroval je, že cez víkend zaspím okolo jedenastej na vyčerpanie a ráno sa zobudím okolo deviatej a už wsom vyspatý ... ale iba trochu, no zaspať sa mi už nedá ... čo je ale v podstate tých 8-9 až 10 hodín ktoré potrebujem ...
jednoducho cítim že cez víkend nedokážem (nestihnem) dospať ten týždeň ... a pritom si telo na to nemôže zvyknuť ... a hlava si ani nechce
ľudia zase maju radosť z toho že si ďalšia pracovná sila do spoločnosti ... a do tohto sa proste rodíš a nevyberáš si to ... keby som tak mal na začiatku na výber ...
no celkom nedávno a je tomu zopár rokov som prišiel na to že žial ludia si niekedy myslia že niečomu rozumejú alebo vedia ako sa veci ,,dejú,, a pritom to tak nie je ... občas si ludia pripisuju zásluhy za rôzne veci aj keď ich naozaj nemajú (no pritom to nie je vidieť priamo)
aby som to popísal jednoduchšie ... možno je úplne jedno aký má človek prístup pretože v konečnom dôsledku nikdy nezistí či jeho snaha mala 100% tny efekt alebo to bola len súhra okolností na ktorých sa zviezol , toto je podla mňa to najhoršie čo sa vo svete deje, že sa nikto z nás nerobí do férových podmienok ... každému je naložené zo začiatku úplne inak no očakávania a ciele sú zväčša rovnaké ... trochu drsné a neférové, obzvlášť k tým ktorí majú ešte menej možností na sebarealizáciu alebo čokolvek iné
niekto sa musí snažiť veľa a niekomu padajú pečené holuby. spravodlivosť pre jednotlivca podľa mňa neexistuje. ale tiež každý má inú mieru spokojnosti a nie každému by stačilo aj keď má viac ako druhý. ono je to všetko strašne komplikované. a pritom aj nie je.