ja fajcim od 14 nikdy ma to nelakalo az kym som sa nedostal do brutalne tazkej situacie a vtedz bum dal som si cigo a vsetko mi hned pripadalo lachsie a bol som zrazu ovela klunejsi ten efekt si pametam dodnes aj to ako mi prva cigareta chutila objavil som caro a nechcel som sa ho zbavit lenze nic netrva vecne a nic nie je zadarmo a tak sa caro postupne zacalo stracat priamo umerne s peniazmi ktorich som vzdy mal nasetrenich do zasoby bum mam 17 vyfajcim 25 za den a vobec ma to skoro neukludnuje prave naopak ked si nemam co zapalit som nervozny jak pes nemyslim si ze chyba bola v tom ze som mlady je uplne jedno aky ma clovek vek zacat stym je chyba a to kedykolvek ale co uz jedine co by ludstvo zachranilo od smogu je stopnutie predaja tich pluca likvidujucich trubiciek pripadam vam ako troska? lol som uplne vyrovnany pohodovy clovek ktory uziva zivot naplno jediny rozdiel je v tom ze kazdich 15 minut je pauza na cigo
fajcenie je blbost v kazdom veku, nie len v neplnoletosti. Deti aspon ospravedlnuje to, ze si neuvedomuju, co robia. Len chcu napodobnovat dospelych. Dospeli su blbi, pretoze nielen, ze nicia zdravie sebe, ale aj nam ostatnym, a uvedomuju si to, ale je im to jedno. A co je najhorsie, este aj strasne smrdia. Ked sedim na ceste z Brna 4 hodiny vedla chlapa, co smrdi cigaretovym dymom, a to pocas prestavky si pri Trencine odskoci jednu zapalit (asi by umrel, keby nefajcil, alebo co...), tak by som vrazdil... Takze odkaz pre vsetkych fajciarov: SMRDITE!
Je podla mna hlupe sudit ludi pre to ci fajcia ci nefajcia...Nefajciar nemoze vediet, ako sa citi fajciar..Nefajciarom to smrdi, je to trapne atd...lenze fajciarovi to tak nepripada,..jednemu to chuti..(ano aj to moze byt), druheho to ukludnuje...Je to kazdeho osobna vec,a ked chce niekto fajcit , nech fajci.Musi si vsak uvedomit,ze za to moze niest nasledky.Musim sa priznat,ze aj mne cigarety chutia ,ale snazim sa s tym bojovat,bo mi to neprospieva..len mi to nejak nevychadza..
suhlasim, ze fajcenie je kravina v kazdom veku... ale preco zaraza autira diskusie fajcenie? hm, mna zarazilo, ked mi ukazali dievca, co bola vrcholova atletka pred dvoma rokmi a teraz ma rozpichane zily. a ked som sa s nou porozpravala zistila som, ze je uzasne dievca. zarazilo ma: preco to robi? cigarety... su aj horise veci, ale zas ked sa to tak vezme - vsetko zacina od nuly...
Cigarety su podla mna droga ako kazda ina a neviem, preco sa v spolocnosti toleruje. Ked si niekto picha, alebo fetuje, je to jeho vec, ale ked niekto fajci, tak tym obmedzuje moju osobnu slobodu. Takze z tohoto hladiska je to este horsie...
Je to kazdeho cisto osobna vec, viem, ze tym ohrozuje aj druhych, ale s tym nic nenarobime, my nie! Zakony to dovoluju, takze nam neostava nic ine, len sa ticho podriadit...
v podstate kto chce fajcit nech si fajci, je mi to uplne jedno... ale pokial mi to odfukuje do ksichtu tak nech ide do riti... mne ten smrad vadi, preco by som ho mala dychat, ked si nechcem kazit zdravie? to ze on si ho rozhodol kazit je jeho vec... ja tiez nechodim rozprasovat vonavku kade tade
ondy toleruju to lebo chcu peniaze vsetko je len o peniazoch podla mna by nemalo byt take ze fajciari vs nefajciari to je hovadina jak mraky podla mna sa mozu obe strany medzi sebou tolerovat napriklad ja si v pritomnosti petuli lebo viem ze je nefajciarka nezapalim a ona bude znasat ten moj cigaretovi smrad ococh to bude stat nejake usilie no nie?
a inak bol vidany zakon ze fajcit sa moze len na sukromnom priestranstve ale nakoniec ho polavili lebo ludia sa burili ze sa nesmie fajcit tam kde sa zhromazduje viac ludi no mne to tak nepripada sak aj v restauraciach su popolniki...
ale vztahuje sa to napriklad na autobusove zastavky,nastupistia,kina,obchody takze kdekolvek na takichto ci podobnich miestach by ste niekoho videli fajcit tak vlastne porusuje zakon
lenze ten zakon je na prd... policajtov nikto na niekoho kto fajci na zastavke volat nebude... a vacsinou tam fajcia taki co na prvy pohlad vidis ze to kazdy den sedi v krcme a oziera sa... a k tomu smradu... mne nevadi ked z niekoho citit ze fajcil, mne vadi ked si cigaretovy dym najde cestu rovno do mojho nosu... a ani sa nemozem premiestnit nikde, lebo sa neda...
Ja nefajcim ale samozrejme ked som s partiou niekde v krcme a ponuknu ma, neodmietnem jednoducho mi to chuti ale zasa zavisla nie som, sama som si cigarety kupila mozno raz v zivote... nemienim na to vyhadzovat peniaze, ved mi to nici zdravie. Ja som na zafajcene prostredie zvyknuta takze mi nevadi ked niekto vedla mna fajci. A este je velmi dobre bozkavat sa s chlapcom, ktory predtym fajcil
aale no ..samo, ze mam za sebou nejaku tu cigaretku heh a kto nie ??? ,,,,ale nefajciim..uz asi 2 abo 3 roky som nemala cigaretu v ustach a vobec mi to nechyba..vlastne ja som nebola nikdy fajciarkou, tie moje fajciace obdobia ..heh to bola tak jedna dve cigaretky za den DD,,,a aj to len cez viikendy ..ved to poznate ..ale co sa mi zda zvlastne, ako niekto dokaze zacat len tak z fleku fajcit !! ..jedna z mojich naj kamosiek to dokaze ..a ja vobec nechapem ako to dokaze .. predtym tiez si dala obcas 2-5 cigaretiek za den..pak odmlka, nefajcila a potom..zrazu z nicoho nic ..zacala jeden den pit, fajcit aj setko proste .. ,,a teraz tieto prazdniny som s nou kazdy den (a akurat tu foto do mna pitchuje ze mam ist s kosom takze v skratke uz len )..a vyfajci kazdy den jednu krabicku ..the end
ja som zacala v 12 dost skoro a lutujem to do dnes zo zaciatku som si hovorila vsak hocikedy prestanem no teraz sa to uz neda!pokusala som sa o to ALE ZBYTOCNE MOZNO NIEKEDY!TAK ODKAZUJEM VSETKYM NEFAJCIAROM ABY TO ANI NESKUSALI!
skusala som fajcit. to je jasne, vo veku 13-14-15 clovek skusa kadeco..
moj postoj je ale odmietavy- ide to do prachov )to ale nie je ten dovod c.1) ALE nicit si zdravie? a robit zo seba vedome zavislaka? ked vidim daktore baby, co boli na skole pred maturou take vyklepane ze fajcili jak kominky.. no dakujem..
to je asi jedina vyhoda cigariet ze mozu ukludnit cloveka aj v tom najhorsom strese jedina vec je ze ked uz je niekto dlhi fajciar potrebuje na take ukludnenie aj 10 cigariet ja tiez fajcim jednu za druhou ked mam stres verte mi robit 2 roky strednu skolu externe je horsie ako jedna maturita
Netvrdim, ze som nikdy nefajcil, tiez si raz, dva razy za mesiac zapalim, lebo vsetko zle, moze byt na nieco dobre...
Ale kto fajci jednu, dve krabicky denne je samovrah... A kto namieta, ze nie, tak nech si skusi uzavriet zivotnu poistku, je tam podmienka, ze ak vyfajci 40 a viac cigariet denne, takyto clovek je nepoistitelny - cize samovrah. Nielenze to nici zdravie, vycucava penazenku, ale aj obtazuje nas nefajciarov. Vacsinou fajciari totalne ignoruju zakaz fajcenia na zastavkach mhd atd.
Este mensi prepocet: 1 krabicka stoji cca 65Sk ak za den vyfajci 1,5 je to zhruba za 100sk. Za tyzden to robi 700 ta mesiac 2800...
Ak by si ten dotycny tych 2800 sk setril a ukladal, tak za 10 rokov by mal z toho najmenej 300 000 zisk. Za to by sa dalo kupit auticko, nie?
ale to sa tak brat nemoze to je ako keby som ja povedal ze priemerne detsko zje cokoladky za 50 sk denne za tyden to je 350 a za 10 rokov 150 000 za to by sa dala kupit motorka nie? niekto mina na kremiki a kozmetiku niekto si zase vie vychutnat kvalitnu tabakovu zmes priemerna zena minie na kozmetiku ... bez komentara
a co sa tyka zdravia taka ta rakovinka fajciara moze cakat tak medzi 40-50 podla mna kto bu fajcil od 15 do 50 40cigariet denne by bol blazon sak aj ja sa stym pomaly chystam skoncit
Hmm, no, s tou cokoladou si ma fakt dostal, ja jej zjem tiez dost, ale aspon tam nie je napisane, ze sposobuje impotenciu a rakovinu...
Poznas to nie? Pride chllapik do stanku a vypyta si krabicku cigariet, ked mu ju predavacka poda, pozrie sa a vravi:"Tieto co sposobuju impotenciu nechcem, dajte mi prosim tie s tou rakovinou..." A su samovrahovia, co vyfajcia aj 40 cigariet, poznam takych...
Podla mna ked niekto zerie denne cokoladu za 50SK tak musi byt tucny jak riadna diva svina .....
Ale Typek ma pravdu, kazdy mina peniaze na nejaku blbost, niekto fajci, niekto denne aspon 5krat kofoluje(pivuje) niekto si kupuje sminky niekto tipuje zapasy.... keby si mal usetrit na vsetkom na com by si chcel tak by si zarobil tolke prachy ze by si mal aj dom a nie auto
podla mna to funguje tak akurat na zaciatku a po case si clovek zvykne a potom je to uz pre neho rutina, a problem pasivneho fajcenia je ze prv sa fajci len tak a potom uz musi
ale zalezi to aj od prostredia v ktorom clovek zije..........
Cigarety ukludnuju prave az ked si na ne zvyknuty ..... Na zaciatku ti zvysuju krvny tlak, toci sa ti hlava a podobne nikdy som nebol kludnejsi, skor nervoznejsi po cigarete. Teraz ked si idem zapalit znamena to pre mna 5minut pokoja pocas ktoreho viem, ze mam univerzalnu vetu na pokoj, ktoru kazdy pochopi. "Pockaj dofajcim" Mam tak 5 minut pre seba pocas ktorych nad nicim nerozmyslam...
Cely zivot som bojovala proti cigaretam, moja matka fajcila, moj otec fajci aj moj nevlastny otec fajci. Vzdy ked ma poslali kupit cigarety, povedala som im ze mi mozu dat radsej aj zaracha ale cigi im kupit proste nejdem.Tymto som si u nich vybudova v tomto doveru.
takze.. mam 15 rokov a fajcim uz vyse roka.. poviete si.. co sa stalo? dievca, ktore bolo zasadne proti cagaretam zacalo fajcit.
vzdy som bola samotar.. cely cas co som nebola v skole som sedela doma na zadku.. lenze to pre moju pravdovravnost sa so mnou nikto nebavil..vzdy som povedala ludom do oci co si o nich myslim a najhersie bolo, ze som nikdy neklamala. Som typ cloveka, ktory sa rad zabava, som pre kazdu srandu a som total fest pojasena.. Az raz..
Ked mi zomrel pes, a dozvedela som sa ze moja mama caka dieta s clovekom, ktoreho z duse nenavidim, som si povedala ze radsej budem vonku ako byt doma s nimi. tak som sa jedneho dna vybrala von.. spoluziacka ma zaviedla do jej partie... bola som nova takze sa vsetci tocili len okolo mna.. a najhorsie bolo ze fajcili iba baby..
no tak k veci. potom ako mi svet spadol na hlavu zacala som fajcit.. ale nemozem sa vyhovorit ze ma niekto do toho nutil.. zacala som fajcit sama od seba.. myslela som si ze je to fajn.. zivot sa mi zmenil.. mam partiu kamosov ktorych mam velmi rada.. naj kamosku...
takze cigam som vdacna aspon za toto.. ale co je horsie myslela som si ze som dosiahla to co som chcela a fajcit prestan.. ALE UZ TO TERAZ NEJDE. aj ked mam silna osobnost.. a vlastne to nie je tak, ze to nejde.. ale fajcit prestat nechcem.. aj ked som to aspon znizila z jednej krabicky denne na 5 denne.. a zasadite si cigy nekupujem.. takze thaaak
papa a pozdravujem typka je mi dost podobny nazormi
od 15 rokov ste zotpovedny za svpoje činy pokial nieste retardovany alebo inak postihnuty...takže ked fajčá tak nech si fajčá moje pluca nemaju a čo grass? to ste nerozoberali?
Rose86: Tak aspon povedz oteckovi nech na teba dohliada, ked ti niekto zoberie cigaretu z ruky fajcit sa neda ... ked to nejde po dobrom tak nech to ide aspon po zlom... a ci sa potom k tomu vratis je uz jedno, hlavne aby si co najmenej fajcila pocas tehotenstva....respektivne najmenej-vobec
nefajcil som nefajcim a ani nebudem podla mna to je blby zlozvyk ak si niekto fajci nech si fajci ale aby som sa choval ako vacsina ludi ktory zacali fajcit iba koli partii to nikdy
a ak sa potrebujes ukludnit napocitaj do 10 a bude takze fajcinim nic neziskas jedine tak smrad tot moj nazor
solon:ja viem,ze pocas tehotenstva by nemala Rose86 fajcit....ale ja poznam zenu,ktora pred mesiacom porodila a pocas tehotenstva fajcila...podobne ako Rose86 zacala velmi skoro(v 16-ich)no ale k veci...pokusala sa prestat fajcit,no bola strasne nervozna a podrazdena...tak teda neprestala,ale obmedzila...vsak stale ju to trapilo a tak ked bola u gynekologa opytala sa co ma robit a sam gynekolog jej povedal,ze ten stres a nervozita je pre decko horsie ako trocha nikotinu...ja viem,ze je to na hlavu postavene,ale.....
a inac teraz moj pribeh o fajceni...vsetci moji kamosi aj moj chalan fajcili a samozrejme ze aj ja som to vyskusala,ale proste mi to nechutilo a este minat na to prachy,ktore mozem vyuzit na mnoho inych veci?????????u mna to bolo jednoznacne nie proti cigam...stale som prehovarala kamosky nech s tym prestanu...vsetci ma obdivovali,ze nafajcim...dva roky som si nedala ani cigaretu...no potom sa to stalo...moj ocko mal podozrenie na rakovinu(mal nejaku cystu..len sa este nevedelo ci je to zhubne alebo nie)...trebalo cakat neskutocnych 10dni a ja som podlahla cigaretam...teraz uz viem,ze to bola chyba,lebo som nechcela prestat ani ked sa zistilo,ze to nieje pravda...zachutilo mi to...a tak som fajcila ovela viac ako hociktory moj kamos ci kamoska...20 na den a minala som na to hrozne prachy,lebo som fajcila vyhradne Malborky...no teraz som uz asi 12.den v statoch a nefajcim...ci mi to chyba?vobec...fajcila som asi iba pol roka...a som rada ze som prestala...prisla som na to,ze mi to netreba a zijem aj tak(aspon si usetrim tie problemy s mamkou a ockom).
a odkaz pre vsetkych nefajciarov....skuste byt aspon trochu tolerantny...za to ze je jeden fajciar debil a ti fuka dym do ksichtu este nemusia byt vsetci fajciari debili...ja som nikdy nechapala preco fajcia az kym som sama nezacala
hm..no neviem neviem ale to o tolerancii je podla mna blbost vzhladom ktomu ze maloktory nefajciar povie fajciarovi ze je debil len tak proste z nicoho to po prve a po druhe podla mna by mali byt fajciary trochu tolerantnejsi podla toho co som videl ked som brigadoval v restauracii + to co vidim kazdy den je niekedy hrozne....ale pozor nehovorim o vsetkych jedincoch!!!
Kto nefajci, setri si zdravie, prachy a medziludske vztahy. Zacat fajcit je CHYBA. Videl som par ludi ako zacali fajcit, hovorili, ze to nechaju, ale podlahli tomu. Ak si idete zapalit prvu cigaretu, polozte si otazku: "Na co??? Na co je to dobre???"
ved nikto tu nenadava na fajciarov keri nefajcia pri nefajciaroch... tych mam na haku, ked si chcu kazit pluca nech si kazia, ale nech do toho nezatahuju aj mna
ja mam 15.fajcim od 12-tich rokov. denne asi 20 cigariet.a zijem.treba uznat ze je to financne zatazujuce.ale necitim sa jak prekureny stary zavislak. prosto myslim ze sa da v pohode
... len tolko k tejto téme. Fajčiari sú arogantný a hlúpy ludia so slabou vôlou, ktorý netolerujú druhých. Viete kolko ludí zomrie na následky pasívneho fajčenia? Tých čo fajčia by som zavrela do miestnosti a pustila tam dym z priemyselného komína.
FAJCENIE skusala som to w 13 a fajcila som asi pol roka no nastal wo mne zlom a odwtedy si cigu do huby nedam...mozno iba ked mam nieco w sebe ale to iba taky maly potah ale respektujem aj tych co hulia sak ich wec ne??
To Fo, nestava sa casto aby fajcenie nicilo medziludske vztahy Osobne poznam moc fajciarov aj nefajciarov, a vecsina nefajciarov si na to zvykla cize im to je fuk. Poznam asi 2 - 3 osoby ktore to nevedia vystat . Hm to je vsetko. A na druhej strane kvoli cigaretam som spoznal desiatky ludi len preto ze sme sa stretli vonku jak sme fajcili, alebo som mu dal cigo ked nemal a tak, alebo sme sa spolu schovavali v skole na hajzloch ked sme fajcili Proste fajcenie mi dalo desiatky kamaratov, a ubralo mozno 3 ( a tym slovom ubralo nemyslim to ze sa s nimi nestretavam , ale ze neznasaju ked pri nich fajcim ) .. Zdravie je zase relativny pojem, kady dava ine priklady. Statistiky jednoznacne hovoria ze ovela vecsia cast, az zdrcujuca, vobec neumiera na nasledky cigariet alebo niecoho co sa ich tyka. Vid napr moj dedo fajcil od 13 nastich, neviem kolko fajcil cely zivot, ale skatula denne bola urcite, ku koncu tak 30 , a zomrel v 89 a teprv nie na cigarety . Babka pri nom zila od 19 furt fajcil pri nej a ani ta nezomrela na cigarety. Co sa tyka penazi bolo to tu vysvetlene, ked by som ich nemynul na cigarety minul by som ich na inu picovinu. Niekto si kupuje vonavky, niekto kozmetiku, niekto odobera drahe casopisi, niekdo pravidelne rad ide do restauracie, niekde si rad tuninguje svoje auto, niekto rad robi nejaky svoj konicek, napriklad modelarstvo co nie je lacna zalezitost (a tiez mu to k nicomu neni len k jeho radosti ) jeho naplna ze moze stavat drahe modeli, a nas naplna ze fajcime. Co sa tyka toho obmedzovania vas nefajciarov, ok berem nieco take ze ked sedim niekde s nefajciarom a vadi mu cigareta, ok. Napriklad moja frajerka nidky nefajcila a nevadi jej ze pri nej fajcim. A taktiez nemam rad ked si sedim v nejakom mojom oblubenom podniku s partiou, a dohukaju sa tam nejaky nefajciary, a picuju ze co je tam tolko nafajcene ze ci by sme nemohli chodit fajcit ven. Venko ledvaj dva stupne a ja sa tam budem chodit stavat jak picino. To je ich vec, nemuseli do toho baru ci podniku vobec ist. A nehovorte ze vas obmedzujeme, lebo v tom pripade je to aj opacne, lebo aj vy obmedzujete nas. Tak ako to je v irsku to tu nebude, totizto idu s toho velke peniaze statu, a kedze slovensko potrebuje kazdu korunu , velice pochybujem ze nieco take tu vznikne.
A este raz k tomu minaniu penazi, ja alebo nejaky fajciar sa tiez nestarame naco minate vy, takze je to len nas problem, mne nerobi problem obetovat aj tych 3000 mesacne jak tu niekto pocital. No a ? Nech. Nebudem cely zivot sporit, a vsetko si odkladat od huby aby som mal potom v 60 lepsi zivot, a ziadne problemi. Zivot sa uziva teraz nie potom. Cize mi jedno aj keby mi rakovina pluc ubrala 5 rokov zivota. Hlavne ze mlaadi bolo naplno . A fakt ked vyfajcite tak skatulu denne, velice malilinkata sanca ze by vas to chitilo pred 50 - 60 rokmi. Tj tolko .
Dlasia vec preco stael k tym peniazom. Hovorite v prepoctoch ze minieme nejake 3000mesacne na cigy. A to ze nejaky typek mine 3000 na podsvietenie auta (co je aj tak zakazane ) to sa nerozobera a je mu to k nicomu, to ze niekto prevola 3000 mesacne len tak na frajerku a kamaratov, tiez mu to je k nicomu dalo by sa to aj lacnejsie, to ze nekdo neha 3000 na nejakej technoparty v cechach, tiez sa tam akurat vytancoval a hotovo (o zazitkoch nehovorim), to ze niekto prevozi len tak 3 - 4 litre mesacne na naftu ci benzin , co s toho ? len nema telesny pohyb a straca kondiciu co skodi tiez zdraviu, to ze niekto si kupi neznackovu drigovicu za 500, iny znackovu za liter a iny znackovu za 5 litrov. A zase bez uzitku, len si mysli ze je vecsi caavo. Kazdy ma nejaku inu zivotnu potrebu, ja minam na cigarety, a niekto mina na svoj luxus, niekto na to aby mal vac drahsich hander na sebe alebo sperkov atd atd, mohol by som menovat do raaana vkuse. Proste peniaze su, boli aj budu.
K tym zafajcenym podnikom, ja napriklad do podnikov kde sa nefajci ani nepachnem naco ? Len by som tam bol nervozny alebo odbehoval furt ven. Potom su podniky kde sa fajci ale su dobre klimatizovane takze to tam neni tolko citit, a potom su take podniky ci senky kde sa fajci furt a je tam dymu jak najebaneho. Tak ako ja sa vyhybam, nefajciarskym podnikom, oni nech sa vyhybaju brutal zafajcenym podnikom, a tie stredne su kompromis.
A to napriklad ze minuly rok sa pouzilo 650 milionov korun s dany s cigariet na regionalne skolstvo to tu nikto nevytahuje ze ?
Prepacte my moje roytrhane myslienky ale sak je uz to tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
moj postoj je ale odmietavy- ide to do prachov )to ale nie je ten dovod c.1) ALE nicit si zdravie? a robit zo seba vedome zavislaka? ked vidim daktore baby, co boli na skole pred maturou take vyklepane ze fajcili jak kominky.. no dakujem..
Ale kto fajci jednu, dve krabicky denne je samovrah... A kto namieta, ze nie, tak nech si skusi uzavriet zivotnu poistku, je tam podmienka, ze ak vyfajci 40 a viac cigariet denne, takyto clovek je nepoistitelny - cize samovrah. Nielenze to nici zdravie, vycucava penazenku, ale aj obtazuje nas nefajciarov. Vacsinou fajciari totalne ignoruju zakaz fajcenia na zastavkach mhd atd.
Este mensi prepocet: 1 krabicka stoji cca 65Sk ak za den vyfajci 1,5 je to zhruba za 100sk. Za tyzden to robi 700 ta mesiac 2800...
Ak by si ten dotycny tych 2800 sk setril a ukladal, tak za 10 rokov by mal z toho najmenej 300 000 zisk. Za to by sa dalo kupit auticko, nie?
Poznas to nie? Pride chllapik do stanku a vypyta si krabicku cigariet, ked mu ju predavacka poda, pozrie sa a vravi:"Tieto co sposobuju impotenciu nechcem, dajte mi prosim tie s tou rakovinou..." A su samovrahovia, co vyfajcia aj 40 cigariet, poznam takych...
PS: s tou tvojou matikou fakt tazko nasetris na motorku... (nic v zlom)
Ale Typek ma pravdu, kazdy mina peniaze na nejaku blbost, niekto fajci, niekto denne aspon 5krat kofoluje(pivuje) niekto si kupuje sminky niekto tipuje zapasy.... keby si mal usetrit na vsetkom na com by si chcel tak by si zarobil tolke prachy ze by si mal aj dom a nie auto
podla mna to funguje tak akurat na zaciatku a po case si clovek zvykne a potom je to uz pre neho rutina, a problem pasivneho fajcenia je ze prv sa fajci len tak a potom uz musi
ale zalezi to aj od prostredia v ktorom clovek zije..........
takze.. mam 15 rokov a fajcim uz vyse roka.. poviete si.. co sa stalo? dievca, ktore bolo zasadne proti cagaretam zacalo fajcit.
vzdy som bola samotar.. cely cas co som nebola v skole som sedela doma na zadku.. lenze to pre moju pravdovravnost sa so mnou nikto nebavil..vzdy som povedala ludom do oci co si o nich myslim a najhersie bolo, ze som nikdy neklamala. Som typ cloveka, ktory sa rad zabava, som pre kazdu srandu a som total fest pojasena.. Az raz..
Ked mi zomrel pes, a dozvedela som sa ze moja mama caka dieta s clovekom, ktoreho z duse nenavidim, som si povedala ze radsej budem vonku ako byt doma s nimi. tak som sa jedneho dna vybrala von.. spoluziacka ma zaviedla do jej partie... bola som nova takze sa vsetci tocili len okolo mna.. a najhorsie bolo ze fajcili iba baby..
no tak k veci. potom ako mi svet spadol na hlavu zacala som fajcit.. ale nemozem sa vyhovorit ze ma niekto do toho nutil.. zacala som fajcit sama od seba.. myslela som si ze je to fajn.. zivot sa mi zmenil.. mam partiu kamosov ktorych mam velmi rada.. naj kamosku...
takze cigam som vdacna aspon za toto.. ale co je horsie myslela som si ze som dosiahla to co som chcela a fajcit prestan.. ALE UZ TO TERAZ NEJDE. aj ked mam silna osobnost.. a vlastne to nie je tak, ze to nejde.. ale fajcit prestat nechcem.. aj ked som to aspon znizila z jednej krabicky denne na 5 denne.. a zasadite si cigy nekupujem.. takze thaaak
papa a pozdravujem typka je mi dost podobny nazormi
a ak sa potrebujes ukludnit napocitaj do 10 a bude takze fajcinim nic neziskas jedine tak smrad tot moj nazor
okej myslím že trpíš predsudkami
hej možno sú hlúpi v otm že si ničia zdravie,ale existujú aj ovela hlúpejší a arogantnejší nefajčiari tak nesyp zo seba príliš jedovaté slová
To Fo, nestava sa casto aby fajcenie nicilo medziludske vztahy Osobne poznam moc fajciarov aj nefajciarov, a vecsina nefajciarov si na to zvykla cize im to je fuk. Poznam asi 2 - 3 osoby ktore to nevedia vystat . Hm to je vsetko. A na druhej strane kvoli cigaretam som spoznal desiatky ludi len preto ze sme sa stretli vonku jak sme fajcili, alebo som mu dal cigo ked nemal a tak, alebo sme sa spolu schovavali v skole na hajzloch ked sme fajcili Proste fajcenie mi dalo desiatky kamaratov, a ubralo mozno 3 ( a tym slovom ubralo nemyslim to ze sa s nimi nestretavam , ale ze neznasaju ked pri nich fajcim ) .. Zdravie je zase relativny pojem, kady dava ine priklady. Statistiky jednoznacne hovoria ze ovela vecsia cast, az zdrcujuca, vobec neumiera na nasledky cigariet alebo niecoho co sa ich tyka. Vid napr moj dedo fajcil od 13 nastich, neviem kolko fajcil cely zivot, ale skatula denne bola urcite, ku koncu tak 30 , a zomrel v 89 a teprv nie na cigarety . Babka pri nom zila od 19 furt fajcil pri nej a ani ta nezomrela na cigarety. Co sa tyka penazi bolo to tu vysvetlene, ked by som ich nemynul na cigarety minul by som ich na inu picovinu. Niekto si kupuje vonavky, niekto kozmetiku, niekto odobera drahe casopisi, niekdo pravidelne rad ide do restauracie, niekde si rad tuninguje svoje auto, niekto rad robi nejaky svoj konicek, napriklad modelarstvo co nie je lacna zalezitost (a tiez mu to k nicomu neni len k jeho radosti ) jeho naplna ze moze stavat drahe modeli, a nas naplna ze fajcime. Co sa tyka toho obmedzovania vas nefajciarov, ok berem nieco take ze ked sedim niekde s nefajciarom a vadi mu cigareta, ok. Napriklad moja frajerka nidky nefajcila a nevadi jej ze pri nej fajcim. A taktiez nemam rad ked si sedim v nejakom mojom oblubenom podniku s partiou, a dohukaju sa tam nejaky nefajciary, a picuju ze co je tam tolko nafajcene ze ci by sme nemohli chodit fajcit ven. Venko ledvaj dva stupne a ja sa tam budem chodit stavat jak picino. To je ich vec, nemuseli do toho baru ci podniku vobec ist. A nehovorte ze vas obmedzujeme, lebo v tom pripade je to aj opacne, lebo aj vy obmedzujete nas. Tak ako to je v irsku to tu nebude, totizto idu s toho velke peniaze statu, a kedze slovensko potrebuje kazdu korunu , velice pochybujem ze nieco take tu vznikne.
A este raz k tomu minaniu penazi, ja alebo nejaky fajciar sa tiez nestarame naco minate vy, takze je to len nas problem, mne nerobi problem obetovat aj tych 3000 mesacne jak tu niekto pocital. No a ? Nech. Nebudem cely zivot sporit, a vsetko si odkladat od huby aby som mal potom v 60 lepsi zivot, a ziadne problemi. Zivot sa uziva teraz nie potom. Cize mi jedno aj keby mi rakovina pluc ubrala 5 rokov zivota. Hlavne ze mlaadi bolo naplno . A fakt ked vyfajcite tak skatulu denne, velice malilinkata sanca ze by vas to chitilo pred 50 - 60 rokmi. Tj tolko .
K tym zafajcenym podnikom, ja napriklad do podnikov kde sa nefajci ani nepachnem naco ? Len by som tam bol nervozny alebo odbehoval furt ven. Potom su podniky kde sa fajci ale su dobre klimatizovane takze to tam neni tolko citit, a potom su take podniky ci senky kde sa fajci furt a je tam dymu jak najebaneho. Tak ako ja sa vyhybam, nefajciarskym podnikom, oni nech sa vyhybaju brutal zafajcenym podnikom, a tie stredne su kompromis.
A to napriklad ze minuly rok sa pouzilo 650 milionov korun s dany s cigariet na regionalne skolstvo to tu nikto nevytahuje ze ?
Prepacte my moje roytrhane myslienky ale sak je uz to tak