bolo to síce len na akademickej pôde, ale metóda sa rýchlo začala vyvíjať, vylepšovať, zjednodušovať chemická príprava a tak ďalej... nie je nič prekvapivé, že v r. 1909 boli farebné fotografie (stačilo by si z času na čas zájsť do nejakého priemyselno-umeleckého múzea a neprekvapili by ťa články na nete)
(@pernik to je škoda, pretože pôsobíš ako človek, ktorý má chuť získavať nové informácie a vedel by s nimi prípadne pracovať a prepájať ich medzi sebou... avšak pokiaľ skončíš len pri info z netu, kde je problém určiť ich relevantnosť - najmä pre mladého človeka -, tak sú ti tieto schopnosti nahovno. ale nementorujem, len som si tak vzdychla, že škoda tvojej hlavy a tým nemyslím len na to múzeum, ale tak celkovo)
@grietusha Tak na získavanie informácií používam výhradne len internet a masmédia + rôzne dokumentárne filmy atd.
Myslím, že mi to stačí, nepovažujem sa za človeka, ktorý nieje v obraze a myslím, že nejakú tú všeobecnú inteligenciu mám.
Uprednostňujem internet preto, že tu môžem naraziť na kopec nových vecí bez toho aby som ich hľadal, každým dňom sa dostávam na nové stránky a získavam info bez toho aby som ho cielene hľadal.
Nie som ani človek, ktorý vo svojom voľnom čase zavíta do knižnice, alebo múzea, možno to nieje najlepšie no myslím, že mi to nejako nechýba.
@pernik som predovšetkým študentom internetu ako média a umenia a viem, nakoľko irelevantné informácie sa tu dajú nájsť. rovnako ako aj relevantné. je už len na užívateľovi, aby to dokázal posúdiť, to však bez nejakého základu a hlbšieho ponoru do problematiky z overených zdrojov, nie je až také jednoduché.
preto si trieskam hlavu. že niekto očividne inteligentný svoju inteligenciu zabíja čisto masmédiami a internetom a povrchnými informáciami.
kurnik, snažím sa nájsť jednu foto od dvoch autorov, ale ani za toho bohaaa si neviem spomenúť, ako sa volali. ale je to perfektná ukážka piktoriálnej fotografie. a vtipné na nej je, že každú z tých osôb na fotke fotili samostatne a potom to vykorovali a prekopírovali dohromady
@grietusha Vedel som, že farebné fotografie sa robia už veľmi dlho, no dalej som to neriešil, nie som polyhistor aby som si hľadal informácie o všetkom na čo narazím, to sa predsa ani nedá, je to pre mňa boková informácia, ktorú dalej akosi neriešim.
Zaujímam sa o veľa vecí, no farebné fotografie pred 100 rokmi to fakt nie sú.
Touto diskusiou som ani tak nechcel rozvíriť diskusiu nad samotným pôvodom farebnej fotografie, ako skôr ukázať ľúdom niečo zaujímavé, čo ma zaujalo.
Zaujalo ma na tých fotografiách napríklad to, že farba tomu dáva neuveriteľnú realistickosť, čiernobiele fotky sú predsa len neosobné a nedokážes sa vôbec stotožniť s osobami na nich.
Takto ešte jasnejšie vidno ako tí ľudia žili, alebo vyzerali.
Napríklad by som veľmi rád videl fotografie tých istých miest, ale v súčastnosti, rád by som si pozrel ako sa to zmenilo.
Myslím si, že s informáciami pracujem dostatočne, len svojim spôsobom, ktorý ti možno nevyhovuje, beriem to a diky za názor
@grietusha tak nie každý má čas a prostriedky, aby mohol vo voľnom čase pendlovať od múzea do múzea... takže, WOW, tiež ma to prekvapilo a dík za objasňujúce info
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
bolo to síce len na akademickej pôde, ale metóda sa rýchlo začala vyvíjať, vylepšovať, zjednodušovať chemická príprava a tak ďalej... nie je nič prekvapivé, že v r. 1909 boli farebné fotografie (stačilo by si z času na čas zájsť do nejakého priemyselno-umeleckého múzea a neprekvapili by ťa články na nete)
Vedel som, že sa s farebnou fotografiou experimentovalo, ale nevedel som, že v takej miere.
Myslím, že mi to stačí, nepovažujem sa za človeka, ktorý nieje v obraze a myslím, že nejakú tú všeobecnú inteligenciu mám.
Uprednostňujem internet preto, že tu môžem naraziť na kopec nových vecí bez toho aby som ich hľadal, každým dňom sa dostávam na nové stránky a získavam info bez toho aby som ho cielene hľadal.
Nie som ani človek, ktorý vo svojom voľnom čase zavíta do knižnice, alebo múzea, možno to nieje najlepšie no myslím, že mi to nejako nechýba.
v každom prípade, fotka 43 je očividne kolorovaná bežný postup v tej dobe.
preto si trieskam hlavu. že niekto očividne inteligentný svoju inteligenciu zabíja čisto masmédiami a internetom a povrchnými informáciami.
a okrem toho aj tej povrchnosti mi je ľúto. získaš info, ale nepracuješ s ňou ďalej. aj na to som narážala.
ale ako hovorím, nementorujem, len si tu povzdychujem
@hajzelodkosti
kurnik, snažím sa nájsť jednu foto od dvoch autorov, ale ani za toho bohaaa si neviem spomenúť, ako sa volali. ale je to perfektná ukážka piktoriálnej fotografie. a vtipné na nej je, že každú z tých osôb na fotke fotili samostatne a potom to vykorovali a prekopírovali dohromady
Zaujímam sa o veľa vecí, no farebné fotografie pred 100 rokmi to fakt nie sú.
Touto diskusiou som ani tak nechcel rozvíriť diskusiu nad samotným pôvodom farebnej fotografie, ako skôr ukázať ľúdom niečo zaujímavé, čo ma zaujalo.
Zaujalo ma na tých fotografiách napríklad to, že farba tomu dáva neuveriteľnú realistickosť, čiernobiele fotky sú predsa len neosobné a nedokážes sa vôbec stotožniť s osobami na nich.
Takto ešte jasnejšie vidno ako tí ľudia žili, alebo vyzerali.
Napríklad by som veľmi rád videl fotografie tých istých miest, ale v súčastnosti, rád by som si pozrel ako sa to zmenilo.
Myslím si, že s informáciami pracujem dostatočne, len svojim spôsobom, ktorý ti možno nevyhovuje, beriem to a diky za názor