Ako ste sa k tomu dostali? V koľkých rokoch ste začínali? Čo na to rodičia a čo financie, platili ste si zo svojich? Na akom prvom koncerte/feste ste boli? Koľko ste už ich absolvovali? Chodíte každé leto, poprípade viacx. a napíšete aj nejaké zážitky
tak začalo sa to festivalmi Topfest a Žákovic open, lebo tie mám v podstate "cez kopec" čiže sme tam chodili pešo a nemuseli stanovať, ale potom som zistila, že sa mi viac páči punková hudba, tak s novými kamošmi sme skôr brali Punkáči deťom alebo PodParou, ale keď skončilo leto, tak sa nám stále chcelo chodiť na koncerty, tak sme začali navštevovať tie klubové, najprv len v našom okolí, ale potom po celom slovensku všetko som si vždy platila sama (vlastne, ja som si vždy platila iba cestu a vstupenku, pitie mi vždy kúpil niekto cudzí ), chodila som na brigády a neskôr aj do roboty...a celé toto sa skončilo, keď som sa odsťahovala do Brna a teraz už nechodím na koncerty a festivaly vôbec... len ak je tuto úplne blízko u nás nejaký, ale väčšinou sa mi nechce
No ja som chodila na jednodnove dnb akcie take 2 roky, kym som sa dostala ku festivalom.. dovtedy som nemala na ne s kym chodit :/ (ak teda neratam beefree, co som mala doma .. potom som spoznala viac dramacovych ludi a aj sucasneho frajera a prvykrat na takom viacdnovom feste som bola na tridente 2016.. cize v 20. rokoch ... a ešte to leto som bola na dalsich 3 festivaloch
no a moja mama bola zvyknuta, ze chodim na akcie a vraciam sa rano domov, mala som uz 18, takze mi to nemohla moc zakazat a uz sa s tym zmierila... cize tie festivaly pre nu neboli nic prekvapujuce a absolutne to neriesi. Aspon si odomna na par dni oddychne.. len ked zistila ze toto leto idem na 6 festov tak povedala, ze to nie je moc zdrave
a platim si to samozrejme vsetko zo svojich, minam na to všetky peniaze zarobene na brigade a vobec mi to nie je luto a ked sa da, tak vzdy sa snazim poriesit nejake ubytko... pokial to nie je na letisku. Lebo stany a toitoiky fkt nemusim ale niekde sa neda, takze som odkazana na stan
Kedze poznam vela ludi, ktori hraju v kapelach, tak som vzdy pozvany na koncerty po SR. Bohuzial, som dost zaneprazdneny clovek ktory uz nema cas chodit sa bavit kazdy vikend po koncertoch, tak si zajdem len na taky, ktory je v mojom meste. Alebo si spravime my nejaky lokalny akusticky v krcme pre 20-30 ludi, to je to prave orechove.
no inak, fuuu. dosť skoro som začala keď si tak spomínam
asi v 13ich som išla prvýkrát na truck country a country lodenicu, ale to len tak cez deň s pár kamoškami.
ale v 1.ročníku na strednej sa to prelomilo keď som išla na Grape (to som mala 14/15? neviem), odvtedy som každý rok na Grape, Rip Feste, semtam Topfest a potom rôzne malé festivaly v okolí kde bývam. Jedine Grapeu som však každoročne verná.
a celý gympel som chodila po koncertoch, permanentne takmer každý týždeň som niekde bola a tí speváci ma už poznali.
pekné časy, ale tým že som začala pomerne skoro, som sa aj dosť skoro vybúrila a teraz mi stačí párkrát do roka sa ísť niekam poriadne vyskákať.
Asi v trinástich som prvýkrát zdrhla z domu do Terchovej na budzogan vstupenku som mala z vlastného a na vreckové mi ostalo asi tak 10€, tak som celý čas žila z rožkov a odvtedy chodím niekam každé leto - topfest, cibula, tento rok druhýkrát na mighty sounds a asi štvrtýkrát na uprising. A milujem to, je to pre mňa totálny relax, taká minidovolenka a ľúbim aj také menšie open ariy ako vinobrania, majálesy a bažanty (dnes už hudby) na mlynoch, tam sa tie kapely hrozne opakujú, ale vždy tam postretáva človek mrte ľudí, čo už si ani nepamätá, že existujú
A po koncertoch tiež behám asi od trinástich, prví boli Polemic a Horkýže slíže to bolo nejak na jar a ten rok na jeseň, keď začala klubová sezóna ma to hrozne chytilo a bola som v randáli každý druhý víkend to boli krásne časy, ale iba na dva roky, lebo srandal sa mrte opakuje a každý rok tam hrajú tie isté kapely.. Neskôr sa začalo chodiť do Obludy, do starej Fugy, k Vočkovi, do Bateliéru, z tých podnikov už dnes ani jeden nefunguje :/ chodilo sa jeden čas dosť aj do Babylonu a starej tržnice.
Teraz mám v Bratiske rada novú Fugu, kvasiť v randali ma už nebaví, radšej pirát alebo šanca. A tu v Prahe občas vybehnem do Stormu, ale už kvôli práci nemôžem chodiť toľko ako zamladi, o to viac sa teším na festivalovú sezónu
začal som asi 12 dní pred 18stkou . bol to festival toto je hip hop platil som si to zo svojich našetrených peňazí .a na festivaly chodím od vtedy pravidelne..
prvýkrát som bola na festivale pred dvomi rokmi s vtedajším frájkom ( @dee99 ) ..zobral ma na Trident a nedopadlo to najlepšie ..no opravný fest (Solid) už bol super..a tak o rok na to sme šli zas Trident, LiR a Solid a tento rok ideme zas tak.. akurát vo štvrtok začína 3dent, tak sa už neviem dočkať
Na prvom festivale som bola v 16tich s nastávajúcim (Minikvas v Modre) a odvtedy každý rok minimálne na jednom feste (ale minulý rok nikde). Skôr tie menšie vyhľadávam a už som náročnejšia na line-upy. Absolvovala som Offspring a skoro zamrzla na Budzogáni, Buková fest, Papuča fest v Beluši, 2 razy Pankáči deťom v Piešťanoch, kde bola hroznâ búrka, Slížovicu v Nitre, Rockscape v Bystrici,kde nás bolo 5 v stanovom mestečku, Vrbovské vetry, Colours of Ostrava, párkrát Uprising.
Po koncertoch chodím od cca 15tich, prvýkrát to bol Ramones revival v Randali a to som aj pogovala. V tých časoch sme chodievali snáď každý druhý týždeň niekam na Polemic/Horkýže a neskôr Slobodku/Zónu a pod., všetky Majálesy a Bažanty na mlynoch a skákali sme v prvom rade. Potom zas kapely kamošov v Dome kultúry Lúky a súťaže kapiel, neskôr som začala chodiť na veľké koncerty do Viedne/Prahy (Rhcp, Pearl jam, Foo fighters...)a tak. Ale aj tie malé klubové musia byť, často chodím na Paru a Vypsanú fixu, to je ♥
Najlepší pocit na svete, keď tam v dave kričíš obľúbené texty a počuješ to naživo.
A minula som na to pekné tisíce (svoje) a neľutujem nič.
Najbližšie sa chystám asi na Hviezdne noci alebo vetry a na Queens of the stone age.
no zacala som takymi drobnymi, ze orava rock fest, potom som sa hned dala namotat na grape.. to bolo minuly rok, odvtedy som navstivila asi cez 30 dnb akcii, teraz idem na trident, pohodu, aj grape a este uvidime, ako sa podari s inymi jednodnovkami. zboznujem ale open airy. na prvy grape som sla s tym, ze sme si tyzden predtym s jednym kamaratom povedali, ze preco by sme nesli, impulzivne sme obaja kupili listky a sli sme. obaja sme silni introverti s tendenciou prehnat pitie, stracat sa a plakat v kute, nakoniec to ale dobre dopadlo, nasli sme rovnako stratenu dusicku, ja som nadrbana prespala koncert, kvoli ktoremu som tam sla a cely fest som zrala len melon, za 10e, ktory mi kupil novo ziskany najlepsi kamarat, lebo som si nezobrala papat, lebo som si myslela, to bude cenovo trosku.. ohladuplnejsie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
no a moja mama bola zvyknuta, ze chodim na akcie a vraciam sa rano domov, mala som uz 18, takze mi to nemohla moc zakazat a uz sa s tym zmierila... cize tie festivaly pre nu neboli nic prekvapujuce a absolutne to neriesi. Aspon si odomna na par dni oddychne.. len ked zistila ze toto leto idem na 6 festov tak povedala, ze to nie je moc zdrave
a platim si to samozrejme vsetko zo svojich, minam na to všetky peniaze zarobene na brigade a vobec mi to nie je luto a ked sa da, tak vzdy sa snazim poriesit nejake ubytko... pokial to nie je na letisku. Lebo stany a toitoiky fkt nemusim ale niekde sa neda, takze som odkazana na stan
asi v 13ich som išla prvýkrát na truck country a country lodenicu, ale to len tak cez deň s pár kamoškami.
ale v 1.ročníku na strednej sa to prelomilo keď som išla na Grape (to som mala 14/15? neviem), odvtedy som každý rok na Grape, Rip Feste, semtam Topfest a potom rôzne malé festivaly v okolí kde bývam. Jedine Grapeu som však každoročne verná.
a celý gympel som chodila po koncertoch, permanentne takmer každý týždeň som niekde bola a tí speváci ma už poznali.
pekné časy, ale tým že som začala pomerne skoro, som sa aj dosť skoro vybúrila a teraz mi stačí párkrát do roka sa ísť niekam poriadne vyskákať.
A po koncertoch tiež behám asi od trinástich, prví boli Polemic a Horkýže slíže to bolo nejak na jar a ten rok na jeseň, keď začala klubová sezóna ma to hrozne chytilo a bola som v randáli každý druhý víkend to boli krásne časy, ale iba na dva roky, lebo srandal sa mrte opakuje a každý rok tam hrajú tie isté kapely.. Neskôr sa začalo chodiť do Obludy, do starej Fugy, k Vočkovi, do Bateliéru, z tých podnikov už dnes ani jeden nefunguje :/ chodilo sa jeden čas dosť aj do Babylonu a starej tržnice.
Teraz mám v Bratiske rada novú Fugu, kvasiť v randali ma už nebaví, radšej pirát alebo šanca. A tu v Prahe občas vybehnem do Stormu, ale už kvôli práci nemôžem chodiť toľko ako zamladi, o to viac sa teším na festivalovú sezónu
Po koncertoch chodím od cca 15tich, prvýkrát to bol Ramones revival v Randali a to som aj pogovala. V tých časoch sme chodievali snáď každý druhý týždeň niekam na Polemic/Horkýže a neskôr Slobodku/Zónu a pod., všetky Majálesy a Bažanty na mlynoch a skákali sme v prvom rade. Potom zas kapely kamošov v Dome kultúry Lúky a súťaže kapiel, neskôr som začala chodiť na veľké koncerty do Viedne/Prahy (Rhcp, Pearl jam, Foo fighters...)a tak. Ale aj tie malé klubové musia byť, často chodím na Paru a Vypsanú fixu, to je ♥
Najlepší pocit na svete, keď tam v dave kričíš obľúbené texty a počuješ to naživo.
A minula som na to pekné tisíce (svoje) a neľutujem nič.
Najbližšie sa chystám asi na Hviezdne noci alebo vetry a na Queens of the stone age.