Snaha o rovnoprávnosť dosiahla absurdné rozmery. Zvlášť sa teším na historické snímky.
S platnosťou od roku 2025, snímky, ktoré budú chcieť súťažiť, budú musieť mať v hlavnej alebo dôležitej vedľajšej úlohe obsadeného aspoň jedného predstaviteľa rasovej či etnickej menšiny, 30 % hereckého obsadenia musia tvoriť ženy, zástupcovia etnických a rasových menšín, členovia LGBT+ komunity a ľudia s kognitívnym alebo fyzickým postihnutím.
Nikdy v zivote som nepoužila vyraz "jebe", ale tak inak sa zahlasovat nedalo... Je to naprosty nezmysel. A myslím, ze mnohé z toho plati uz teraz, nie? Dokonca uz dlhšiu dobu. Minimálne neoficiálne...
@lafiziq@11 no ale zas bieli heterosexualni muzi tam tvoria majoritu. V afrike je urcite presne opacne cislo homosexualy boli a vzdy budu mensinou, a zeny tam donedavna nemohli ani volit tak asi tazko budu na rovnakej urovni ako chlapi tak rychlo.. Kvotami a donucovanim sa ale nic neriesi a casom sa to urcite vyrovna
@helloxd@13 určite keď vezmeš celú populáciu USA, tak bieli heterosexualni muži netvoria viac ako 50% populacie. Biela rasa je 73% heterosexuáli sú 96.5% a muži cca 50% vynasob to a máš cca 35%
A ženy v usa získali volebné právo pred vyše 100 rokmi.
@lafiziq@14 Vo vysnivanej krajine to tak mozno je, ak pocitame celu populaciu tak ano mozno ich bude tak 1:1 cca, je ale nutne k tomu brat do uvahy kolko % z ciernej populacie sa pohybuje v tomto sfere je ich xkrat viac na ulici, nevzdelanych a tak. Takze realne ok populaciou su na rovnako ale neda sa to len podla populacie brat. A to ze ich je tolko na ulici, chudobnych, nevzdelanych sa nevyriesi tym ze aj to male % ktore je uspesne z ich rasy sa bude pretlacat na silu do filmov
Myslim si, ze kvoty nikdy nic nevyriesia. Ale kedze oskary nesledujem a vobec ma nezaujimaju, ani si podla toho nevyberam filmy, je mi to totalne u prdele.
@lafiziq@11 co na tom ma byt samozrejmost? obsadenie sa predsa vybera podla filmu a zamerania.. nemam pocit, ze by dnes niekto diskriminoval.. a to ze sa nedosiahnu kvoty je zvacsa pre nezaujem/nekvalitu tych mensin nez cielenu diskriminaciu.. preto su tie kvoty totalna idiocia..
podobne ako kvoty pre zeny na roznych poziciach a podobne...
skrz kvoty sa dosiahne jedine.. ze sa na tie pozicie dostanu nekompetentni pripadne menej schopni a kvalita ako taka klesne...
uz nehovoriac o tom, ze akakolvek historicka udalost bude nepresna, bo i pri prichode kolumba do ameriky tam bude musiet byt cernoch ci aziat..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
S platnosťou od roku 2025, snímky, ktoré budú chcieť súťažiť, budú musieť mať v hlavnej alebo dôležitej vedľajšej úlohe obsadeného aspoň jedného predstaviteľa rasovej či etnickej menšiny, 30 % hereckého obsadenia musia tvoriť ženy, zástupcovia etnických a rasových menšín, členovia LGBT+ komunity a ľudia s kognitívnym alebo fyzickým postihnutím.
Skôr mi príde smutné, že aj v roku 2021 sme tak nastavení, že niečo takéto nie je samozrejmosť a že sa to musí donucovať kvôtami.
A ženy v usa získali volebné právo pred vyše 100 rokmi.
podobne ako kvoty pre zeny na roznych poziciach a podobne...
skrz kvoty sa dosiahne jedine.. ze sa na tie pozicie dostanu nekompetentni pripadne menej schopni a kvalita ako taka klesne...
uz nehovoriac o tom, ze akakolvek historicka udalost bude nepresna, bo i pri prichode kolumba do ameriky tam bude musiet byt cernoch ci aziat..