Ahojte, potrebovala by som pomoc. Dajme tomu, že mám nejaký nápad a chcela by som ho premeniť na skutočnosť. Čo všetko k tomu potrebujem, resp. kde by som mohla zohnať nejaký grant, finančnú podporu, investora?... Mám nápad, predstavu ako y to malo fungov
Najprv si vytvor podnikateľský plán už aj s finančným, to je základ ktorý potrebuješ.
Keď ho už budeš mať, môžeš začať oslovovať investorov...napríklad ich nájdeš na Ideamart.sk Hladaminvestora.sk alebo ešte zmps.sk...Ale aj rôzne fondy kde môžeš získať finančnú podporu na realizáciu projektu.
Ak budeš mať vypracovaný plán, alebo ho už máš a chceš e-mail kontakty priamo na investorov, napíš mi Ts-ku a posuniem ti nejakých,môžeš im svoj zámer vysvetliť a nájsť dostatok financií.
práve.. podnikateľský plán nie je problém, mám ešte nejakú predlohu zo SŠ čo som robila .. ale finančný.. ide o to, že sa jedná o oblasť, v ktorej sa nevyznám, čiže sama si nedokážem vytvoriť finančný plán. potrebujem najskôr nejako zistiť, čo všetko to obnáša. Napr. keby som mala skvelý nápad, ako zlepšiť výkon počítača o 300%, lenže sama si nedokážem ani zapojiť externý HDD, ako môžem vedieť, koľko budú stáť veci potrebné pre môj nápad, ak vlastne poriadne neviem, čo sa v PC skrýva? Veľmi blbý príklad, ale snáď ste ma pochopili Mám ísť na vlastnú päsť a oslovovať ľudí z fachu, že čo a ako, koľko by to stálo, ak to chcem použiť na hento a tamto? (lenže to mu musím vysvetliť, čo mám v pláne..:/)
@leyshaa ser na podnikateslky plan, » www.kickstarter.com/... je podla mna nieco co by si potreboval alebo nie prave kickstarter lebo tam to funguje trocha zvlastne ze ak nenazbieras peniaze co si si tam stanovil tak si nemozes nechat nic, tak by som odpourac nejaku inu podobnu alternativu
@leyshaa Jednoducho bez podnikateľského a finančného plánu sa nepohneš..ten slúži hlavne tebe ako návod k dosiahnutiu stanoveného cieľa, ale aj pre získanie kapitálu. Ak to zavesíš niekde na umelý kickstarter a naozaj je to inovatívny nápad, oľutuješ to.
Hocikto ten nápad môže zrealizovať bez teba a nespravíš s tým nič.
Čo sa týka finančného plánu, ten ti odporúčam zhodnotiť s nejakým finančným poradcom a zároveň ho aj vypracovať s ním. Ale existujú už aj také sprostredkovateľské služby ktoré tento plán vypracujú za teba...Podnikateľský + finančný, pretože finančný plán, neni nový plán ale súčasť podnik. plánu ako už isto vieš. Stojí to cca do 1000 €
Odporúčam ti, sprav nejaký koncept o projekte a pošli ho nejakým investorom. Uvidíš že to bude stáť za to..nečakaj a píš.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Keď ho už budeš mať, môžeš začať oslovovať investorov...napríklad ich nájdeš na Ideamart.sk Hladaminvestora.sk alebo ešte zmps.sk...Ale aj rôzne fondy kde môžeš získať finančnú podporu na realizáciu projektu.
Ak budeš mať vypracovaný plán, alebo ho už máš a chceš e-mail kontakty priamo na investorov, napíš mi Ts-ku a posuniem ti nejakých,môžeš im svoj zámer vysvetliť a nájsť dostatok financií.
Hocikto ten nápad môže zrealizovať bez teba a nespravíš s tým nič.
Čo sa týka finančného plánu, ten ti odporúčam zhodnotiť s nejakým finančným poradcom a zároveň ho aj vypracovať s ním. Ale existujú už aj také sprostredkovateľské služby ktoré tento plán vypracujú za teba...Podnikateľský + finančný, pretože finančný plán, neni nový plán ale súčasť podnik. plánu ako už isto vieš. Stojí to cca do 1000 €
Odporúčam ti, sprav nejaký koncept o projekte a pošli ho nejakým investorom. Uvidíš že to bude stáť za to..nečakaj a píš.