Začnem od začiatku. Sme partia ľudí (cca 20) z rovnakej dediny ktorý sa rohodli to tu trocha oživiť a spraviť tu posilovňu. Začalo to v 2015, riešili sme priestory. Máme tu starú školu, v celkom dobrom stave. Ale škola patrí cirkvy (bohužiaľ), ale leží na obecnom pozemku. Miestnosť v škole sme dostali. Začala sa prerábka, dostali sme 400€ na zátažový koberec. Všetko bežalo super až do začiatku min roku. Vtedy sme riešili kotol na plyn, prispela obec novým kotlom, radiátory od cirkvy. Znova všetko vpohode až do júla 2018, vtedy som obdržal telefonát od cirkevnej rady, že im dlžíme necelých 2000€ za energie, 1000€ za plyn a ostatok za elektro (po 3 rokoch fungovania pýtajú peniaze). Podotýkam, že elektro nám bolo vypočítané na sumu 29€ mesačne, za 8 led žiaroviek čo tam máme. Počítať sa to muselo nakoľko v rovnakej budove žije rodina so zlou fin situáciou. Začali sme to riešiť, zmluva existuje iba medzi Obecným Úradom a cirkvou, o platení energii tam nie je zmienka, bolo to iba na ústnej dohode medzi členmi abývalým starostom. Pýtajú od nás vlastne čierne peniaze. Dobre dokázali sme nazbierať medzi sebou 1K€. Mali sme aj rokovanie s terajším starostom o prípadnom financovaní plynu obcou. Nedajú nám ani cent, podporili miestny bar (čiže alkohol). Tu nám teraz nastáva problém s 1000€. Zakladáme aj občianske združenie, len aktuálne to bude až od marca 2020. Ďalšia vec ma napadol sponzoring, dalo by sa to nejako poriešiť na jednorázový dar od nejakého sponzora? Popr nejakú online zbierku? Nemáte s tým náhodou niekto nejaké skúsenosti?
Poradiť sa ti v tomto nedá lebo:
- Nevieme, kto má s kým uzatvorenú zmluvu a už vôbec nepoznáme jej obsah a hlavne nevieme, kto poskytuje priestory Vám a aké sú podmienky
- Na základe čoho vznikla posilka? Predpokladám, že ste len združenie osôb. Má z prevádzky posilňovne osoh aj niekto iný, okrem členov tohto združenia?
- Komunikovali ste s cirkvou? Lebo to je prvá vec čo ste mali spraviť.
- Poslali vám aj písomnú výzvu na uhradenie pohľadávky?
- Akú metodiku použili na výpočet sumy, ktorú im dlžíte.
Po zodpovedaní týchto otázok by sa vám možno niečo čiastkovo poradiť dalo.
Ale dovolím si poznamenať, že ak ste združenie 20 osôb a osoh z prevádzkovania tejto posilňovne malo len vaše združenie (a nie napríklad aj obyvatelia obce či žiaci školy), tak mi príde úplne spravodlivé, aby každý z členov prispel 100€ veď to za 3 roky máte 3€ na mesiac. Ale ako som písal, záleží od toho ako to bolo a to nevieme
@semhamforas
1. Zmluva je medzi OÚ a Cirkvou o prenájme budovy na 50 rokov za symbolické 1€. Podľa zmluvy jú ma teda obec prenajatú od Cirkvy. V zmluve posilka nie je spomenutá a ani nič ohľadom hradenia energii.
2. Ako píšeš, sme partia ľudí čo to tu chcela trocha oživiť športom. Financie na nové stroje sa berú z mesačného "predplatného" 5€, kedže už aj voči tomu sme mali pripomienky. Osoh z toho môže mať hocikto kto má záujem si prísť pocvičiť a rešpektovať nastolené pravidlá.
3. Komunikácia s cirkvou bola, no nedopadla vôbec dobre. Začínalo sa spomínať zrušenie posilky a ZHABANIE strojov na ktoré máme faktúry na naše mená.
4. Metodika na výpočet sumy za elekto bola nasledovná, začnem od začiatku. Naše práce začali na začiatku 2016 kedy sme elektro pálili len my. Následne sa tam začala rekonštrukcia bytovej časti budovy pre spomenutú rodinu. Elektro sa zobralo rozdelilo na polovicu a vydelilo mesiacmi. Samozrejme, že to nie je spravodlivé kedže podružné meranie na elektro bolo iba spoločné (už máme vlastné) a veľkú časť elektriny za dané roky máme platiť práe danej rodine.
Čo sa týka skladania sa, nadpolovičná väčšina sú študenti, už teraz bol problém nazbierať 1000€ od členov. Na ďalšiu sa nezmôžeme a zavrieť to nechceme. Preto rozmýšlame nad nejakou zbierkou (neviem či sa to dá kedže ZATIAĽ nie sme žiadna organizácia a pod).
@lojzo_xxl Tak vieš aj od rodičov mám názor nech sa na to vykašleme, lenže s takým prístupom sa nečudujem, že tu nikdy nič nebude @Marleymt Nad niečím takým som rozmýšľal len neviem či to bude možné.
@Dreyjir S prístupom oboch strán sme veľmi sklamaný
@fury minimálne skúsiť môžeš.... alebo to nejako zaobaliť, vysvetliť, že tie peniaze potrebujete na to aby ste mohli ďalej financovať tú posilku... treba nastaviť reálnu čiastku, ideálne nižšiu (2000? 3000 eur?) a potom sa bude môcť dať prekročiť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
- Nevieme, kto má s kým uzatvorenú zmluvu a už vôbec nepoznáme jej obsah a hlavne nevieme, kto poskytuje priestory Vám a aké sú podmienky
- Na základe čoho vznikla posilka? Predpokladám, že ste len združenie osôb. Má z prevádzky posilňovne osoh aj niekto iný, okrem členov tohto združenia?
- Komunikovali ste s cirkvou? Lebo to je prvá vec čo ste mali spraviť.
- Poslali vám aj písomnú výzvu na uhradenie pohľadávky?
- Akú metodiku použili na výpočet sumy, ktorú im dlžíte.
Po zodpovedaní týchto otázok by sa vám možno niečo čiastkovo poradiť dalo.
Ale dovolím si poznamenať, že ak ste združenie 20 osôb a osoh z prevádzkovania tejto posilňovne malo len vaše združenie (a nie napríklad aj obyvatelia obce či žiaci školy), tak mi príde úplne spravodlivé, aby každý z členov prispel 100€ veď to za 3 roky máte 3€ na mesiac. Ale ako som písal, záleží od toho ako to bolo a to nevieme
1. Zmluva je medzi OÚ a Cirkvou o prenájme budovy na 50 rokov za symbolické 1€. Podľa zmluvy jú ma teda obec prenajatú od Cirkvy. V zmluve posilka nie je spomenutá a ani nič ohľadom hradenia energii.
2. Ako píšeš, sme partia ľudí čo to tu chcela trocha oživiť športom. Financie na nové stroje sa berú z mesačného "predplatného" 5€, kedže už aj voči tomu sme mali pripomienky. Osoh z toho môže mať hocikto kto má záujem si prísť pocvičiť a rešpektovať nastolené pravidlá.
3. Komunikácia s cirkvou bola, no nedopadla vôbec dobre. Začínalo sa spomínať zrušenie posilky a ZHABANIE strojov na ktoré máme faktúry na naše mená.
4. Metodika na výpočet sumy za elekto bola nasledovná, začnem od začiatku. Naše práce začali na začiatku 2016 kedy sme elektro pálili len my. Následne sa tam začala rekonštrukcia bytovej časti budovy pre spomenutú rodinu. Elektro sa zobralo rozdelilo na polovicu a vydelilo mesiacmi. Samozrejme, že to nie je spravodlivé kedže podružné meranie na elektro bolo iba spoločné (už máme vlastné) a veľkú časť elektriny za dané roky máme platiť práe danej rodine.
Čo sa týka skladania sa, nadpolovičná väčšina sú študenti, už teraz bol problém nazbierať 1000€ od členov. Na ďalšiu sa nezmôžeme a zavrieť to nechceme. Preto rozmýšlame nad nejakou zbierkou (neviem či sa to dá kedže ZATIAĽ nie sme žiadna organizácia a pod).
@Marleymt Nad niečím takým som rozmýšľal len neviem či to bude možné.
@Dreyjir S prístupom oboch strán sme veľmi sklamaný
Ohľadom 2. peniaze zbieram ja. Je to na vybavenie.