Ak má niekto nejaké skúsenosti, tak budem rada ak mi ich sem napíšete. Chcela by som od Vás to, či Vás to bolelo, či Vám to pomáha alebo aj cenu a podobne.
Ď.
hm mala som fixny.. ale tak bololo to vzdy est e3 dni potom ako mi to dotahovala oc bolo kazdy mesiac a teraz mam aj tak est enocny.. no janse aj ho nosim.. asik tak vo sne eheh a cele ma to vyslo asik tak okolo 15 000SK co je cca 500eur...
cena celého nosenia je okolo 10 000 sk neviem kolko euro no a voobec to neboli, len chvilku to torchu ťahá ked to robi ale inak uplne v pohode... ptom ťa to boli asi tri hodiny..dá sa to zvládnuť, ja to mam a som spokojná..zvykneš si rychlo a v phoode aj žuvačky možeš žuvať len neodhrýzaj
no.. prve 3 dni asi som si na to nevedela zvyknut potom ale fajn... nic to nie je..obcas citis akoby tlak na tych zuboch...ale len vynimocne..
ako mna( vlastne rodicov) to za cele tie 2 roky stalo asi okolo 15 000... ale pomaha to
ja som mala mierny "zakus" a teraz mam uplne perfektne zuby vdaka tomu.. takze nevahaj
najprv sa my 4 hodiny zubárka špárala v hube aby to tam dostala.. každý mesiac doťahovanie že som týždeň nemohol jesť - ma totálne zuby boleli.. a stálo ma to okolo 2 tisíc, @3 a 4 to ste mali také drahé? :o + keď som dostal po hube alebo blbo hlavičkoval otrhli sa my tie kktiny a musela to lepiť, 400 korún za každú tú kravinu..
Bolelo to, ale pomohlo to síce predkus mi strojček nenapravil, ale aspoň mi vyrovnal zuby..len keby som nebola taká lenivá a nosila aj ten nočný :/
Cenu si už nepamätám, ale určite to nebolo 500€.. možno polovica z toho, ktovie
Vieš aké to dokáže byť na niekom zlaté? Ale kamoška s tým máva dosť problémy... Stále sa jej tam niečo uvoľňuje a potom jej to blíži na ďasno a podobne... čiže je u zubárky už častejšie ako v škole
Nasadili mi fixny ked som mal asi cca 13 rokov tusim mozno aj menej, vsetci mi hovorili kovova papula, alebo ze mam kolajnice v papuli , v kazdom pripade to nasadzovanie bolo dost neprijemne a nemohol som potom par dni poriadne jedlo jest, len tekutu stravu sa da povedat, potom som to postupne rozbehol a jedol som uz vse a uz mi to ani nevadilo, akurat som sa nemohol smiat s otvorenou hubou, co bol pre mna problem lebo ja sa doteraz smejem s otvorenou hubou, ale ked mi to dali dole tak ten pohlad v zrkadle oproti tomu spred tych dvoch ci troch rokov stal za to, zuby rovne potom som este nosil nocny a ten mam doteraz, ale je to uplne v poho
tak ja ho mááám ties som si nanho zvykala asi tyyzden teras to je v pohodke ,aáaaa ked mozem poradit daj si farebne gumicky....je to riadna prdel nedavno som mala zelene a teras mam orandzove waaaaa.... a jj taak dokopy okolo 400-500 €..
mala som fixný strojček presne 667 dní, potom som mala aj nočný. Spolu vyše 2 roky nosenia ma vyšli cez 12000,-Sk (cez 398,33€). Na začiatku a pokaždej návšteve doktorky ma boleli všetky zuby. Nakoniec to ale stálo za to. Zuby sa mi vyrovnali (aspoň trochu).
no ten strojček je fakt zážitok na celý život stále len po zubároch chodiť, platiť, zo začiatku tá bolesť, ale oplatí sa! A ja som mal s tým ešte taký problém že som mával líce z vnútra od toho poškriabané, ale len občas
Mna to tiez caka Sa vobec netesim ty kokos Nwm pleco, ale nwm si to na sebe predstavit... a mat v puse furt kov... no bleew.. ae som zvedava na vysledok, takze idem do toho drzim palce (aj sebe aj tebe )
aj mna to caka ale cely strojcek stoji najprv 3000 sk co 100eur a zvysok preplaca poistovna a potom este tie opravy tak ma to vinde tak max. do 200 ecok ale to us fela je tase tak ale mi musia vytrhnut 3 zuby bo fela ich mam ta s tohoo mam trochu obavy ze jak to zvladnem ale dufam se vsetko bude fajn a hlavne tie zuby
Mne tam akurad neska davali tie zeleza a omesiac uz aj droty haha jak sa tesim ale trocha mi to zavadzaa teraz kamarad ma normalne jazvy na jazyku zboku :x
ja mám tiež fixný strojček... dávali mi ho nedávno- 7. júna... a nenormálne sa teším kedy mi ho už dajú dole... zuby sa mi za ten čas poriadne posunuli... očný zub som mala o dosť vyššie ako ostatné zuby... vyčnieval o riadny kus z radu.... museli mi vytrhnúť prvý črenový zub aby sa mal kde neskor naspet zasunuť ten zub... najviac zo všetkého ma boleli tie gumičky, čo sa dávajú ešte pred strojčekom medzi zadne stoličky aby sa ti tam spravila medzera... asi dva týždne som bola na kašičkovej strave, papala detské výživy... etše stále ma bolievajú zuby.. sú citlivé a nemôžem poriadne žuť... ale ono to po par dňoch prejde...
určite keď máš krivé zuby daj si fixný strojček.. naozaj to pomáha... aj keď to boli ale pre krásu treba trpieť
ešte som zabudla.. mám súkromného zubára... pred tým ako mi dal strojček som bola asi 5 krát u neho a za každú návštevu čo sa mi pozrel do pusy rodičia zaplatili okolo 10-15 eur... za odtlačky sme platili 17 eur... a fixný strojček stál okolo 170 eur.... taial mi strojček nezatahuje lebo mi ten ocný zub taha dole takou specialnou gumickou... a tú ked mi meni tak platím okolo 7 eur... čize cca ten strojček víde na 500 eur...
chcela by som sa informovat kolko by ma vysiel strojcek na zuby na slovensku ked mam 24 rokov.momentalne som vo Velkej Britanii a tu to stoji od 2.500libier vysie.....
mám veľký problém... Zubárka ma v 14 odporučila k ortodontke, boli sme tam s mamou, ale nikto vtedy neotváral. Vykašlali sme sa na to. Teraz, v 15, no skoro už budem mať 16 ma už zubárka normálne dokopala k tomu, aby som išla k tej ortodontke. Môj chrup nie je krivý, len mám menší predkus a 5 stoličku v pravo hore troška mimo radu, vyčnieva dovnutra do podnebia. Nie je to vidno. Zo spodných zubov mám všetko oka, len predne 2 zuby sa mi troška pokrivili. Na fotkách je všetko ok, dokonca sa páči môj úsmev veľa ľudom...
Dnes som bola u ortodontky a tá mi povedala, že som ten najhorší prípad. Mám tzv. kojenecký syndrom. Spočiatku mi to bolo trápne a aj smiešne, ale keď mi vysvetlila o čo ide, smiech ma prešiel. Je to nevyliečitelne. Môžem nosiť strojček. Zuby mi dá doporiadku, ale problém je v mojom jazyku. Vytláčam predné horné zuby dopredu. Vraj sa to nedá odnaučiť a ani keby chcem, nedokážem to. Pomohlo by iba, keby som mala kratší jazyk a to sa nedá.
Strojček by som mala okolo 4-5 rokov na horných zuboch a na dolných asi 2. To by nebol problém. Hlavným problémom je, že zuby by sa mohli dať do pôvodného stavu. Aspoň to, že by sa mi naspäť utvoril predkus.
Horný strojček by ma vyšiel 270 eko a ten dolný 170. Ďalej by som musela platiť ešte volaké poplatky... Tomu sa nerozumiem (vraj za každú kontrolu 8eko)
Nie sme bohatý a ja neviem čo mám spraviť. Všetko nám len tak tak vychádza. Najhoršie na tom celom je, že nie je problém v estetike, ale v tom že neviem odhryznúť ani sprostý chlieb.
Poradte mi prosím... Som nešťastná... Chcem ten strojček, ale máme finančné problémy. A je vôbec k niečomu dobrý ten strojček ?
strojček na zuby je to najhoršie čo môže biť to vám hovorím a ja bi som mal nosiť strojček ale ja som takto na tieto moje zuby zviknutý takže ja neviem prečo vyhadzovať 100tovky eur a mať v hube kus drôtu pre mna je to škaredé ale čítal som na nete že sa dá kúpiť takí strojček že ho nevidíťe takže neviem čo vymíšlate a totiš to strojček na zuby dosť škriabe ústa s pozdravom FILIP
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
ako mna( vlastne rodicov) to za cele tie 2 roky stalo asi okolo 15 000... ale pomaha to
ja som mala mierny "zakus" a teraz mam uplne perfektne zuby vdaka tomu.. takze nevahaj
Cenu si už nepamätám, ale určite to nebolo 500€.. možno polovica z toho, ktovie
určite keď máš krivé zuby daj si fixný strojček.. naozaj to pomáha... aj keď to boli ale pre krásu treba trpieť
Dnes som bola u ortodontky a tá mi povedala, že som ten najhorší prípad. Mám tzv. kojenecký syndrom. Spočiatku mi to bolo trápne a aj smiešne, ale keď mi vysvetlila o čo ide, smiech ma prešiel. Je to nevyliečitelne. Môžem nosiť strojček. Zuby mi dá doporiadku, ale problém je v mojom jazyku. Vytláčam predné horné zuby dopredu. Vraj sa to nedá odnaučiť a ani keby chcem, nedokážem to. Pomohlo by iba, keby som mala kratší jazyk a to sa nedá.
Strojček by som mala okolo 4-5 rokov na horných zuboch a na dolných asi 2. To by nebol problém. Hlavným problémom je, že zuby by sa mohli dať do pôvodného stavu. Aspoň to, že by sa mi naspäť utvoril predkus.
Horný strojček by ma vyšiel 270 eko a ten dolný 170. Ďalej by som musela platiť ešte volaké poplatky... Tomu sa nerozumiem (vraj za každú kontrolu 8eko)
Nie sme bohatý a ja neviem čo mám spraviť. Všetko nám len tak tak vychádza. Najhoršie na tom celom je, že nie je problém v estetike, ale v tom že neviem odhryznúť ani sprostý chlieb.
Poradte mi prosím... Som nešťastná... Chcem ten strojček, ale máme finančné problémy. A je vôbec k niečomu dobrý ten strojček ?
strojček na zuby je to najhoršie čo môže biť to vám hovorím a ja bi som mal nosiť strojček ale ja som takto na tieto moje zuby zviknutý takže ja neviem prečo vyhadzovať 100tovky eur a mať v hube kus drôtu pre mna je to škaredé ale čítal som na nete že sa dá kúpiť takí strojček že ho nevidíťe takže neviem čo vymíšlate a totiš to strojček na zuby dosť škriabe ústa s pozdravom FILIP