neviete ci existuje nejaka terapia proti fobii? Teda viem, ze existuje, len neviek kde ako a tak...potrebujem sa zbavit fobie z pavukov, lebo mi dost zneprijemnuje zivot...napriklad dnes v stanku kde predavam...sedim si sedim celkom spokojne, ze za polhod
Nedokážem ti poradiť s tou terapiou, ale bratranec má taký istý problém... on je schopný zobudiť sa uprostred noci na to, že mu po izbe lozí mikroskopický pavúčik... A ja ich tiež dvakrát nemusím, ale pokiaľ sa mi nepremávajú tí pavúci po izbe a chytajú mi tam tie otravné mušky, tak ich tam prekvapivo vítam...
ja som sa raz zobudil ze po mne nieco lozi...chytim do ruky a bol to taky velky pavuk...kedze som bol este v polospanku zahodil som ho a spal som dalej
Holyknight - to si mi mal co napisat na noc Mna akekolvek podozrenie, ze po mne nieco lozi z polospanku okamzite vytrhne...
ked v noci idem niekedy na zachod, tak sa snazim udrzat sa v takom polospanku, aby som rychlo zaspal, ked sa vratim do postele, ale vzdy ked sa vraciam, tak este zasvietim v izbe a tak ocami prebehnem po stenach, ci tam nie je nejaky pavuk...minule som takto jedneho objavil a hned som sa vytrhol z mojho polospanku a musel som rychlo riesit ako ho zabit, lebo ja mam problem sa aj priblizit k tomu...a cim vacsi, tym horsi...
neviem či to pomôže, ale jeden kamarát sa takto bál myší. A riešil to tak že tomu čelil. Zobral s na pole kde ich bola plná riť a sedel medzi nimi. Samozrejme že prvý krát od strachu vyskočil a utekal domov Ale postupne tam sedel dlhšie a dlhšie a podarilo sa. Stále sa síce trochu bojí myší, ale už tým nieje posadnutý
ja mám zase tragickú fóbiu z hadov...áno aj gumených...a videla som niekde v telke ako nejakú babu čo sa bála pavúkov tak ju odfóbiovávali a ukazovali jej všeliaké obrázky pavúkov a nakoniec ju prinútili príšť k akvárku kde boli také obrovské tarantuly a dotknúť sa ich a nechať ich behať po sebe...
asi by som umrela od strachu (kebyže ide o odfóbiovávanie hadovské)
no ja zas ked pocujem v blizkosti mna bzukot dam sa na utek v domneni ze je to osa, vcela alebo srsen(mam z nich skoro az panicky strach ale na verenosti sa dokazem ovladat)...a obcas je to len mucha ...
vzdy ked mi do izby vleti nejaka osa a pod, bud ujdem a kricim na rodicov nech ju zabiju alebo ked je kludna zabijem ju ja...
mne zase vadi bodavy hmyz, vcely osi cmeliaky a tak..a este tie velke neskodne komate... ale riesim to ze sa ich snazim ignorovat ked lietaju okolo aj ked strasne trpnem... a jeden zo sposobov ignoracie je aj ze si bzucim aby som prehlusil ten bzukot vciel
Ayreen-uz som ani neverila ze este niekto okrem mna ma fobiu z merania tlaku vzdy som si myslela-uz ktory blazon(pravda okrem mna) by sa toho bal..som mala tlak 150 na neviem kolko a nezbavila som sa toho doteraz..
mam problem!!!prave som zbadal pavuka v izbe, ale sedi na svojej pavucine a to je ten problem, ze ho tam nemam ako zabit, lebo ked je na stene, tak vezmem nejaku palicu a zdialky ho pripucim, ale s pavucinou to nejde, co mam robit? Ja nezaspim...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
ked v noci idem niekedy na zachod, tak sa snazim udrzat sa v takom polospanku, aby som rychlo zaspal, ked sa vratim do postele, ale vzdy ked sa vraciam, tak este zasvietim v izbe a tak ocami prebehnem po stenach, ci tam nie je nejaky pavuk...minule som takto jedneho objavil a hned som sa vytrhol z mojho polospanku a musel som rychlo riesit ako ho zabit, lebo ja mam problem sa aj priblizit k tomu...a cim vacsi, tym horsi...
No a tiež som si ho začala postupne doma merať a teraz už s tým nemám skoro žiaden problém.
Ale žeby pri pavúkoch si sa s nimi mal nejako "mojkať" alebo niečo podobné...no neviem
Inak čo sa aj poznatkov z psychológie týka, je veľa možností ako odstrániť fóbie pomocou psychologického poradenstva. Čo napríklad takáto možnosť?
asi by som umrela od strachu (kebyže ide o odfóbiovávanie hadovské)
vzdy ked mi do izby vleti nejaka osa a pod, bud ujdem a kricim na rodicov nech ju zabiju alebo ked je kludna zabijem ju ja...
Som zacala revat..panicky strach mam z mravcov
Ale pavuky mam rada..