jednu fotku jedneho muza mam v mobile, tu som nefotila ja, kedysi som ju aktivne mala na pozadi, a dajako mi to neprislo, ze by som ju potrebovala vymazat
ale potom tam mam fotky byvaleho, co som ja fotila, normalne medzi snimkami, tak co
jop mam moc moc moc. Ale v pc to uz nemavam ale na USB ktore je pekne ulozene. Nezakladam si na tom a zatial to ziadnej ex neprekazalo ked som mal ex ex ex ... fotky
@laurikaaa dafuq? na policke mat fotku je ale drsne, co sucasny priatel? si predstav, ze by tam tak mal lezat s tebou v objati a z policky by na vas cumel tvoj ex ... a hlavne je to jedina fotka?
@matwejo Súčasný chlap nie je a určite so mnou v postieľke na intráku ležať nebude,čiže ho nebude mať čo rozdrapovať No a ešte podstatná informácia že je to silno umelecká fotka kde sa oblizujeme a som na ňu silno hrdá (čiže to nie je také že tam mám ,,iba jeho )
No a jediná určite nie je jednu mám aj doma a jednu u starkej
@boloabude Tomu ver ako tak dumám,tak na jednom plyšákovi spávam teda spávame s kamošom kde tu občas,podľa toho či ho dovlečiem (plyšáka) domov alebo nie
@bufffy nechávam si uložené, vymazal som len jednu konkrétnu a potom mi to neskôr bolo ľúto a hľadal som či ich nemám ešte niekde inde. občas si ich s nostalgickým úsmevom pozerám, a užívam si pocit že som s nimi bol, a miernu fascináciu ako je vôbec možné že so mnou boli
vymazať ich by mi bolo... divné, ako keby som sa snažil vymazať spomienky, na čo nemám dôvod, som im vďačný za všetko pekné a aj keby možno neverili, každej z nich vďačím za kúsky toho čím som. mám pocit že tým že by som sa ich snažil zbaviť/na ne zabudnúť by som vlastne ...celú tú dobu čo som s nimi bol znehodnotil, takéto veci podľa mňa nestrácajú zmysel len preto že skončili (lebo všetko skôr či neskôr skončí), ale stratili by ho keby som zabudol na to že boli.
@boloabude no mne by to rozhodne vadilo, ten pocit na styl "strkam prave jazyk do ust, kde tamten chalan na fotke mal penis", je to jesitne a neviem co, ale ten pocit je neprijemny a pokazi to moment, pokial jej na tom tak nezalezi, tak ho na poziadanie v pohodicke odstrani a pochopi moje drobne nezmyselnosti ...
@laurikaaa tak ked budes mat chlapa, tebe by nevadilo, keby chlap ktoreho milujes mal nad postelou fotku ex v plavkach a mali by ste napr. sex a pozeral by na nu, alebo ty ... ten pocit?
alebo by mal nejaku retiazku od nej a pod. a nosil ju rovno pri tej co si mu dala na vyrocie z lasky?
všetky odvšadial stiahnem do jedného priečinka a ten uložím na hardisk.. a raz som to hladala hodinu na mojom hardisku lebo som to tak zapatrošila..
ale už v živote nebudem mať s nikým ani trochu "odvážnejšie fotky".. bývalý bol na to maniak a pri rozchode sa mi tak nádherne s nimi vyhrážal že sa doteraz bojím či už nie sú dakde na nete. takže už nikdy v živote. a zas som sa sprostá musela poučiť až na svojej chybe.
@matwejo taketo rozmyslanie je uz teraz znakom silnej ziarlivosti ktora ta v buducnosti moze znicit. Nikdy neuvazuj nad minulostou pritomnej partnerky pokial je Vam dobre. Lebo tvoj mozog zacne chorobne domyslat a to uz je zaciatok konca
@wera55555 to je totálne sprosté, od neho. (ex)bf code rule #1: odvážne fotky sa nepoužívajú ako zbraň ani sa nevyhráža takýmto ich použitím, v žiadnom prípade, ani keby ti zabila psa.
@boloabude heh so close, nie niesom taky, byvala ma podviedla a vsetko co jej na to povedal bolo "hmm a uz to teda nikdy nespravis vsak?", rozhodne niesom ziarlivka ... ale ja sa snazim vyjadrit, ze ten pocit by mi v tom momente prisiel sprosty a neprijemny, nech ma fotky niekde mimo oci a mysle, ale vadilo by mi aby na mna z policky pri cinnostiach cumelo ako sa s nim bozkava ci on cumel na mna
@matwejo Jedna moja byvala mala fotku svojho ex doma tiez tak na policke a mne to hrozne vadilo...
Nakoniec som jej povedal, ze mi je to dost neprijemne a nech to da prec, tak som bol este ja za kokota, ze preco by mala davat prec fotku cloveka, ktoreho milovala najviac na svete a bla bla bla
(Od vtedy som v kutiku duse vedel, ze nanho stale nezabudla a ze ho nadalej miluje)
O 6 mesiacov neskor ked sme sa rozisli (v podstate prave koli tomu), uz nebolo o com. Pravda bola vonku
A vobec nechapem tych ludi, ci im je lepsie zit minulostou a milovat niekoho, s kym uz v zivote nebudu a neustale sa k tomu vracat a dojebavat si pritomnost, ci buducnost...
Lebo je jedna vec mat fotky svojich ex v kompasi v nejakej zlozke z nostalgie a druha mat ich v ramceku po celom byte ako modlu...
spoločné fotky nemáme, jedine tie zo stužkovej, to sú naše jediné fotky kde som so svojou ex a stužkovú som ešte ani nepozrel, za to s terajšou mám tých fotiek habadej, aspoň budem mať na čo spomínať
@trdelniiiq lenze partner by mal chapat aj minulost partnera. Podostavane veci od EX boli z lasky a v tom case to bolo pre kazdeho pekne obdobie.
Vies cim je clovek starsi tym to inak berie. Ja minulost neriesim a pozeram do buducna. Nevadilo mi nikdy ked partnerka mala od EX veci na policke lebo som to chapal. Ine by bolo keby zacneme spolu byvat a ona si tam dotiahne svoje darceky od EX. To akoze ked mi EX darovala psa, macku mam ho vyhodit ? ...
@boloabude a prave preto, ze je to partnerova minulost a je davno za nou, aky dovod by mal clovek na to, aby mal niekde na policke fotku so svojim ex, ked dnes ma ineho partnera.
Prave taketo veci svedcia nie o tom, ze sa clovek cez minulost preniesol, ale ze v nej stale zije. Aj keby som neviem ako miloval predchadzajuceho cloveka, ked som s nim raz puto rozviazal a teraz zijem s uplne inym clovekom, nevidim dovod na to, aby som mal porozkladane nase fotky a zil v pomyselnom minulom sentimente.
@boloabude Jak mozes porovnavat psa, alebo macku s nejakou fotkou ci nevkusnym polstarom...
Jasne, ze zviera nevyhodis dpc
Ale take ze fotka v ramiku jej ex, aby teba sktalkovala nad jej postelov pri sulozi a ked znechutene odvratis zrak, tak ti spocinie na dalsiu nad pisacim stolom?
To veru nie je normalne
A ked sa taka osoba nedokaze odosobnit od predosleho vstahu a vnutorne sa s tym vysporiadat, tak nema co liezt do vztahu dalsieho...
@boloabude ano, neskutocne mi bolo ublizene. Otec ma tyral a matka znasilnovala.
Toto co ti tu piseme nie je nas vymysel. Skus si niekedy najst cas a prestudovat filozoficku antropologiu. Toto, o com ti tu teraz s kolegom @nobile rozpravame je bezne ponimanie casu a dejinnosti z pohladu fil. antropologie.
Inak ja za kolegom trdelniiqom nijak samozrejme nezaostavam.
Dost dobre si nas odhadol, mne sice matka s otcom dali pokoj, ale stryc mi tajne v garazi pchal cigarety do prdele a nutil ma ich nasledne pofajcievat...
To sa dialo az do 6 roku zivota, kym mi neodpalil moj prvy chlp vyrazajuci z konecnika a ja v adrenalinovom navale som mu zlamal vaz
Teraz lezi zkaopany na presne neurcenom mieste, ktore nikdy nikomu nehodlam prezradit...
@laurikaaa no ten s tým autom to je jeden, a ten s tými fotkami je druhý.
ja viem, mala som tri vážne vzťahy- ten prvý bola prvá láska a to bol asi jediný normálny chlap ktoré som stretla, lebo títo dvaja sú jeden kokot horší jak ten druhý. sa cítim jak magnet na kokotov. neviem čím to je
ale tento po týchto fotkách, a všeobecne čo mi on poubližoval mi momentálne spravil to že mám panický strach s každého chlapa lebo sa bojím že mi chce len ublížiť, takže ak už sa aj nejaký nájde- okamžite ho pošlem do teplých krajín.. ale tak čomu sa čudovať po tom čo som zažila... (ach)
@midnight tak je to od neho hnusné a navyše nanajvýš divné, že takéto kokotiny napadnú 31 ročného chlapa a navyše keď on bol ten, kto ten vzťah zruinoval.. a ja som sa už len snažila dostať od neho preč a nepovedala som mu o prihláške na zahraničnú prax do zahraničia- on ma dokonca nechcel nikam pustiť a to sme už spolu neboli a on už veselo rovŕzgaval posteľ s jeho bývalou/súčasnou... psychopat.
za prvé FB je toho plný za druhé má také fotky v PC aj moja priateľka, viem o tom, nakoľko však viem aj to, že sa k minulosti nevracia a je spokojná v súčastnosti tým pádomsme dvaja a nieje čo riešiť (samozrejme ak vidím tie fotky nieje mi to jedno ale nútiť ju by to zmazala nebudem, možno satak rozhodne sama.)
Fotky ex som od nervov, žiaľu a kto vie čoho zmazal a momentálne mi to nevadí.
ex nemám, ale mala som dobrého kamaráta s ktorým sme sa ešte donedávna často stretávali.... nedopadlo to dobre a kvôli jeho žiarlivej priateľke sa nerozprávame... a keďže ho stretávam dosť často tak mi ani tie fotky s ním nevadia...
skôr tie rámiky, čo sú v krabiciach, fotky z peňaženiek, ktoré sú v krabičkách, spomienkové kraviny tiež v krabičkách, retiazka a náramok a prsteň a náušnice a tričká s venovaniami a ACH najväčšie je pre naspievané pesničky, pre pesničku pre mňa zloženú - všetko v jednom priečinku. To ma trápi viac ako fotky, ktoré nevymazávam. Len ich tiež obchádzam.
Mám všetky, žiadne som nevymazala a ani sa nechystám. Sú to pre mňa spomienku, bez ohľadu na to, ako to dopadlo. Nedá sa uprieť, že v istých chvíľach sme boli spolu naozaj šťastný.
Ale tak ja si cením všetky fotky čo odfotím, práve pre spomienky.
jednu nosím v peňaženke a tej sa nehodlám zbavovať a inak som pomazal to na čo som chcel zabudnúť a nepripomínať si. niektoré ešte v pc mám ale už ani neviem kde a nevidel som ich ani nepamätám.
náhodou som však minule na pokeci potreboval mail a v starej pošte som ešte našiel jednu správu ktorou sa mi holka priznávala, že sa jej páčim. a aj ked to potom skončilo príšerne, nedokázal osm ju vymazať =D
Z prvého vzťahu, keď fičali ešte vyvolané fotky mám malý fotoalbum, a zvyšné mám na CDčkach, odložené v skrini. Ale iba z dvoch vzťahov, jeden bol 1,5 roka a durhý 3 roky. Takže nevidím dôvod, prečo by som mala trhať/mazať, keď to bola významná časť môjho živote, ktorá ma ovplyvnila. Ale nemám tie fotky na PC, ani na FB...skrátka mám ich odložené ako pamiatku, možno ich raz ukážem deťom Ale asi by sa mi nepáčilo, keby mal môj drahý niekde v PC také fotky, alebo v mobile....Keď ich má odložené, ako uzavretú časť jeho života, ok, ale keby si ich stále prezeral alebo tak, asi by mi nebolo všetko jedno...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
82 komentov
ale potom tam mam fotky byvaleho, co som ja fotila, normalne medzi snimkami, tak co
@laurikaaa dafuq? na policke mat fotku je ale drsne, co sucasny priatel? si predstav, ze by tam tak mal lezat s tebou v objati a z policky by na vas cumel tvoj ex ... a hlavne je to jedina fotka?
No a jediná určite nie je jednu mám aj doma a jednu u starkej
Taketo veci treba neriesit a (dievcata) su ine ako chalani a inak to beru
ja neviem co vas to dnes napada zakladat fora takeho to typu ,ako spomienky na ex,na zle skusenosti atd...
aj keď som mala za celý život asi jednu oblizovaciu fotku na facebooku tú som dúfam vymazala. idem pozrieť.
vymazať ich by mi bolo... divné, ako keby som sa snažil vymazať spomienky, na čo nemám dôvod, som im vďačný za všetko pekné a aj keby možno neverili, každej z nich vďačím za kúsky toho čím som. mám pocit že tým že by som sa ich snažil zbaviť/na ne zabudnúť by som vlastne ...celú tú dobu čo som s nimi bol znehodnotil, takéto veci podľa mňa nestrácajú zmysel len preto že skončili (lebo všetko skôr či neskôr skončí), ale stratili by ho keby som zabudol na to že boli.
@laurikaaa tak ked budes mat chlapa, tebe by nevadilo, keby chlap ktoreho milujes mal nad postelou fotku ex v plavkach a mali by ste napr. sex a pozeral by na nu, alebo ty ... ten pocit?
alebo by mal nejaku retiazku od nej a pod. a nosil ju rovno pri tej co si mu dala na vyrocie z lasky?
ale už v živote nebudem mať s nikým ani trochu "odvážnejšie fotky".. bývalý bol na to maniak a pri rozchode sa mi tak nádherne s nimi vyhrážal že sa doteraz bojím či už nie sú dakde na nete. takže už nikdy v živote. a zas som sa sprostá musela poučiť až na svojej chybe.
Nakoniec som jej povedal, ze mi je to dost neprijemne a nech to da prec, tak som bol este ja za kokota, ze preco by mala davat prec fotku cloveka, ktoreho milovala najviac na svete a bla bla bla
(Od vtedy som v kutiku duse vedel, ze nanho stale nezabudla a ze ho nadalej miluje)
O 6 mesiacov neskor ked sme sa rozisli (v podstate prave koli tomu), uz nebolo o com. Pravda bola vonku
A vobec nechapem tych ludi, ci im je lepsie zit minulostou a milovat niekoho, s kym uz v zivote nebudu a neustale sa k tomu vracat a dojebavat si pritomnost, ci buducnost...
Lebo je jedna vec mat fotky svojich ex v kompasi v nejakej zlozke z nostalgie a druha mat ich v ramceku po celom byte ako modlu...
Takisto nemam ani ziadnu fotku aktualnej a nechyba mi to
@matwejo ma uplnu pravdu..kazdy normalny clovek by sa z toho citil nesvoj a bolo by mu to neprijemne
niektorých stále stalkujem aj kvôli ich novým fotkám
nikdy mi ani nenapadlo vymazať ich...
Vies cim je clovek starsi tym to inak berie. Ja minulost neriesim a pozeram do buducna. Nevadilo mi nikdy ked partnerka mala od EX veci na policke lebo som to chapal. Ine by bolo keby zacneme spolu byvat a ona si tam dotiahne svoje darceky od EX. To akoze ked mi EX darovala psa, macku mam ho vyhodit ? ...
Kazda osoba je ina a inak berie veci.
Prave taketo veci svedcia nie o tom, ze sa clovek cez minulost preniesol, ale ze v nej stale zije. Aj keby som neviem ako miloval predchadzajuceho cloveka, ked som s nim raz puto rozviazal a teraz zijem s uplne inym clovekom, nevidim dovod na to, aby som mal porozkladane nase fotky a zil v pomyselnom minulom sentimente.
Jasne, ze zviera nevyhodis dpc
Ale take ze fotka v ramiku jej ex, aby teba sktalkovala nad jej postelov pri sulozi a ked znechutene odvratis zrak, tak ti spocinie na dalsiu nad pisacim stolom?
To veru nie je normalne
A ked sa taka osoba nedokaze odosobnit od predosleho vstahu a vnutorne sa s tym vysporiadat, tak nema co liezt do vztahu dalsieho...
Asi vam bolo moc ublizene v minulosti takze neriesim.
Mne osobne to v zivote nevadilo a mozno aj preto ze mam dost vysoko svoje EGO + som velky flegmatik.
Toto co ti tu piseme nie je nas vymysel. Skus si niekedy najst cas a prestudovat filozoficku antropologiu. Toto, o com ti tu teraz s kolegom @nobile rozpravame je bezne ponimanie casu a dejinnosti z pohladu fil. antropologie.
A celkovo to s egom nema nic spolocne.
proste spomienky si drzim v hlave a nepotrebujem si ich ozivovat fotkami.
ani mne by sa nepacilo,keby moj potencialny partner mal doma fotky svojich ex. je to minulost a žiť treba v prítomnosti.
Sam by som hypotezu lepsie nepodlozil
Inak ja za kolegom trdelniiqom nijak samozrejme nezaostavam.
Dost dobre si nas odhadol, mne sice matka s otcom dali pokoj, ale stryc mi tajne v garazi pchal cigarety do prdele a nutil ma ich nasledne pofajcievat...
To sa dialo az do 6 roku zivota, kym mi neodpalil moj prvy chlp vyrazajuci z konecnika a ja v adrenalinovom navale som mu zlamal vaz
Teraz lezi zkaopany na presne neurcenom mieste, ktore nikdy nikomu nehodlam prezradit...
ja viem, mala som tri vážne vzťahy- ten prvý bola prvá láska a to bol asi jediný normálny chlap ktoré som stretla, lebo títo dvaja sú jeden kokot horší jak ten druhý. sa cítim jak magnet na kokotov. neviem čím to je
ale tento po týchto fotkách, a všeobecne čo mi on poubližoval mi momentálne spravil to že mám panický strach s každého chlapa lebo sa bojím že mi chce len ublížiť, takže ak už sa aj nejaký nájde- okamžite ho pošlem do teplých krajín.. ale tak čomu sa čudovať po tom čo som zažila... (ach)
Fotky ex som od nervov, žiaľu a kto vie čoho zmazal a momentálne mi to nevadí.
skôr tie rámiky, čo sú v krabiciach, fotky z peňaženiek, ktoré sú v krabičkách, spomienkové kraviny tiež v krabičkách, retiazka a náramok a prsteň a náušnice a tričká s venovaniami a ACH najväčšie je pre naspievané pesničky, pre pesničku pre mňa zloženú - všetko v jednom priečinku. To ma trápi viac ako fotky, ktoré nevymazávam. Len ich tiež obchádzam.
Ale tak ja si cením všetky fotky čo odfotím, práve pre spomienky.
náhodou som však minule na pokeci potreboval mail a v starej pošte som ešte našiel jednu správu ktorou sa mi holka priznávala, že sa jej páčim. a aj ked to potom skončilo príšerne, nedokázal osm ju vymazať =D
na niečo sa proste zabudnúť nemá