viem,ze to taky ucinok moze mat,ale len prve 3mesiace,potom by sa mali hormony v tele ustalit a malo by vsetko fungovat ako predtym,len ze mne to nefunguje tak bohuzial...
ku gynekologicke sa mam dost velky problem dostat,pretoze chodim na intrak...takze ale asi to budem musiet spravit cez nejake prazdnin a malas om to spravit asi uz davnejsie
fuh no ako pozerám tvoje fotky tak sa mu velmi nečudujem že chce srry ale musel som to povedať.
Ale teda podla mna, napriek tomu že sex je uplne prirodzená potreba, (a toto bude znieť ako riadna fráza) že ak by ťa mal naozaj rád, vydrží...aj ked pri tebe to má asi ťažké ufff To ale neznamená že mu nedopraješ nejké tie techtemechtle On by si mal uvedomiť že ty jednoducho nechceš, nemáš chuť(prečo nemáš, to nebudem rozoberať lebo neviem ), ale aj ty si musíš uvedomiť že on nieje skala a niečo potrebuje. To ale neznemená že sa budeš kôli nemu premáhať k tomu čo fakt nechceš. Ale ako wewo povedal, zájdi čo najskôr za sexuologom/-ičkou, alebo gynekologičke. Určite ti povedia viac než nejakí ludia na teenegerskom fóre.
tak skus prestat brat anitikoncepciu a ked budete mat chut obaja pouzite miesto nej kondomy,aj kebyze ich nemas rada,urcite lepsie ako nemat sex ziaden...
@3 "myslim si,ze som dost mlada na to,aby som nemala na sex chut a zbytocne si takto dodrbala vztah. "
skor si myslim, ze si dost mlada na to, aby si na sex mala mat chut. neboj sa este sa v zivote nasexujes
@6 nehnevaj sa, ale argument "ak ta ma rad, tak vydrzi" je v tomto pripade absolutne nevhnodny. Nehovorim, ze zakladatelka diskusie sa ma premahat, ale vztah ma byt o kompromisoch, a ten kompromis tu akosi nevidim..
Nepočula som o tom, že by ti potom tá chuť mala prísť, po tých 3 mesiacoch. Ale je pravda, že tabletky ti tú chuť znižujú. Takže vysaď tabletky, skús niečo iné- kondomy, pharmatex.. a bude po probléme.
3 mesiace bez sexu, to je už dlhá doba (teraz nebudem brať do úvahy, že máš len 16), to by som aj ja bola nervózna
aky je problem sa trebars raz za tyzden "obetovat" aj ked na to nemas chut. nech sa chalan vyskace a nebude nervozny... minimalne si tym ziskas cas na to, aby si zistila, v com je chyba
Ja osobne tento problém nemám, ale HAK naozaj môže spôsobovať takéto stavy. Nie je pravda, že po 3 mesiacoch by sa to malo upraviť. Ak ti HAK jednoducho nesadne, ak ti spôsobuje sovnako veľa ťažkostí ako úžitku (a tým sa myslia búšenie srdca, zmeny nálad aj nechuť na sex), treba ju vymeniť. Určite nie každá HAK bude mať na teba takéto nepriaznivé účinky.
Že chodíš na intrák, to sa dá vyriešiť. Veď sa objednaj na piatok (alebo na pondelok) a prídeš z intráku skôr (alebo odídeš naň neskôr). Gynekologička ti predsa dá ospravedlnenku na ten jeden deň.
Tvojho chalana úplne chápem. Mne by tiež vadilo byť 3 mesiace bez sexu. A podľa tohto fóra asi tiež nie si nadšená, že mu nemôžeš vyhovieť.
akoze mne s to upravilo hned... po tyzdni ako som zmenila tabletky.....nechapem preco si s a skor neporadila z gynekologom vsak ta musel upozornit ze ak by to nejak na teba zle vplyvalo ze mas prista zmeni ti ..kamoska zas bola velmi rozcitlivena z jednych..sa rozrevala za vsetko a uz pohode teraz
nebolo treba brat prasky, ktore u mladeho cloveka ... baby ktora je este vo vyvoji mozu sposobit vselico... no ked je niekto ehm... blby... je to hranie sa so svojim telom a vidis ako to dopadlo... ja by som nieco take na vasom mieste bral az od okolo 17-18tich rokov... dovtedy si neporadite a jedine s kondomom...
ja HAK beriem 3 mesiace a nič to s mojou psychikou nerobilo, ale to závisí asi od konkrétneho prípadu... a toho chalana úplne chápem že má svoje potreby, ale na druhej strane opúšťať niekoho po takej dobe chodenia kvôli abstinencii? no nič, držím palce nech to vyriešiš
HAK som zacala uzivat,ked osm mala par dni pre 16,co nieje zas tak moc skoro.
to,ze sa s chalanom vyspim po roku a pol je uplne normalne.
chcela som to a nikto mi nema pravo za to nadavat,alebo podobne,ze uz mi vznikol takyto problem,to je o inom...
a o vek vobec nejde,ide o to,ci sa clovek na touz citi byt pripraveny.niekto na to nemusi byt pripraveny v 17,niekto moze byt v 15,takze vek neriesme...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Ved skus sa spytat lekara, ze ci to moze mat obcas aj takyto ucinok..A co sa s tym potom da vlastne dalej robit..inak Ti poradit neviem...
tak to je dost blbe... asi by som to mala skusit..myslim si,ze som dost mlada na to,aby som nemala na sex chut a zbytocne si takto dodrbala vztah.
viem,ze to taky ucinok moze mat,ale len prve 3mesiace,potom by sa mali hormony v tele ustalit a malo by vsetko fungovat ako predtym,len ze mne to nefunguje tak bohuzial...
ku gynekologicke sa mam dost velky problem dostat,pretoze chodim na intrak...takze ale asi to budem musiet spravit cez nejake prazdnin a malas om to spravit asi uz davnejsie
A mas pravdu.. mala si k nej ist uz skor..no uz to nezmenis..Ale ak sa Ti bude dat, tak chod vazne cim najskor..
Ale teda podla mna, napriek tomu že sex je uplne prirodzená potreba, (a toto bude znieť ako riadna fráza) že ak by ťa mal naozaj rád, vydrží...aj ked pri tebe to má asi ťažké ufff To ale neznamená že mu nedopraješ nejké tie techtemechtle On by si mal uvedomiť že ty jednoducho nechceš, nemáš chuť(prečo nemáš, to nebudem rozoberať lebo neviem ), ale aj ty si musíš uvedomiť že on nieje skala a niečo potrebuje. To ale neznemená že sa budeš kôli nemu premáhať k tomu čo fakt nechceš. Ale ako wewo povedal, zájdi čo najskôr za sexuologom/-ičkou, alebo gynekologičke. Určite ti povedia viac než nejakí ludia na teenegerskom fóre.
skor si myslim, ze si dost mlada na to, aby si na sex mala mat chut. neboj sa este sa v zivote nasexujes
@6 nehnevaj sa, ale argument "ak ta ma rad, tak vydrzi" je v tomto pripade absolutne nevhnodny. Nehovorim, ze zakladatelka diskusie sa ma premahat, ale vztah ma byt o kompromisoch, a ten kompromis tu akosi nevidim..
3 mesiace bez sexu, to je už dlhá doba (teraz nebudem brať do úvahy, že máš len 16), to by som aj ja bola nervózna
Že chodíš na intrák, to sa dá vyriešiť. Veď sa objednaj na piatok (alebo na pondelok) a prídeš z intráku skôr (alebo odídeš naň neskôr). Gynekologička ti predsa dá ospravedlnenku na ten jeden deň.
Tvojho chalana úplne chápem. Mne by tiež vadilo byť 3 mesiace bez sexu. A podľa tohto fóra asi tiež nie si nadšená, že mu nemôžeš vyhovieť.
Nemusí ju poslať nikam.
mne osobne je to jedno, ja len pisem jedno z moznych rieseni.
@17 mehehehehe...
skusila som to raz a nebolo to moc dobre...len som cakala kedy skonci anic viac
maximalne ho chapem,ze to je jeho potreba,ved ma 20rokov a proste je to uplne normalne.
viem,ze chybna som ja,to mi je jasne.
navyse za HAK platim 1500sk a nevyuzivam ju takmer vobec.
On mi tiez hovoril,aby som ju vysadila,lenze kondomy nemusim ani ja,ani on a pharmatex nie je az tak spolahlivy.
Zo vsetkeho tu vyplvyva len jedno,ist k doktorke a to najblizsiu dobu spravim.DAKUJEM VSETKYM
@28 myslim ze tomu chalanovy to stacit nebude sex je sex ....
jednoznacne daj si zmenit tabletky alebo si zaobstaraj naplaste tie su tiez ucine
inak naozaj tiez nechapem preco si uz tak skoro zacala brat tie tabletky ...
ale to bolo tvoje rozhodnutie
HAK som zacala uzivat,ked osm mala par dni pre 16,co nieje zas tak moc skoro.
to,ze sa s chalanom vyspim po roku a pol je uplne normalne.
chcela som to a nikto mi nema pravo za to nadavat,alebo podobne,ze uz mi vznikol takyto problem,to je o inom...
a o vek vobec nejde,ide o to,ci sa clovek na touz citi byt pripraveny.niekto na to nemusi byt pripraveny v 17,niekto moze byt v 15,takze vek neriesme...
podla toho ako to popisujes tak to co ti baby radia je spravne aj podla mna.
daj si zmenit HAK a malo by sa to upravit, a navratit spat. hoci neverim, ze taka kocka nemala 3 mesiace sex. asi je fakt vsetko mozne
drz sa a daj vediet ci sa to zmenil
poradila sa s lekarom a dopadlo to asi takto...
pocas uzivania antikoncepcie nemala chut na sex presne ako ty,
lekar jej povedal nieco taketo:ze clovek sa stale hormonalne vyvyja aj nad 20 rokou.
u kazdeho to moze prebiehat inak.
predpisal jej ine sice menej spolahlive,zhruba do tyzdna mala znova chut na sex.
inac ty si mozes mysliet ze si pripravena ale tvoje telo nemusi byt... vsetko z mojej strany.