Takže, mám 20 rokov a len 58 kg. Som dosť chudý, a chcel by som pribrať. Niekde na nee som čítal, že od gainerov sa dá pribrať. Neviete mi niekto, kto sa v nich dobrevyzná, že ktorý je kvalitný? A zaručene po ňom priberem?
musis to tak zobrat ze ani z gaineru nepriberies pokial nebudes k tomu normalne jest...
viacmenej gainer su len "koncentrovane" sacharidy, bielkoviny, tuky. Ale to dokaze nasytit, takze nezabudat na jedlo a hlavne pri tom cvicit bez cvicenia to nema vyznam....
ale dokazes pribrat aj z inych veci, napriklad normalne sa lepsie stravovat. alebo aj tie proteinove tycinky su celkom dobra vec, ale ked to nepouzivas ako nahradu stravy ale ako sladkost ale tiez cvicit je potrebne.
ja mam 172 a ked som mal 19 tak som vazil 59-60 a potom som zacal cvicit a bez toho aby som nieco bral som za rok nabral postupne na 72 kil..momentalne mam 76 a ziadny gainer by som ani nechcel lebo uz by som bol tucny
No raz som ho bral tak 2 mesiace a cvičil som všeobecne celé telo a hlavne plávanie a podarilo sa mi pribrať zo 60 na 68 a teraz sa mi pohybuje váha okolo 70kg a to som stale pod priemerom ked že meriam okolo 2 metrov jedz hlavne aj veľa orechov a tvarohov a jedz vždy ked sa dá jesť lebo ked beries gainer tak máš na jedlo chuť stale pretože obsahuje hlavne veľa Bčiek teda u mňa to tak bolo plánujem teraz tiež kúpiť a všetko cez známeho to mám tak tí neviem poradiť aký :/
nepriberies, aspon ja to mam oskusane, mozno fakt potrebujes pritom aj nejak dodrziavat stravu na co som ja nemal cas a ani peniaze moc, takze gainer boli zbytocne vyhodene peniaze, zacni radsej normalne cvicit
@memories1 SPÝTAL si sa na gainery, ale tvoja otázka bola v prvom rade "z čoho priberiem?", to že si sa už dopredu rozhodol že odpoveď je "gainery", lebo neviem... lebo ti niekto o nich povedal, a že si v odpovedi hľadal validáciu tohto svojho rozhodnutia, to je tvoj problém, ja zvyknem dávať odpovede, nie nepotrebné validácie.
a nevyznám sa, to je fakt, ale myslím že kolaterálne znalosti mám dostatočné na to aby som vedel, že "chcem pribrať -> idem brať gainery, resp. iné hovadiny určené primárne pre vrcholových športovcov a kulturistov s vlastnými zdravotníkmi a špeciálne vybudovanými jedálničkami a cvičebnými programami" je dosť odveci myšlienka.
Zdravím ťa. Keď chceš pribrať je dôležité si položiť otázku: čo chceš pribrať. Chceš pribrať kvalitnú svalovú hmotu alebo chceš pribrať nezdravý tuk, ktorý ťa bude obmedzovať pri pohybe.
Odpoveď je jednoduchá. Keď chceš pribrať na brucho v kľude si daj gainer. Ale potom už nikdy nevysekáš kocky na bruchu. Naopak, keď chceš pribrať kvalitnú svalovú hmotu, ktorú čím budeš starší, bude tvoje telo viac potrebovať na kvalitný život a pohyb, tak si dávaj okrem zdravej stravy, t. j. zdravých tukov a bielkoviny s minimom sacharidov (max. 120 g denne) k tomu ešte čistý srvátkový proteín 2 x denne, pocvič 2 roky s činkami 3 x do týždňa + 1 x v týždni pridaj kardio tréning a máš postarané o kvalitnú svalovú hmotu a tvoje telo to ocení. Gainer v pomere 60 % až 90 % určite neodporúčam ani extrémne chudým. Lebo priberú z toho iba na brucho!!!
Zdar
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
a ci to funguje ti poviem asi o 3-4 tyzdne jedine, teraz som zacal jeden
ale na dost nizke vahy to podla mna rychlejsie zaposobi
...?
...??
...???
asi ti zrútim svet, ale... priberá sa z jedla, presnejšie keď príjem energie (z jedla) je vyšší ako jej výdaj.
a cviky ktoré ti spevnia lýtka a zväčšia ich objem sú tie, ktoré používajú svaly na lýtkach. to je objav, čo?
a ten druhy bod, nice, ... one must love the irony
@midnight aky mudry.ja som sa pytal na gainery,nie na jedlo.a ked sa proste v tom nevyznas,tak ignoruj tuto diskusiu.
viacmenej gainer su len "koncentrovane" sacharidy, bielkoviny, tuky. Ale to dokaze nasytit, takze nezabudat na jedlo a hlavne pri tom cvicit bez cvicenia to nema vyznam....
ale dokazes pribrat aj z inych veci, napriklad normalne sa lepsie stravovat. alebo aj tie proteinove tycinky su celkom dobra vec, ale ked to nepouzivas ako nahradu stravy ale ako sladkost ale tiez cvicit je potrebne.
k teme-musis hlavne zrat a zrat a zrat...to je ohromne dolezite!!!mal som menej kilov ako ty a pomaly to ide
gainer pouzivam len koli cviceniu a ako doplnok stravy.ale nie nahradu stravy pozor! a ano, trochu to pomoze.dolezitejsie je ale zrat
ked chces tak pribrat odporucim ti tento clanok ako priberat.POZOR!prilis odborne pochopi to kazdy...
» new.biomag.sk/show_article.ph...
kvalitny gainer? na to ser, nepotrebujes najlepsi ako pouzivaju extra top ultra buchaci...kup normalny lacnejsi. ja pouzivam znacku Biotech...
na nohy ti cviky uz prezradili.nemam co dodat
SER NA REČI VEGÁNOV!!!!
a nevyznám sa, to je fakt, ale myslím že kolaterálne znalosti mám dostatočné na to aby som vedel, že "chcem pribrať -> idem brať gainery, resp. iné hovadiny určené primárne pre vrcholových športovcov a kulturistov s vlastnými zdravotníkmi a špeciálne vybudovanými jedálničkami a cvičebnými programami" je dosť odveci myšlienka.
Odpoveď je jednoduchá. Keď chceš pribrať na brucho v kľude si daj gainer. Ale potom už nikdy nevysekáš kocky na bruchu. Naopak, keď chceš pribrať kvalitnú svalovú hmotu, ktorú čím budeš starší, bude tvoje telo viac potrebovať na kvalitný život a pohyb, tak si dávaj okrem zdravej stravy, t. j. zdravých tukov a bielkoviny s minimom sacharidov (max. 120 g denne) k tomu ešte čistý srvátkový proteín 2 x denne, pocvič 2 roky s činkami 3 x do týždňa + 1 x v týždni pridaj kardio tréning a máš postarané o kvalitnú svalovú hmotu a tvoje telo to ocení. Gainer v pomere 60 % až 90 % určite neodporúčam ani extrémne chudým. Lebo priberú z toho iba na brucho!!!
Zdar