no na druhej strane si zober že Čentéš bol taktiež kandidát dnešnej opozicie.. to je toto iste .. tu by trebalo zmeniť systém obsadzovania tejto pozície
@3 co to meni na tom, ze stary ujo si svojvolne resp. smervolne povedal ze ho nevymenuje a kandidata svojich kamaratov bez problemov vymenuje? Tam je toho prehniteho viac ako len Fico.
no veď pohode ale zase si netreba myslieť že to tak je len na strane Smer.. každy kto je pri moci si obsadzuje svojich .. na kamere proti sebe a inak každa strana s každou nejak je poprepajana takže v podstate je to fuk .. najlepšie je zmeniť systém voľby ..čiže nezávislý kandidát volený prokuratormi podla mna by bolo najlepšie
a ake vyjadrenie k veci chces? nefunguje nic, nefunguje parlamentna demokracia, nefunguje delba moci, nefunguju brzdy a protivahy. generalny prokurator je krasnym prikladom. nemyslim ze je potrebne viac k tomu dodavat.
Vôbec ale vôbec sa v tom nevyznám ale celý ten cirkus je nechutný . Ale keď vidím kto volí a schvaľuje toho prokurátora + aké má pravomoci + to čo robil Trnka ktorý tam bol predtým. Tak či tak je to lotrovina.
@fero1821 Centes nebol kandidat opozicie. To bolo divadielko, ktoremu naletela aj SaS. Kandidat hlavnych tahunov opozicie (Dzuro, Miklos, Hrusovsky, Bugar atd) bol Trnka, pretoze on jediny vie, kolko masla maju tito zlodeji na hlave a on jediny by ich mohol dostat na desiatky rokov do basy.
V podstate suhlasim s @asceticjunkie ak to ma urychlit pad etatizmu, tak nech je generalny prokurator hoci aj Harabin, ci Lexa. Koniec koncov Lexa (po vzore svojho otca) doteraz taha za nitky aj ked sa tu striedaju rozni politicki sasovia, ktori sa bez povolenia ani vysrat nejdu. Vsetko je to len divadielko na ludi. Mafia sa odpratala do uzadia a nastrcila tu rozne babky ako Fico, ci Dzurinda, aby odputala pozornost od ozajstnych zverstiev.
áno SMER -áci sa zachovali tak ako sa očakávalo...že keď sa dostanú do vlády, tak si zvolia vlastného a toto bolo len divadielko ale maslo na hlave majú aj SaS, SDKU etc., lebo oni dali SMER -u zámienku
a k @24 súhlasím, že politikov ako takých treba odpratať...áno súhlasím do tej miery, že treba tento systém zmeniť...ale za tú hranicu, že štát treba zrušiť...s tým sa nikdy nebudem vedieť stotožniť...štát je potrebný na zachovanie určitých pravidiel a poriadku...toto si myslím ja...nevravím, že @tommyhot -ova filozofia, resp. pohľad na vec je zlý, ale ja osobne sa s ňou nvm stotožniť
@25 ešte k tej prvej časti: neschvaľujem to, lebo to je ukážka arogancie moci, ale hovorím, že sa to dalo čakať...treba vládu zdola...vládu obyčajných ľudí
@fluptak kazda vlada prebudza v ludoch uchylne chutky ovladat (z toho aj pochadza pojem "vlada") a manipulovat zivoty inych. Neviem ako ty, ale ja sa viem postarat aj sam o seba a na vsetko ostatne co nezvladnem su tu firmy, ktore to zvladnu za mna. Nic viac nam netreba. Len dobrovolne vztahy medzi entitami.
@fluptak na toto som ti uz odpovedal minimalne 2x.
Zabezpecil by si ich tak isto ako so statom, akurat by to bolo na dobrovolnej baze a vdaka konkurencii podstatne efektivnejsie (kedze ludia su hnani ziskom, ci sa nam to paci, alebo nie). Je velmi naivne mysliet si, ze ked ma nema kto donutit, tak by som nechcel ochranu svojho majetku, ci zdravia. Jasne, ze by som chcel a jasne, ze by som si za to zaplatil, s tym rozdielom, ze dnes si to platim pod hrozbou nasilia zo strany statu a nemozem si vybrat firmu, ktora mi tieto sluzby poskytne.
@fluptak vlada zdola ... no kto sa dostane k moci tak tá moc ho aj tak skazí... to si možno ani nevieme predstaviť aké tlaky z každej strany idú na ľudí ktorí ovladaju tento štat a nieje to nič lahke to uzná každý ... pokial viem aj Platón o tom písal ..vždy to tak bolo, je aj bude .. nedá sa zmeniť všetko ..idealny štát je fikcia skôr .. ale treba sa mu aspon približovať
@fero1821 ja som myslel priamu demokraciu...príklad...ľuďom sa nepáčí, čo teraz spravil Fico..vypísalo by sa referendum, či chceme, aby tam zotrval alebo nie...ak nie...nové voľby
@fluptak hej a toto jedno referendum alebo volby by stali kopu penazí .. to sa povie jednoducho .... skôr by som povedal že len v krajine by bol chaos..bez stability a k ničomu by to neviedlo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
no co ti mam k tomu povedat?
nikdy som sa nedokázala naučiť, čo všetko kokot prokurátor vykonáva.
som rada, že som si otázku o prokuratúre na štátnicách nevytiahla. nahhhá!
a @11 na hrad!
A neoznacuj kazdeho kto sem prispeje omg
hej tak som tu po roku asi tak sorry, že takto musim sa zabehať trocha ..nemal som čas tu chodiť predtým ..tak hádam prepáčite
V podstate suhlasim s @asceticjunkie ak to ma urychlit pad etatizmu, tak nech je generalny prokurator hoci aj Harabin, ci Lexa. Koniec koncov Lexa (po vzore svojho otca) doteraz taha za nitky aj ked sa tu striedaju rozni politicki sasovia, ktori sa bez povolenia ani vysrat nejdu. Vsetko je to len divadielko na ludi. Mafia sa odpratala do uzadia a nastrcila tu rozne babky ako Fico, ci Dzurinda, aby odputala pozornost od ozajstnych zverstiev.
a k @24 súhlasím, že politikov ako takých treba odpratať...áno súhlasím do tej miery, že treba tento systém zmeniť...ale za tú hranicu, že štát treba zrušiť...s tým sa nikdy nebudem vedieť stotožniť...štát je potrebný na zachovanie určitých pravidiel a poriadku...toto si myslím ja...nevravím, že @tommyhot -ova filozofia, resp. pohľad na vec je zlý, ale ja osobne sa s ňou nvm stotožniť
Zabezpecil by si ich tak isto ako so statom, akurat by to bolo na dobrovolnej baze a vdaka konkurencii podstatne efektivnejsie (kedze ludia su hnani ziskom, ci sa nam to paci, alebo nie). Je velmi naivne mysliet si, ze ked ma nema kto donutit, tak by som nechcel ochranu svojho majetku, ci zdravia. Jasne, ze by som chcel a jasne, ze by som si za to zaplatil, s tym rozdielom, ze dnes si to platim pod hrozbou nasilia zo strany statu a nemozem si vybrat firmu, ktora mi tieto sluzby poskytne.
Napriklad k tej ochrane majetku a zdravia
» www.mises.cz/clanky/pravo-ve...
» www.mises.cz/clanky/zlocin-a...
Clankov, ktore maju odpoved na mozno aj vsetky tvoje otazky je tam neurekom.