ja osobne sa nemam rad s grafikou ale gimp z casu na cas pouzivam a moje hodotenie ... keby ma bavilo robit s grafikou tak obrazky by som urcite editoval v gimpe
GIMP som pouzival dlhe roky a ako free software je to urcite kvalitka. No uz nejaky ten piatok pouzivam Photoshop a sice trvalo kym som si zvykol, Gimp mu nesiaha ani po paty.
Na obycajne upravy fotiek a neprofesionalny design (aj ked profik spravi profi pracu aj v painte), napr na web je to uplne postacujuci nastroj, avsak na profesionalne nasadenie zdaleka nestaci, uz len kvoli podpore 24bit farieb napr...
Kazdopadne je lepsie naucit sa pre svoje ucely robit s gimpom ako cracknut photoshop...lebo na vacsinu prace, ktoru moze bezny clovek chciet spravit (tu ratam aj talentovanych zacinajucich umelcov) bohate postaci.
...asi to, že je to jeden z najlepších programov tohto typu. A, že ho mám. A, že ho nepoužívam. Lebo ha neviem používať. Proste si naň neviem zvyknúť. Ale prechody sú tam pekné fakt.
Gimp je jeden z tých lepších Freeware programov ... na PS samozrejme nemá no ak nemáte prachy na PS tak Gimp postačí ...s PS sú si dosť podobné takže ak sa naučíte robiť v Gimpe tak vo PS to budete mať o to jednoduchšie ... mne osobne sa na ňom páči to že sa tam dajú jednoducho spraviť celkom slušné logá ktoré vám pekne rozloží na vrstvy.
ja si myslim ze gimp je velmi sikovny program....ma vecsinu funkcii photoshopu a je celkom free....tito linuxaci su inak strasne prefikane svine robia vsetko zadarmo.... co je velmi dobre...ale najlepsie je to ze blender aj gimp....su velmi male maju len par MB kdezto taky photoshop CS5 ma 1,2 GB a 3DSMAX ma 1,1 GB a funkciami su skoro rovnake
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Sux photoshop.
Kazdopadne je lepsie naucit sa pre svoje ucely robit s gimpom ako cracknut photoshop...lebo na vacsinu prace, ktoru moze bezny clovek chciet spravit (tu ratam aj talentovanych zacinajucich umelcov) bohate postaci.
JA SOM RADSEJ ZA PHOTOSHOP A INDESIGN
JA HO MAM A STRASNE NEPREHLADNE
NAJLEPSIE NA NOM JE ASI TEN NAZOV