Pasadena je za tu cenu pre zaciatocnika najlepsia volba.. Ja hram na gitare uz zo 10 rokov, ale tiez som si ju kupil a nelutujem. Sice som musel trosku ohnut krk, lebo na drop D mi rezonovali struny, ale uz je vsetko ok.
Pas ti je podla mna v podstate dost zbytocny ,ked sa ides ucit predpokladam ze sa pri tom chystas sediet na zadku nie tancovat; najviac sa ti zide ladicka,stojan, brkatka ja neustale postracavam takze sa ti ich zide aj vacej..
Pre začiatok úplne postačí aj tá čo má teraz Lidl v akcii a neskoršie sa poobzerať po kvalitnejšej.Pretože podľa mňa,vyhodiť kopec peňazí za vec ktorá možno za rok skončí v kúte je pre začiatočníka zbytočné.
Myslím si, že je dôležité to, čo chceš na nej hrať lebo na každý štýl sa hodí niečo iné. A určite súhlsim aj s vyššie uvedeným, že lepšie je ísť do obchodu a vyskúšať si, lebo nie každá gitara ti môže sadnúť.
Ja mam napriklad Yamaha ... a som s nou velmi spokojný, kamoš ma Markus alebo tak nejak a tiež je s nou spokojný, ale ja by som nechcel jeho a on moju.
Jumbo má skôr výraznejší bas ... kdežto dreadnought je taka živšia, ale všetko to záleží od kusu gitary. A čo k tomu? tak určite ladičku obal, trsatko, a kapa ... neviem či sa píše capodaster alebo kapodaster to na začiatok odporúčam
@itachi7 ak si trochu vyssie spominal prave moju gitaru, tak je to Marris ((-: nie Markus, hehe.
Ja by som len dodal, ze zvuk dost zalezi od strun. Tvrdsie struny maju intenzivnejsi, ostrejsi a zvonivejsi zvuk (mne subjektivne to znie tak zivelnejsie) tie mäkksie presne naopak. Na ucenie by som asi osobne odporucal mäkksie, hlavne na nezvyknute prsty, potom uz vyber zalezi hlavne od zanru, ktory chces hrat
ja som mala prvu gitaru znacky valencia... je uplne v pohode, ale ma nylonove struny. na zaciatok su lepsie kvoli tomu, ze si hned na kovovych nedorezes prsty a aj hmatnik je sirsi a lepsie sa naucis techiku. zalezi dost aj na tom si budes samouk (samoucka?? znie to divne) alebo pojdes na zus-ku
pasadeny vyborny pomer cena/vykon. za tie bubaky je to fakt dobra kupa, treba si ist poobchytkavat kus do kamenneho.
pripadne LAG, kamos kupil gitaru za skutocne lacny peniaz a ta gitara ma zvuk ako 20tisicova yamaha, bez srandy, treba chytit kus, ale celkovo na tu gitaru ked natiahol steel struny tak O__O
@mymma kokos to tu risite...sak ked si zaciatocnik tak si mysli mze by ty malo byt jedno aku mas..hlavne nech hra ,da sa naladit do d-ečka a hlavne aby bola lacna ked ta to po pol roku omrzi...ak chces vazne zacat hrat aj tak si myslim ze je jedno aku budes zo zaciatku mat...majky (kamos celku zdatny na gitare) mal nejaku staru spanielku ako aj ja a aj na tej mojej dokazal hrat ako profik...cize na zaciatok to je podla mna jedno..naucit sa da na comkolvek..ak si zaciatocny sofer staci ty na zaciatok aj skoda 120 respektive ine auto za fajn cenu na ktorom sa naucis alebo nejake audi a automatom za super cenu...hm?
ak si si ju ešte nekúpil čo pochybujem ale tak aspoň poradím ostatným
ja som začínal na obyčajnej gitare z lidla a nedám ju zanič
ďalej je otázka čo s ňou chceš robiť len tak si doma brnkať alebo niekde pravideľne hrávať
na začiatok sa perfektne učí na nylonových strunách kde v pohode chytíš aj barrové akordy
ale samozrejme že ak chceš niekde hrávať tak pochopiteľne si budeš chcieť kúpiť potom niečo lepšie a tak by sa ti oplatilo začínať na kovových strunách
nekupuj zbytočne drahú gitaru keď ani nebudeš vedieť či budeš hrať
ver mi nie je to také jednoduché a milión krát si povieš že to vzdávaš
a rozlišovať medzi dreadnought a jumbo je trochu na prvú gitaru nelogické
sama do toho prídeš
ale ak už tak tak sa rozhodni sama:
dreadnought alebo western je na vyššie tóny čiže na začiatok by som ti to nedoporučoval
jumbo je skôr na hrubé mohutné tóny
obe sú "veľké hebedá" a začínal by som na klasickej gitare
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
najlepsie je ist do kamenneho obchodu a skusat co ti sadne najlepsie
kazdy ti povie ze je lepsie nieco ine
prislusenstvo ? pas, obal, brnkatko, mozno ladicku
toto tu
Ja mam napriklad Yamaha ... a som s nou velmi spokojný, kamoš ma Markus alebo tak nejak a tiež je s nou spokojný, ale ja by som nechcel jeho a on moju.
Ja by som len dodal, ze zvuk dost zalezi od strun. Tvrdsie struny maju intenzivnejsi, ostrejsi a zvonivejsi zvuk (mne subjektivne to znie tak zivelnejsie) tie mäkksie presne naopak. Na ucenie by som asi osobne odporucal mäkksie, hlavne na nezvyknute prsty, potom uz vyber zalezi hlavne od zanru, ktory chces hrat
pripadne LAG, kamos kupil gitaru za skutocne lacny peniaz a ta gitara ma zvuk ako 20tisicova yamaha, bez srandy, treba chytit kus, ale celkovo na tu gitaru ked natiahol steel struny tak O__O
ja som začínal na obyčajnej gitare z lidla a nedám ju zanič
ďalej je otázka čo s ňou chceš robiť len tak si doma brnkať alebo niekde pravideľne hrávať
na začiatok sa perfektne učí na nylonových strunách kde v pohode chytíš aj barrové akordy
ale samozrejme že ak chceš niekde hrávať tak pochopiteľne si budeš chcieť kúpiť potom niečo lepšie a tak by sa ti oplatilo začínať na kovových strunách
nekupuj zbytočne drahú gitaru keď ani nebudeš vedieť či budeš hrať
ver mi nie je to také jednoduché a milión krát si povieš že to vzdávaš
a rozlišovať medzi dreadnought a jumbo je trochu na prvú gitaru nelogické
sama do toho prídeš
ale ak už tak tak sa rozhodni sama:
dreadnought alebo western je na vyššie tóny čiže na začiatok by som ti to nedoporučoval
jumbo je skôr na hrubé mohutné tóny
obe sú "veľké hebedá" a začínal by som na klasickej gitare
» muziker.sk/gitary/klasicke...