mozno to bude hlupost a mozno je chyba vo mne...(gitaru mam cca 2 tyzdne neviem takmer nic zahrat ale stve ma jedna vec jedna struna prosim pekne H mi tak otrasne bzuci :/ neviete poradit co stym v com moze byt problem?..ani ked to doladim to neni
mozno mas na tej gitare krivy krk. je šanca, že sa to dá napraviť takou skutkou, ktora by mala byt pri hlave (elektricka gitara), alebo na opacnej strane (akusticka)... ale radsej to daj spravit niekomu, kto sa v tom vyzna
Hčko je struna tenká, zarezáva sa do prsta, tým pádom väčšinou začiatočník netlačí na ňu dostatočne, lebo ho to bolí, alebo jednoducho nevie ako má položiť prst, aby to nerezonovalo. Skús si dať prst do inej polohy, tlačiť inou silou, hraj len jeden akord a skúšaj kedy ti to nebude hučať, vtedy to budeš držať dobre. S tým aj ja som mala na začiatku problém, aj keď až pri tých trochu zložitejších akordoch.... Popr si zožeň kamaráta čo hrá, nech skúsi, ak to bude hučať aj jemu, tak je problém v gitare
len mi hovorili aj ze tam mam nieco nizko (hmatnik? dajme tomu).....! :/ veru mala som si kupit elektriku .....a nie na kazdom prazci to bzuci len na prvych dvoch
chyba isto ni je v tebe ale v gitare bohove! veď nikto učeny z neba nepadol, za dva tyždne sa nenaučiš hrať, chce to trpezlivosť a kopec času, ni že si kupim gitalu a už je zo ma virtuoz
Hm,ak sa učíš doma sama ani sa nečudujem,že ti to ešte nejde A tá struna drnčí zrejme preto,že zle držíš akord,aj mne to zo začiatku drnčalo,ale neboj to ti pôjde
@lilmia ouu yeah teraz si ma inspirovala hej ucim sa doma ale nabuduci rok skolsky idem ho ZUŠ takzee hadam ma tam nieco naucia ale chcela by som vediet co to aj sama aj @pagastorm si ma inspirovala diki baby aj vsetci diky co poradili.... este to tu mozete komentovat popripade nejake tipy a triky (pre amaterov)
Prihlás sa do ZUŠky, vychytáš veľa zlozvykov, zlé drŽanie gitary, akordov a všetko ostatné hneď zo začiatku a nemusíš sa rok učiť hrať doma a potom sa odúčať zbytočné zlé zlozvyky ktoré si doma pochytala v domnení Že je to tak lepšie.
Tak ako ti to ukážu na hodine gitary je to overené ,časom to pochopíš, prečo je to tak a prečo tak, keĎ budeš hraŤ tažšie veci budeš mať vážny problém, ak si budeš hrať po svojom.
Drnčia len pri akordoch, je to skôr krivým chytením akordu.
S elektrikou mám ešte viac starostí ako s akustikami...
Teraz ladím jeden Stratocaster a e totálne rozhasený, takže nastavujem výšku snímačov, výšku strún, ladenie oktávy , hýbem s kamenmi a už ma to ani nebaví.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
ak hej pozri či máš krivý krk.
TaKže krk nemáš krivo.
TaKźe to tipujem len to že máš ešte kajlavé prsty a nevieš chytiť čistý akord.
Trénuj a cvič!
Prípadne to daj do rúk niekomu kto VIE HRAŤ a predpokladám Že drnčanie zmizne.
Prihlás sa do ZUŠky, vychytáš veľa zlozvykov, zlé drŽanie gitary, akordov a všetko ostatné hneď zo začiatku a nemusíš sa rok učiť hrať doma a potom sa odúčať zbytočné zlé zlozvyky ktoré si doma pochytala v domnení Že je to tak lepšie.
Tak ako ti to ukážu na hodine gitary je to overené ,časom to pochopíš, prečo je to tak a prečo tak, keĎ budeš hraŤ tažšie veci budeš mať vážny problém, ak si budeš hrať po svojom.
Ja mám ZUŠku už za sebou. Držím palce.
Drnčia len pri akordoch, je to skôr krivým chytením akordu.
S elektrikou mám ešte viac starostí ako s akustikami...
Teraz ladím jeden Stratocaster a e totálne rozhasený, takže nastavujem výšku snímačov, výšku strún, ladenie oktávy , hýbem s kamenmi a už ma to ani nebaví.
Lebo si spomínal čo máme s tým krkom.
a riešil som takú vec deň dozadu,preto som to spomenul.