ja toto viem aj tomu rozumiem ale vždy na to potrebujem jednotkovú kružnicu... skús si to nakresliť do nej, napísať si základné hodnoty do tabuľky a počíta sa to samo
"vypočítajte hodnoty goniometrických funkcií sin alfa, cos alfa, tg alfa, cotg alfa pre uhol alfa = 7/6 pí"
toto mi pride smiesne lahke....do kalkulacky si nastavis, ze pocitas v radianoch (u mojej das MODE a stlacis 5 kde je ze RAD) zadas 7/6 x pí a tuknes do sin....a kalkulacka ti hodi -0,5...mozete pouzivat kalkulacky, nie? lebo mi mozme
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
sin 7/6 pí = - 1/2
skús si nakresliť ten kruh a na tom si to odpočitavaj
vypočítajte hodnoty goniometrických funkcií sin alfa, cos alfa, tg alfa, cotg alfa pre uhol alfa = 7/6 pí
toto mi pride smiesne lahke....do kalkulacky si nastavis, ze pocitas v radianoch (u mojej das MODE a stlacis 5 kde je ze RAD) zadas 7/6 x pí a tuknes do sin....a kalkulacka ti hodi -0,5...mozete pouzivat kalkulacky, nie? lebo mi mozme
1/6π=30° (v prvom kvadrante)
7/6π=210° (to je ako 30°v treťom kvadrante)
..........................................
sin má znamienka +(v 1. kv) + (v 2. kv.) - (v 3. kv) - (v 4. kv)
cos: +--+
tg +-+-
cotg +-+-
....................................
Ak vieš, aké má uhol 30° hodnoty v 1. kvadrante (od 0 po 1/2 π), tak tam len dosadíš znamienka z tretieho kvadrantu.
Napr: sin 30° (1/6π) = 0,5
sin 210° (7/6π) = -0.5