O gothic toho bolo písané už veľa. Na jednej strane stoja násťročné deti, ktoré zubami-nechtami bránia svoju predstavu o gothic: depresie, krvavé obrázky, metal a tak ďalej, a na strane druhej sú tu tí, ktorí sa často ani gothmi nenazývanú, no predsa vedi
Peter: Sorry, ale ten blog sledujem už dlho, a sledujem aj iné blogy. Mala som aj vlastný blog, robila som o gothickej subkultúre dokonca aj dve práce.
Rozprávala som sa s mnohými ľudmi. Trvalo mi dlhšie kým som si na gothic vytvorila vlastný názor, ale keďže je môj podobný ako názor autorky toho blogu, tak prečo si to neuľahčiť.
Goth111: Niekto sa predsa musí pokúsiť vybiť deťom blbosti z hlavy. Ja sa len snažím poučiť ľudí o goth subkultúre, pretože mi na tom naozaj veľmi záleží a nechcem aby kvôli ľudskej hlúposti táto subkultúra trpela.
@5 Ja som za, čo sa týka old skúl, i keď sa to strašne ťažko zháňa a zásadne proti tým čiernym „metalovým“ trapkám. A za to, že človek sa k tomu vôbec zaraďovať nemusí a už vôbec nie tak, aby to silou-mocou musel dávať najavo všetkým ostatným alebo si nanútiť taký vkus, že všetko, čo je „goth“ sa mu musí páčiť.
a naozaj trpí??? prosím ťa, "reči sa hovoria chlieb sa je" a ten čo vie o čom to je len nad tými nezmyslami mávne rukou a funguje ďalej. A detičky z toho raz vyrastú
Vampiremiyu aby som ta vyviedla z omylu to o tych depresiach krvavych obrazkoch a bla bla tak to je skor Emo ako gothik a gothik nie je len o hudbe je to aj o ludoch, o roznych ludoch, ktory sa citia dobre v spolocnosti podobne orientovanych ludi. gothici maju rozlicny nazor na hudbu, maju rozne nabozenstva a rozlicne zamestnania, zaujimi dokonca mnohokrat aj vkus. gothici sa stavaju gothikmi ked sa citia odlisny alebo odlisny naozaj su. gothici maju spolocnu toleranciu voci vsetkym a vsetkemu beru ta taheho aky si a nesudia ta. medzi nimi je priatelska atmosfera pretoze su si jeden druhemu oporov...
ale ved ono vsetky taketo subkultury a hudbne zanre su ho hudbe a nie o imidzi jak je to dnes,dnes uz ide len o ten image ,no ano tak image aksoi patri ku kazdemu cloveku a ku kazdemu stylu hudby,ale nesuvisi to nejako zvlast s tym,proste sa niekomu nieco paci,tak to nosi a jasne ze dnes nikto ,teda vacsina nemoze poznat tie stare zacinajuce kapely,lebo v tej dobe nezili ,tak rpeto,sak ja sm tez vtedynezila a nepoznam ich ,vychdza to proste len z hudby a ostatne hovadiyn okolo tomu su len enpodstatne detaily
ja do značnej miery neriešim, čo si kto myslí. páčia sa mi takzvané gothic veci, nosím obojky, náramky, čižmy, ale nehovorím že som nejaký goth alebo čo počúvam aj normálny goth rock, teda skutočný gothic a nie gothic na spôsob Evanescence ( ) . Ale počúvam aj metal, s prvkami gotiky, ale aj symfonický alebo gothic black.
A teraz mi niekto povie, že nie som skutočný goth ( ) keď nepočúvam samú gothic hudbu a mám rád aj iné veci? (ja si vypočujem aj Pink aj keď je to komerčná poprocková dievčina. prečo? lebo občas spraví nejaký chytlavý song). Preto sa za gotha neoznačujem, načo zo seba robiť príslušníka nejakej skupiny.
celé je to len o tom do akej miery sa s tým človek bude stotožňovať... niekto je takým zadubencom, že všetko čo si prečíta o tej subkultúre gothic tak zubami nechtami sa bdue škriepiť o to, že on je nadradenec, unikat... akonáhle však narazí na nejaký odlišný názor/radu/koncepciu... si uvedomí, že si protirečil. Ja si myslím, že gothic ak otaký je hl. o tom štýle nie ani tak o hudbe... veľa ľudí si ho napr. mylne spája s metalom, pričom existuej aj tzv. gothic rock, ebm/ dark wave atd... jedným som si však istý, nemám rad ľudí, kt. sa považujú za niekoho iného nez su
boh ti žehnaj za túto tému... mne je už skutočne zle z toho pózerstva okolo gothic štýlu, keď sa detičky hrajú na stelesnenie temnoty, počúvajú kraviny ako Evanescence, sťahujú si "gothic obrázky" a o gothic subkultúre hovno vedia! Ja sa o gothic rock zaujímam, milujem batcave, deathrock, darkwave a pod. a robí sa mi zle, keď vidím ako sa po gothic subkultúre šliape, ako ju znehodnocujú pózeri, ako ju dnešná doba ničí svojimi predsudkami a znehodnocuje prirovnávaním k emu a podobne... V dnešnej dobe už takmer nik nevie, že gothic nie je o depresii, nie je o vampirizme, nie je o nadprirodzenej moci ani nič podobné, že je to len štýl okolo ktorého sa sústreďujú melancholické duše milujúce kvalitnú hudbu, inteligentné stvorenia s hlbokými myšlienkami, možno tak trochu "podivíni", ktorí možno nechcú byť jednými z mnohých, možno vybočujú z rady, ale jedine z toho dôvodu, že sa im nepáči byť priemernými, že sa im nepáči, kam to všetko smeruje... Možno nás spája podoba pováh, možno máme radi podobné knihy či filmy, no to všetko je len 10 percent zo všetkého! To, čo nás skutočne spája je totiž predovšetkým hudba a inak sme normálni ľudia, ktorí sú odsudzovaní spoločnosťou trpiacou predsudkami, spoločnosťou, ktorá i napriek nedostatku informácií dokáže človeka zaškatuľkovať... V dnešnej dobe sa nazývajú gothmi predovšetkým tí, ktorí o gothic rocku nemajú ani poňatia - pózeri, gothic alebo symphonic metalisti a podobne. Možno práve preto je všeobecná mienka o gothoch taká, aká je... A možno je to len intoleranciou. Každopádne samú seba nenazývam gothkou práve z toho dôvodu, že sa týmto slovom oháňajú zväčša práve tí, ktorí nepoznajú jeho pravý význam
Gothic metal bol tiež známyako goth metal - hudobný štýl, ktorý vznikol prepojením gothiky a heavy metal - cca sa datujú 90.roky 20.storočia...
na úplnom počiatku goth metalu bolo obdobie vzniku goth rocku - ten je spojenie Punku a Rocku. Texty boli väčšinou melancholické a smutné.. /preto asi to spájanie s depresiami/. Väčšina vtedajších kapil sa iba hľadala, a punk rock bol na výslní.. O goth metale sa hovorilo, ako o "pózerovi" pravého metalu alebo gothiky ... pričom je v podstate jeho zmeskou takže sa im vyrovnáva..
a teraz pointa.. otvor svoju myseľ a vychladni..!!!
tí tvoji tzv "podivíni", ktorí nechcú byť jednými z mnohých, počúvajú hudbu, ktorá je tiež len v etape nezadržateľného vývoja - a teda aj ty si jeho súčasťou.
gothic metal je tiež len nejaká vývojová odnož z gothiky a metalu - prečo potom zazlievaš tým "pózerom" že hľadajú iné štýly, aké vyznávaš sama ? to že vzniklo emo, má tiež svoje dôvody.. a tiež chápem, prečo sa tak tie decká obliekajú - vždy sú tam aj hlbšie dôvody ! uvažuj rozsiahlejšie !
"inteligentné stvorenia s hlbokými myšlienkami, podivíni, ktorí nechcú byť jednými z mnohých.."
vždy budete mnohí.. tak ako sú rôzne štýly hudby, pre ktoré zjavne nemáš ani štipku tolerancie - tie počúvajú tiež mnohí..
- verejná mienka by ťa nemala trápiť.. to je len každého zakomplexovanosť, že im stačí myslieť si to, čo si myslí aj sused... zbytočne sa rozčuluješ, niektoré veci proste nezmeníš.
- z toho čo píšeš mám skôr pocit, že ti tie predsudky robia dobre.. že sa rada cítiš "iná" ako ostatní - a o to ti zrejme aj ide. sama seba vidíš ako podivína - chceš vybočovať z radu - veď o tom to všetko je, ako píšeš. máš v sebe veľké ideály - chceš toho toľko zmeniť a dokázať - ale hlavne chceš niekam patriť. a zrejme aj patríš - práve do partie, kde sú ľudia ako ty - s rovnakými názormi na životný štýl a počúvajú rovnakú hudbu. proste to čo si napísala, veľa vypovedá o tebe.. tiež chápem, že je ťažké stráviť tie odnože, ktoré vznikajú z gothic rock /metal/ .. vidíš ich ako odpadlíkov a len vy ste to pravé orechové. nemám pocit že vám "špinia" povesť - tá bola už špinavá roky predsudky spoločnosti tu boli už od samotného vzniku... možno ti len vadí, že je vás na ulici viac
@missythirteen - to nerieš, niekto sa snaží mudrovať a prevracia všetko čo človek napíše ...Napr. nikdy som nenapísala že gothic metal je zlý, jediné čo som napísala bolo, že ku gothic subkultúre nepatrí Ani k emo subkultúre som sa nevyjadrila hanlivo, hovorila som opäť len o pózeroch, ktorí to celé dohnali a zmutovali až do tej podoby, v ktorej to je prezentované na každom rohu a v ktorej to na nás chŕli moderná doba A keď niekto napíše v súvislosti so mnou niečo o hudobnej intolerancii, tak to sa už naozaj chytám za brucho, lebo čo sa týka hudby, tak dokážem akceptovať naozaj VŠETKO okrem satanistických detičiek s čiernymi hubami v tričkách "Evanescence je gothic rock"
@wampirekiss - boa vám už všetkým prepína, či prečo prevraciate to, čo som napísala? Ja som napísala, že ja osobne sa nepovažujem za gothičku z toho a toho dôvodu, nie že kto to o sebe tvrdí, ním automaticky nemôže byť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Ale ten blog sa mi teraz nechce čítať.
Rozprávala som sa s mnohými ľudmi. Trvalo mi dlhšie kým som si na gothic vytvorila vlastný názor, ale keďže je môj podobný ako názor autorky toho blogu, tak prečo si to neuľahčiť.
Goth111: Niekto sa predsa musí pokúsiť vybiť deťom blbosti z hlavy. Ja sa len snažím poučiť ľudí o goth subkultúre, pretože mi na tom naozaj veľmi záleží a nechcem aby kvôli ľudskej hlúposti táto subkultúra trpela.
A teraz mi niekto povie, že nie som skutočný goth ( ) keď nepočúvam samú gothic hudbu a mám rád aj iné veci? (ja si vypočujem aj Pink aj keď je to komerčná poprocková dievčina. prečo? lebo občas spraví nejaký chytlavý song). Preto sa za gotha neoznačujem, načo zo seba robiť príslušníka nejakej skupiny.
Takže ..
Gothic metal bol tiež známyako goth metal - hudobný štýl, ktorý vznikol prepojením gothiky a heavy metal - cca sa datujú 90.roky 20.storočia...
na úplnom počiatku goth metalu bolo obdobie vzniku goth rocku - ten je spojenie Punku a Rocku. Texty boli väčšinou melancholické a smutné.. /preto asi to spájanie s depresiami/. Väčšina vtedajších kapil sa iba hľadala, a punk rock bol na výslní.. O goth metale sa hovorilo, ako o "pózerovi" pravého metalu alebo gothiky ... pričom je v podstate jeho zmeskou takže sa im vyrovnáva..
a teraz pointa.. otvor svoju myseľ a vychladni..!!!
tí tvoji tzv "podivíni", ktorí nechcú byť jednými z mnohých, počúvajú hudbu, ktorá je tiež len v etape nezadržateľného vývoja - a teda aj ty si jeho súčasťou.
gothic metal je tiež len nejaká vývojová odnož z gothiky a metalu - prečo potom zazlievaš tým "pózerom" že hľadajú iné štýly, aké vyznávaš sama ? to že vzniklo emo, má tiež svoje dôvody.. a tiež chápem, prečo sa tak tie decká obliekajú - vždy sú tam aj hlbšie dôvody ! uvažuj rozsiahlejšie !
"inteligentné stvorenia s hlbokými myšlienkami, podivíni, ktorí nechcú byť jednými z mnohých.."
vždy budete mnohí.. tak ako sú rôzne štýly hudby, pre ktoré zjavne nemáš ani štipku tolerancie - tie počúvajú tiež mnohí..
- verejná mienka by ťa nemala trápiť.. to je len každého zakomplexovanosť, že im stačí myslieť si to, čo si myslí aj sused... zbytočne sa rozčuluješ, niektoré veci proste nezmeníš.
- z toho čo píšeš mám skôr pocit, že ti tie predsudky robia dobre.. že sa rada cítiš "iná" ako ostatní - a o to ti zrejme aj ide. sama seba vidíš ako podivína - chceš vybočovať z radu - veď o tom to všetko je, ako píšeš. máš v sebe veľké ideály - chceš toho toľko zmeniť a dokázať - ale hlavne chceš niekam patriť. a zrejme aj patríš - práve do partie, kde sú ľudia ako ty - s rovnakými názormi na životný štýl a počúvajú rovnakú hudbu. proste to čo si napísala, veľa vypovedá o tebe.. tiež chápem, že je ťažké stráviť tie odnože, ktoré vznikajú z gothic rock /metal/ .. vidíš ich ako odpadlíkov a len vy ste to pravé orechové. nemám pocit že vám "špinia" povesť - tá bola už špinavá roky predsudky spoločnosti tu boli už od samotného vzniku... možno ti len vadí, že je vás na ulici viac
k teme- mne sa ten..styl paci. a tak isto aj ine styly. ale to neznamena ze sa podla toho budem obliekat alebo co. len sa mi pacia.
@jerry483 to nieje scene??? ako styl myslim..
@wampirekiss - boa vám už všetkým prepína, či prečo prevraciate to, čo som napísala? Ja som napísala, že ja osobne sa nepovažujem za gothičku z toho a toho dôvodu, nie že kto to o sebe tvrdí, ním automaticky nemôže byť