Mam pisat seminarku z psychologie a vybrala pri hladani vhodnej temy som presla asi cely internet. Ale nasla som: SEBEPOŠKOZOVÁNÍ V ADOLESCENCI: KONTEXT REÁLNÉHO VERSUS VIRTUÁLNÍHO PROSTŘEDÍ A SUBKULTUR EMO A GOTHIC.
@lussatko určite to nie je problém len tejto skupiny. Mám známych, ktorý to robili a do žiadnej tejto skupiny nepatrili, niektorí ňou dokonca opovrhovali. Myslím, že určite je to tým trochu ovplyvnené, ale nemusia to robiť len gothici(ktorý pokiaľ viem tieto veci nerobia)/emáci
Kazdy si ,mysli to svoje o style EMO ja si myslim,ze ked je niekto EMO nemusi si poskodzovat zdarvie a to npr.rezat si zily atd.A ti ktori si to robia ,chcu len uputat na seba pozornost.............Ale druha vec je ked si to niekto robi so socialnej skupiny atd.....vtedy ten clovek nevidi inu moznost tak to riesi tak ako to riesi...a to tiez nieje dobre...Ved kto by si robil naschval zle???????
@ quietus, @ frez ok, ja viem, ze gothic toho moc so sebaposkodzovanim nema. ae tak ja zas nemozem za to, ake psychologicke studie kto uverejnuje. a tiez som nazoru, ze ak ide o sebaposkodzovanie, ludia to robia z urciteho dovodu - ako ulavenie od urcitych zivotnych situacii a tak... ae tak, existuju aj ludia (emo) ktori to beru ako "pravidla"...
hm, na strednej som mala spolužiačku, ktorá nepatrila k emákom, ani ku gothikom. bolo to také to dokonalé dievča, nadpriemerne krásne, takmer geniálne, so záujmom o rozpínavosť vesmíru, jadrovú fyziku, nádherne kreslí, nadaná na jazyky a na matematiku.. proste premiantka. a zrazu sme si všimli, že nosí dlhé rukávy, aj keď to fakt netreba (čo bolo divné, lebo ona nepoznala niečo také ako zimu).
a cez leto sme si všimli, že na ľavej ruke má až po lakeť dorezaný pás, jeden zárez za druhým.
osobne si myslím, že to je preto, že neznesie kritiku, porážku, že má taký nejaký komplex premiantov triedy.. je taká doteraz,len sa jej to zmenilo na posadnutosť výzorom. tak.
niesom emo, niesom gothic a predsa som sa sebapoškodzovala..a aj kopa mojich známych...myslím, že to má spojitosť len vďaka dnešnym zlatučkým maličkým trápnym emo a gothic kids, ktoré si myslia, že tak budú in a pravé emo/gothic ak sa dorežú...
čo má goth so sebapoškodzovaním? (ak sa nerátajú Bravom a inou kvalitnou literatúrou vymleté dietky?) Síce som G. nikdy nepočúvala, ale vadí mi, keď aj toto chcú trinástky zhovadiť
ty vole vy ste riadne vymlety. ved to je jedno aku hudbu pocuvas a ako sa obliekas. rapery su frajerkovia zo sirokymi nohavicami a emo su pomalovany strapaci.deticky ved ked je niekto na hlavu je na hlavu a doreze sa a je mu jedno aky styl je... nie.
mal som frajerku ktora tvrdila ze je ghotik ....chodila cela v ciernom ...to mi nevadilo cierna jej pristala ....a tiez sa rezala...cista hlupana vraj jej to robilo dobre ... cisto ubohee to jee ...taky slepacii rozumm
no ja sa rezem lebo mam problemy v rodine chcela som si podrezat zily, ale nakoniec to ostalo pri rezani zil...a uz to robim pomaly rok...chodim psychiatricke, bola som na psychine, nic nepomaha...asik som rebel co sa tyka liecenia, bo si nwm predstavit viac ako tyzden keby sa nereznem..bojim sa o tych problemoch rozpravat s mamou a tak ked citim napatie tak sa reznem a ulavi sa mi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
PREBOHA SPAMATAJTE SA, HOVNO O TOM VIETE ALE EMACI SA REZUUUUUU, EMACI SU VKUSE SMUTNIIIIIIII!
BULLSHIT!
@malapohroma asi tak
@lussatko poznám ľudi čo sa režú a nie sú emáčky, ono keď sa niekto reže tak večšinou preto, že chceš si uľaviť, psychicky...
» www.emopunkrock.estranky.cz/clanky/emo/prav...
az na to ze neiktory sa obliekaju podobne
Poznám ľudí, čo sa režú a nie sú emáci ani nič. Proste je to ventil ako plač napríklad.
@fr4nk1 stranka dakej podla mna 12 rocnej trapky ktora chce byt cool a tak sa reze ma nezaujima
a
osobne neznasam ked niekto picuje na emo, tie deti co sa rezu to je uz nieco ine ale zhrniem vam to emicko
- STRAIGHT EDGE (no alcohol, no drugs, no coffee, no meat, no one-night sex)
- EMOTIONS (nie len smutok, aj stastie, ked su stastni tak sa normalne usmievaju len su proste citlivejsi ako ostatni)
- EMOCORE MUSIC (to snad nemusim vysvetlovat)
» necyklopedia.wikia.com/wiki/EMO...
Ale dobre, už som ticho. (a)
potom aj farari sa rezu a uctievaju diabla, lebo chodia v ciernom...
a cez leto sme si všimli, že na ľavej ruke má až po lakeť dorezaný pás, jeden zárez za druhým.
osobne si myslím, že to je preto, že neznesie kritiku, porážku, že má taký nejaký komplex premiantov triedy.. je taká doteraz,len sa jej to zmenilo na posadnutosť výzorom. tak.
ale k teme emo a gothic nieje to iste takze nvm co tu riesite...
a asi tak ako @3mm
a este @pernik "pre debila kazdy debil" ci ako sa to hovori...
Je zbytočné sa k tomu vyjadrovať, nemá to zmysel.
Ale inak všimli ste si??? Ako rýchlo EmO prišlo tak aj odišlo
A nie od toho od toho či sú "emo".
Sebepoškodzuje sa zvyčajne ten, kto má psychické (alebo aj iné) problémy. Je hlúposť dávať to do súvislosť s akoukoľvek štýlom.
Dakujem velmi pekne a tu je link: » bit.ly/Us9HUs...
Ondrej