Ahojte, už dlho snívam o tablete a konečne som sa odhodlala, že si ho v najbližšej dobe kúpim. Značku som si vybrala Wacom, ale neviem sa rozhodnúť, ktorý typ. Uvažujem skôr nad tými lacnejšími a do finále sa dostali tri:
bzuciacik: A nevieš mi k tomu prosím napísať aj niečo bližšie? Využíva tú funkciu Touch aj pri kreslení? A je možné tú funkciu nejak vypnúť, aby tablet reagoval len na pero?
@azizi tieto podrobnosti ti asi nepoviem, no viem, ze brat je nadmieru spokojny...videl som ho s tym pracovat, intuiticne ovladanie, velmi presne a rychle, ulahci ti to robotu...
Skus si pozriet referencie po nete, to vzdy pomoze.
@bzuciacik som spokojným držiteľom čísla 2 a inžinieri z wacom to dotýkanie vymysleli tak, že keď tablet zaregistruje v okolí dotykovej plochy pero, tak vníma len dotyky pera, čiže si normálne môžeš položiť ruku na tú plochu a normálne funguješ.
No tak ja sa zatiaľ prikláňam predsa len k tomu prvému, ja akosi nemám rada nič dotykové a písala som si pred chvíľou s pár ľuďmi, ktorí ho používajú na grafiku, ale Touch funkciu majú vraj celý čas aj tak vypnutú.
@azizi využíval som aj funkciu touch. aspoň na macoch podporuje mimo iného všelijaké gestá. kvôli zúmovaniu, skrolovaniu, prepnutiu nástroja som sa nemusel naťahovať za myšou/klávesnicou, ale som sa skrátka dotkol tabletu. no neviem, aký je medzi nimi cenový rozdiel, možno to za to nestojí. alebo stojí.
@azizi Ja mám iba Pen a úplne stačí na to minimum ktoré s tým robím. Profesionálne hračky podobné týmto sú oveľa drahšie a ja radšej pracujem tak, že kreslím na papier a skenujem to. Čo sa týka touch-verzií, tak ten, kto vyskúšal gestá na Magic Trackpad pod OS X, alebo tie na iOS, tak by s podobnoým riešením nebol spokojný - to sa týka mňa
Nakoniec som sa predsa len priklonila k Wacom Bamboo Pen & Touch, pretože má vzadu aj tú gumu a zdá sa mi, že ten jednoduchší model ju tam nemá. No a cenový rozdiel je minimálny. Rozmýšľala som aj nad Fun Medium kvôli veľkosti, ale to je už moc drahé. Uvidím ako mi to pôjde na tomto a možno raz v budúcnosti si kúpim aj Intuos
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Skus si pozriet referencie po nete, to vzdy pomoze.
No tak ja sa zatiaľ prikláňam predsa len k tomu prvému, ja akosi nemám rada nič dotykové a písala som si pred chvíľou s pár ľuďmi, ktorí ho používajú na grafiku, ale Touch funkciu majú vraj celý čas aj tak vypnutú.
Nakoniec som sa predsa len priklonila k Wacom Bamboo Pen & Touch, pretože má vzadu aj tú gumu a zdá sa mi, že ten jednoduchší model ju tam nemá. No a cenový rozdiel je minimálny. Rozmýšľala som aj nad Fun Medium kvôli veľkosti, ale to je už moc drahé. Uvidím ako mi to pôjde na tomto a možno raz v budúcnosti si kúpim aj Intuos