Chcem sa spýtať, ako veľmi zohľadňujete správne používanie gramatiky a celkovo spisovnej slovenčiny napríklad pri výbere produktu, resp. či by ste si objednali niečo od niekoho, kto "pýše takto" a ponúka svoj tovar alebo služby na bazoši alebo na svojej s
občas mám sklon byť grammar nazi osobne mi to veľmi vadí, ak sa niekto nedokáže naučiť gramatiku ani len v materinskom jazyku a asi by som skôr uprednostnila niekoho, kto sa vyjadruje gramaticky správne
Tu mi to vadí neskutočne. Asi by som hľadala niekoho iného.
Avšak, nejaké tie vtipné prešmykovačky či jak to volajú alebo nejaké idiotské slovo, nespisovné a tak, v rámci reklamy mi nevadí.
No...samozrejme,pokiaľ vás ten človek nejako nezaujíma, tak si poviete, aha nevie gramatiku, a preto s ním nebudem písať ani nič iné...ale keby sa vám páčil v reálnom živote, tak by ste mu tú hroznú gramatiku vedeli odpustiť
ono samozrejme ak sa nepohybujú v nejakej oblasti, kde nutne musia využívať spisovnú slovenčinu a správnu gramatiku, ešte neznamená, že ich služby alebo ponúkaný tovar je zlý, možno len neradi chodili do školy, ale tak mňa to trochu odrádza a tuším uprednostňujem ľudí, ktorý poznajú jazyk v ktorom píšu a komunikujú ale tak ak by iní predajcovia daného produktu neboli tak čo už, asi by som im dala šancu
reklama je forma prezentácie firmy, ak si nedá záležať na tom, ako sa prezentuje, tak neverím tomu, že by si dali záležať na kvalite produktu.
Ak by sa niekde na oficiálnej stránke v dlhom texte objavila nejaká ojedinelá drobná chybička, fajn, stane sa.
Ale ak je to kratučký reklamný slogan a je tam chyba, tak to proste nie.
(možno s výnimkou @4 , ak by to spravili nejako šikovne a vtipne, mám rada tvorivé využitie jazyka)
Zlá gramatika je skvelá antireklama
Proste ak človek nedokáže písať spisovne alebo aspoň použiť spellchecker, tak je to veľmi neprofesionálne a nezaslúži si mať zisky
@8 a @11.. presne s tým sa stotožňujem aj ja... hrôza.. @14 .. myslím že to nebol žart lebo ten inteligent to normálne v pravidelných intervaloch postuje do skupiny Preprava Nemecko-Holandsko..a som mu na to raz napísala či to myslí vážne.. a vynadal mi že "čo" a keď som mu povedala že takú chybu nespraví snáď ani prvák tak mi odvrkol že "mňa nezaujíma čo ste vi vYdeli a tú stránk som nerobil ja" ...a o dva dni na to tú reklamu znova postol
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Avšak, nejaké tie vtipné prešmykovačky či jak to volajú alebo nejaké idiotské slovo, nespisovné a tak, v rámci reklamy mi nevadí.
Ak by sa niekde na oficiálnej stránke v dlhom texte objavila nejaká ojedinelá drobná chybička, fajn, stane sa.
Ale ak je to kratučký reklamný slogan a je tam chyba, tak to proste nie.
(možno s výnimkou @4 , ak by to spravili nejako šikovne a vtipne, mám rada tvorivé využitie jazyka)
Akoze dovi dopo dopi...
Proste ak človek nedokáže písať spisovne alebo aspoň použiť spellchecker, tak je to veľmi neprofesionálne a nezaslúži si mať zisky
u mna to strasne zavazi ked su blbi
@14 .. myslím že to nebol žart lebo ten inteligent to normálne v pravidelných intervaloch postuje do skupiny Preprava Nemecko-Holandsko..a som mu na to raz napísala či to myslí vážne.. a vynadal mi že "čo" a keď som mu povedala že takú chybu nespraví snáď ani prvák tak mi odvrkol že "mňa nezaujíma čo ste vi vYdeli a tú stránk som nerobil ja" ...a o dva dni na to tú reklamu znova postol