@danielfrogy horcik , magne B6, vitamin C, studena sprcha , a ak toto nezabere tak vyskusaj lexaurin 1.5 mg najnizsiu davku ale to fakt len vtedy ak prirodne nezaberie ja dakedy tiez my nezaberu prirodne lieky tak dakedy siahnem po lexaurine ale mam istotu ze budem kludny. Inak som pocul že proti stresu je velmi dobre aj ashwaganda je to zevraj najsilnejsia prirodny liek proti uzkosti , vela ludom to pomohlo len tusim neviem ci to predavaju v lekarniach na slovensku tusim cez net sa to ale da objednat .Takisto lubovnik bodkovany je zevraj dobry . Len bacha, nesmie sa kombinovat s niektorymi liekmi lebo zosiluje ich ucinok .
pri strese je to u každého individuálne. mne fakt zaberá pivo, ako tu už bolo spomínané bral som guajacuran, síce na iné účely ako stres, ale cítil som sa po ňom skvele, čiže mám s ním len tie najlepšie skúsenosti samozrejme, tebe nemusí zabrať a píše sa aj to, že je silno návykový, takže pozor...
@danielfrogy Nemalo by to byť vôbec návykové, keďže to vraj nepôsobí priamo na CNS. Ale u voľne dostupných liekov, byliniek, doplnkov výživy a pod. je ten účinok slabý. Účinné sú lieky na predpis, ale tie sú buď silno návykové alebo také, ktoré treba brať dlhodobo - antidepresíva.
@danielfrogy No ale práveže na predpis už je všetko iba silnejšie.
Alkohol uvoľňuje, to je pravda. Ale u ľudí, ktorí trpia úzkosťami alebo depresiou môže naň veľmi ľahko vzniknúť (práve z tohoto dôvodu) závislosť. Naviac celkovo alkohol pomáha len krátkodobo a naopak depresiu a úzkosť v konečnom dôsledku prehlbuje.
Ja si myslím, že pokiaľ je tá nervozita ešte znesiteľná a neovplyvňuje príliš zásadne život, tak je lepšie siahnuť po tých voľno predajných. Pokiaľ je to veľmi silný strach a úzkosť, je lepšie sa o tom poradiť s lekárom.
Do čoho by som ale určite nešla sú návykové lieky, návykové drogy a alkohol.
@Azizi určite alkohol,drogy,návykové lieky nie,veď predsa len som ešte mladý a nechcem si takto dokaziť živoť...práve som bol v lekárni guajacuran zakúpiť.
Keď na príručke všade píšu,že sa mám poradiť pred užitím s lekárom-mám sa vážne poradiť?Alebo len užívať podľa návodu a pozorovať reakcie?
@Azizi Vďaka chcel by som sa ešte spýtať,či sú tieto "ukľudňujúce látky" vhodné aj na športové výkony (pretože aj pred zápasom mám občas trému že niečo dokazím a proste zas fungujú nervy...)
@danielfrogy To naozaj netuším, pozri si príbalový leták, či to aj nejak utlmuje. Ale skôr si myslím, že tento liek neutlmuje, keďže nepôsobí priamo na CNS, iba uvoľňuje napätie, nejaké fyzické prejavy nervozity a tak. Čo sa týka rôznych ukľudňujúcich byliniek, ako ľubovník a pod., tie podľa mňa skôr môžu utlmovať. A čo sa týka tých návykových liekov, tak tie určite utlmujú. Neutlmujú len antidepresíva, ale tie sa jednak, ako som spomínala, užívajú dlhodobo (čiže začnú účinkovať až po niekoľkých týždňoch) a predpisujú sa na vážne stavy. Prípadne skús sa spýtať a poradiť aj v lekárni, tam by mali vedieť. Ja sa tiež v tom až tak neorientujem Ale dúfam, že som aspoň trochu pomohla.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Alkohol uvoľňuje, to je pravda. Ale u ľudí, ktorí trpia úzkosťami alebo depresiou môže naň veľmi ľahko vzniknúť (práve z tohoto dôvodu) závislosť. Naviac celkovo alkohol pomáha len krátkodobo a naopak depresiu a úzkosť v konečnom dôsledku prehlbuje.
Ja si myslím, že pokiaľ je tá nervozita ešte znesiteľná a neovplyvňuje príliš zásadne život, tak je lepšie siahnuť po tých voľno predajných. Pokiaľ je to veľmi silný strach a úzkosť, je lepšie sa o tom poradiť s lekárom.
Do čoho by som ale určite nešla sú návykové lieky, návykové drogy a alkohol.
Keď na príručke všade píšu,že sa mám poradiť pred užitím s lekárom-mám sa vážne poradiť?Alebo len užívať podľa návodu a pozorovať reakcie?
...Určite si nemyslím, že by si sa kvôli tomu musel radiť s lekárom.