No beriem Prednison 20 mg 1 tabletku denne a cítim sa zválštne teda furt by som niečo jedla a čítala som niekde že sa s toho dosť priberá tak chcem vedieť či je to pravda ...
tak kortikoidy.. mala som medrol a doktorka ma upozornila, že od toho budem mať zvýšenú chuť do jedla, tak som dokonca schudla 5 kíl ale bola som od nich strašne opuchnutá a mala som celú tvár aj dekolt od vyrážok.. už prešlo 10 mesiacov od vysadenia kortikoidov a zanechalo to isté stopy..
a gymnázium.. keď je zvýšený záujem tak je podľa mňa potrebné robiť prijímacie skúšky.. teda aj ja aj brat sme ich robili aj keď sme mali primer 1,0.. toľko k tomu
neviem presne podla akeho priemeru, ale ja keď som išla na 8 ročné gymnázium a mala som čisté jednotky nič sa nezmenilo na mojich prijímačkách, musela som ich robiť tak ci tak...
a k tym kortikoidom, ja keď som ich uživala tak sa mi do líc vhnala voda (mala som také velke líca ), ale nepriberala som, skor som mala nechuť k jedlu...
No práve ja už som mala pred 2 rokmi kortikoidy a nepribrala som práveže som schudla a to som jedla viac ako normálne no teraz cítim že mám opuchnutú tvár ... :/ ale mám pocit že teraz priberám och už aby mi to vysadili ...
ja som kortikoidy papala skoro rok ...pribrala som 20 kg ,ono ked ich máš tak sa ti tvár naleje vodou -mesiačikový efekt sme to volali ,ja som mala hlavu ako melón
pri dlhodobom uzivani kortikoidov sa popisuje zvysela chut do jedla, okrem toho "měsícovitý obličej" ako pise @10 a centripetalna obezita - tuk sa hromadi v oblasti tvare a brucha, koncatiny ostavaju relativne stihle. su to ale len MOZNE komplikacie, nevyskytuju sa pravidelne a ked je to uvedene v pribalovom letaku, neznamena to, ze prave tebe sa to musi stat, tak drzim palce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
a gymnázium.. keď je zvýšený záujem tak je podľa mňa potrebné robiť prijímacie skúšky.. teda aj ja aj brat sme ich robili aj keď sme mali primer 1,0.. toľko k tomu
a k tym kortikoidom, ja keď som ich uživala tak sa mi do líc vhnala voda (mala som také velke líca ), ale nepriberala som, skor som mala nechuť k jedlu...