citaval som harryho pottera zamladi a neda mi sa nespytat na to, kedze som to cital ako teenager, ze ake vsetky moznosti tam su!!!
pre uchylov! vyjadrila sa niekedy k tomu jk rowling?
ved napr. zabudacie zaklinadlo, elixir lasky, omdlievacie zaklinadlo,
nezabúdaj na neviditeľný plášť! ale mňa skôr napadlo, že by som pod ním chodila na hokej zadarmo ......... a nemôžem sa nepridať k moralistom .. si úchyl!
no nvm akoze takto som nad tym nikdy neuvazovala
ale par krat som sa zamyslala ako vznikol hagrid, ked jeho otec bol nizsi chlapik a matka porádna obryna
čiže napríklad scéna keď sa mojžíš vráti zo sinaja a prikáže všetkým svojim nasledovníkom aby si povraždili vlastné deti a súrodencov a manželky, taká scéna je pre kresťana mierumilovnejšia ako Harry Potter, kde sa hlavní hrdinovia snažia zastaviť čierneho mága ktorý kvôli predsudkom zbytočne vraždí...
@zajkousko takisto všetko v Harrym Potterovi má svoj význam. nevidím rozdiel, dve rozprávkové knihy ktoré sa snažia mať posolstvo, nie vždy úspešne, akurát že jedna z nich je dobre napísaná.
@zajkousko
prestanem si ťa všímať keď sa prestaneš so svojimi nezmyslami strkať do pozornosti ( @7 ).
Nikto sa ťa na tento druh názoru nepýtal ani ťa sem nevolal, otázka a téma diskusie bola úplne iná, a ani okrajovo nesúvisela s tým o čom si zadrel ty.
(A áno, presne takto sa určuje či reaguješ na tému, alebo niekomu nasilu vnucuješ nejaké veci.)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
S ktorým videl cez oblečenie.
V škole plnej detí...
pre kresťanou určite....
ale par krat som sa zamyslala ako vznikol hagrid, ked jeho otec bol nizsi chlapik a matka porádna obryna
dobrá odpoveď, vystihujúca to.
čiže napríklad scéna keď sa mojžíš vráti zo sinaja a prikáže všetkým svojim nasledovníkom aby si povraždili vlastné deti a súrodencov a manželky, taká scéna je pre kresťana mierumilovnejšia ako Harry Potter, kde sa hlavní hrdinovia snažia zastaviť čierneho mága ktorý kvôli predsudkom zbytočne vraždí...
krásne a pravdivo si charakterizoval kresťanov.
nie si kresťan, tak tu nebagatelizuj, všetko v Písme svätom či v Novom, alebo Starom zákone, ma svoj význam...
staviaš sa nad Boha a pritom nepoznáš ani jeho kroky
no tak sa jej drž a mňa si konečne nevšímaj...
prestanem si ťa všímať keď sa prestaneš so svojimi nezmyslami strkať do pozornosti ( @7 ).
Nikto sa ťa na tento druh názoru nepýtal ani ťa sem nevolal, otázka a téma diskusie bola úplne iná, a ani okrajovo nesúvisela s tým o čom si zadrel ty.
(A áno, presne takto sa určuje či reaguješ na tému, alebo niekomu nasilu vnucuješ nejaké veci.)
mysliš si, že si zaujímavý, veď už ani birdzáci nereaguju na tvoje neustále osočovanie voči mojej osobe, si trapný, choď si dať cigu a predýchaj sa...
a o vnucovaní by som pomlčal
končím s tebou viac na teba nereagujem, vlastne mal som to už dávno spraviť tak ako mi tu radili...
@zajkousko
"končím s tebou viac na teba nereagujem, vlastne mal som to už dávno spraviť tak ako mi tu radili..."
...a ako som ti radil aj ja
nad tym som sa aj ja to je nieco ako osol zo shreka s tou dracicou...