Pomer strán v trojuholniku je 2:4:9.Najkratšia strana ma dlžku 18cm.Vypočitaj dlžky ostatných strán a zisti,či daný trojuholník je pravouhlý.Skusi nejaký matikar? Diky
@atom12@diehard@hamaid trojuholnik so stranami v pomere 2:4:9 v prvom rade nemoze existovat, stacilo rozmyslat po treti rocnik zs, tam sa toto uci ked sa rysuju prve trojuholniky
@etelnair Nebola polozena otazka ci moze alebo nemoze existovat. Co ak ide najkratsia strana zakrivenym casopriestorom a dokaze sa preto spojit s najdlhsou?
@diehard jj, butthurt pripomienky o neeuklidovskych geometriach som cakal, v nich ale pytagorova veta v hentom tvare nema zmysel
sucet dlzok kazdych dvoch ma byt vacsi nez dlzka tretej
@etelnair Vsak jasne, ze to bol len zart nenapadlo mi vobec sa zoberat tym, ci je mozne ten trojuholnik aj zostrojit. Ale ked som videl tie mocniny stran tak som mal z toho divny pocit, ze tie cisla su nejake moc divoke.
@11 Akože logicky nemože existovať ked jedna strana má 81 cm ved tie druhe dve by sa v nijakom pripade nedotkli.. Ja to viem, ale otazka bola či je pravouhlý. Ja som len odpovedal
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
2:4:9 = 18:36:81
a^2+b^2=c^2
324 + 1296 = 6561
1620 != 6561
nie je pravouhly.
sucet dlzok kazdych dvoch ma byt vacsi nez dlzka tretej