50 cent je v pohode...Ale pozrite na slovenskí hip-hop..Veď to ja by som sa hanbila pred celím Slovenskom keby som bola taká ako napríklad Rytmus ktorí nadáva na každého koho stretne..podľa mna len sa opičí po 50 centovi..Ale niektoré pesničky aj od slovenskeho dobre,ale tých je malo..Potom ešte rap ,napriklad Dmx je veľmi dobrí ..takže tak
A mimochodom Rytmusovi to nejako v tom ,,opičení,, sa po 50 cent nevychádza .Síce ho počúvaju niektorí tinedžeri (podla mojho vypočtu 78% tinedzerov) a preto ma tolku slavu u nich .A jemu s tej slávi zašibáva že nadáva aj na fanušikov .Ale ja rozhodnem nepatrim k tym čo by ho počúvali ..takže tak ..
aa myslíš hip hop ako len hudbu? lebo súčasťou hip-hopu je napriklad aj dance a graffiti hehiik...hip hop máám moc rada ale akože fakt Rytmusa nemusíím...ale inak hiphop 4ever heh ale nie len too...mam rada aj iné štýli ale aj tento...
aby som to upresnil tak chcem pocut vas nazor na slovensky hip hop ..... a nejebte keci o pedesiatom halierniku alebo inych ... z ameriky ... Dakujem .... PEACE
Ja by som skor povedal, ze slovensky hiphop je v plienkach a mam pocit ze aj us hiphop bol na zaciatku podobny... uvidime mozno sa to vyvynie na dobru uroven
Mne sa pacili Supercroo, alebo ako sa to pise, co sa imo da povazovat za domacu tvorbu (ciastocne) a napriklad ten Nazov stavby co spomenula Antrofobia sa mi tiez pacil
LUZA Drviva mensina Druha strana AMO 2H+ su jediny co sa daju zo slovenskeho hip hopu pocuvat. Aj ked uz je to vsetko o komercii niektore texty su pisane len aby sa predali a nemaju tu hodnotu ako tie kedysi ktore sa nerobili pre peniaze.
Vidis EMOkok....teraz som ja u teba . Skratka HH je picovina, styl je nakokot....aj ked mam v pici. Co uz, hovada robite sami zo seba....vy to nosite, tak to noste ked je vam v tom pohodlne. Neriesim....
Len mi už niekto vysvetlite,prečo tu stále niekto rozoberá hip-hop?Už som to tu vydeľ milión krát.Stále hip-hop a dookola.Prečo niekto nezačne rozoberať,metal.(mne sa metal vôbec nepáči,ale nezasahujem do toho,komu sa páči,tomu sa páči)
No nevadí,to len tak pomimo.
Ja najviac počúvam naozaj ten hip-hop.
50 Cent,Snoop Dogg,Akon,Busta Rhymes,Mystical.To sú len príklady.Ale naozaj počúvam len toto.Samozrejme aj iných,ale myslel som to tak že hocičo,len NIE SLOVENSKÝ.
A ide asi hlavne o to,že u zahraničných neviem o čom kecajú.Mne sa kedysi páčil aj Kontrafakt,ale asi tak prvé 2 albumy.
Teraz sa to vôbec nedá počuvať lebo stále to isté dookola a s nadávkami to dosť preháňajú.Jasné že to k hip-hopu patrí ale veď aj sa treba trochu krotiť.
Ale hlavne som chcel povedať že,NEMLÁTIA A NIČOM INOM LEN AKÝ SU ONI SUPER A ŽE KAŽDÝ CHCE BYŤ AKO ONI...stále len o sebe.Nerozumiem ako to môže niekto počúvať.Hudba sa ešte dá,ale slová su o ničom.
A čo sa týka štýlu obliekania a tak.Niekedy to vypadá v pohode,ale ja sa k ním nechcem prirovnávať.Ja chodím oblečný normálne,a vyjadrujem sa normálne.
Nerozumiem tomu že keď niekto niečo počúva,hneď sa tak musí aj správať.Na mňa by nikto nepovedal že počúvam hip-hop.Ja ho len počúvam.Nemám potrebu na seba dávať trigovice až po zem a o 4 čísla väčšie.. ...ale som sa rozpísal...
Just:"A ide asi hlavne o to,že u zahraničných neviem o čom kecajú.." A ty máš rád hudbu,ktorej nerozumieš? Teda...ja som si vždy myslela,že ludia počuvaju to s čím súhlasia a tak...Píšeš:"Ale hlavne som chcel povedať že,NEMLÁTIA A NIČOM INOM LEN AKÝ SU ONI SUPER A ŽE KAŽDÝ CHCE BYŤ AKO ONI...stále len o sebe." A nespieva o tom nahodou aj 50cent,snoop dog či akon? Ja si teda preklady piesni nejak nepozeram ale ked ma takyto človek klip,v ktorom je na luxusnej pláži,v drahom obleku s kopu šperkou na krku,okolo dvadsat sexy babeniek,odparkovany biely mercedes jeep a tak..tak o čom asi potom spieva..o chudobe vo svete? Nepochopila som ta vobec..Ale suhlasim,Kontrafakt je sračka...
ako to že si nepochopila?Veď si to pochopila podľa toho čo si napísala!
Slovenský ,,hip-hopery´´ nekecajú o ničom inom len o sebe,a nehovor že všetky skladby suú také!Rapovať sa dá o hocičom.A neznášam to preto,lebo tomu rozumiem!Presne tak!Je to úplne jasné a nikde som nenapísal že americký rapery majú skladby o láske a pod.!
Možno ak by som dobre vedeľ po anglicky a rozumel tým textom tiež by mi s toho bolo zle.
Podľa mňa je to dosť jasne napísané už pred tým že prečo anglický áno a slovenský nie.
Ale aj tak,celkovo sa slovenský nedá porovnáť s tými čo som vymenoval.
ludia ja necem aby ste mi tu pisali kolko krat to tu bolo rozobrane ale chcem pocut vas nazor .... a povedzte mi kolko krat tu bola tato tema tato diskusia odo mna ha ?? .... PS flamerage nepis mi tu pls nikoho nezaujimaju tvoje vylevy srdca o rape vies hovno chod si rezat kable........... PEACE
ale bože tak vas to všetkych trapi?...hip hop je best a nikoho kto počuva hip hop netrapi nazor niekoho kto hip hop nezaujima takze MF!!!!!!!!!!.........
nexcem byt zla.....ani diskriminovat.....ale asi to tak vyznie....
podla mna hip-hpo nieje hudba.....je to rovnaky rytmus v kazdej jednej pesnicke....a nema to ani zmysel..na to aby som si ponadavala na zivot nepotrebujem pesnicky...sak tam neni nic ine len nadavky..no nehnevajte sa..mne sa to nepaci hlavne pre to...absolutne ziadna muzicka kvalita!
no takze trochu zafilozofujem.....to co v poslednych par rokoch zasiahlo slovensku mladez bohuzial nie je len hip hop.... je tu aj ten novy trapny emo styl o ktorom vacsina absolutne nevie o co ide..ale spat k hip hopu.....asi tak 95 percent ludi nevie o com hiphop je....deticky co ho pocuvaju si myslia ze budu velki gangstri alebo co....ide vsak o komercny hiphop ako nappr. rytmus, H16 a tak....avsak skutocny hiphop slovensky je ten undergroundovy.....vsetko je to len o blbej komercii ktora ovplyvnuje verejnu mienku......ja by som tych radoby hoperov .....akoze v hiphope sa moc nevyznam lebo tento styl mi je uplne proti srsti...proste ludia chcu byt vsetci taki isti...splyvat s davom....ide vsak o originalitu a individualitu...tak to by bolo...Tool4ever
Hip-hop respektive rap pre mna vela znamena. Naucil ma odporovat kde by som predtym len sklopil hlavu, ked si nejaky dokonaly cool majster sveta do mna rype, ze som odpad. Naucil ma nesudit ale zamysliet sa tam kde ini len dopredu sudia. Naucil ma ze ak chcem nieco dosiahnut tak musim proste makat. Naucil ma brat si poucenie problemov za ktore som si mohol sam. Naucil ma byt otvoreny voci vsetkym, ale zaroven aj pohrdat tymi co pohrdaju. Bol tu v kazdej mojej zlej chvili, zdvihal mi naladu motivoval ma ked som motivaciu potreboval. Tot tak (veeelmi) zhruba.
@35... fajn,ved toto ti nikto neberie ja zasa to iste citim, ked si pustim nieco od GnR alebo nejaku inu metalovu al. rockovu baladu ked odsudzujem hip-hip tak je to kvoli tomu, ze to nie je pre mna hudba,pretoze nema ziadnu melodiu, nastroje a tie "podmazy" su tiez vacsinou robene len pocitacom a tie texty? faajn, niektore su MOZNO zmysluplne,ale pocuvat nadavky a "lovesongy" typu: tysi moja buchta,lebo ty si moja buchta...tak to diky mooc, neprosim.
HUDBA je uzasny prostriedok na vyjadrenie pocitov a vsetkeho mozneho, aj ja sama hram na niekolkych nastrojoch, ale napisat text a odrecitovat ho do elektronickej kraviny, ktoru este pritom vymyslel niekto iny, toto nema s hudbou nic spolocne. poznam vela ludi,ktori su talentovani, hraju v kapelach a nikto o nich nevie a tito pseudoRaperi a hip.hoperi, ktori sa snazia len predat co najviac albumov za kazdu cenu a stanu sa modlou mnohych ludi... je to podla mna dost smutne
citujem "ja zasa to iste citim, ked si pustim nieco od GnR alebo nejaku inu metalovu al. rockovu baladu ked odsudzujem hip-hip tak je to kvoli tomu, ze to nie je pre mna hudba,pretoze nema ziadnu melodiu, nastroje a tie "podmazy" su tiez vacsinou robene len pocitacom a tie texty? bla bla bla"
Bez urazky, ale odsudzujes ho preto, ze o nom vies hovno.
The Roots, Fort Minor, Komplot, Quasimodo, Zuboj... len zopar prikladov formacii ktore vyuzivaju zive nastroje. Po druhe doba ked sa robily beaty na PCckach je uz davno prec... Mas napriklad Samplery, NPCcka a navyse spoluprace s ludmi ako Marian Jaslovsky (velmi dobry saxofonista), Oskar Roza (tento rok aurel za najlepsieho basgitaristu), Para atad o comsi asi vypovedaju. (Sorry finrod, ael ak si myslis ze sa vysnznas do hudby viac ako tito ludia tak si dement.)
A ak ma TEXTY naucili to, co som sem o trocha vyssie pisal, tak asi nemôžu byť také aké o nich píšete. (nenútte ma tu pisat priklady bo tu budem mat prispevok dlhy ako hovado) "Naucil ma nesudit ale zamysliet sa tam kde ini len dopredu sudia." som napisal naschavl lebo to sa to malokto z vas naucil.
@39 mozno viem o hip-hope hovno, ale ani mi to velmi nie je luto. to, co dennodenne pocuvam ci uz niekde na ulici, ked cestujem autobusom alebo vlakom, v radiach alebo v triede ma dokonale odradilo od toho,aby som sa v tom snazila najst nieco pekne. a fajn, som zadubeny dement nepripustiaci si nazor niekoho ineho,ale mam na HUDBU iny nazor...
ozaj a zabudol som jednu skupinu vystupujucu s kapelou: Kontrafakt (prekvapko co?)
finrod definuj pojem komercny hip-hop, kroty pocujem vsade kam sa pohnem:
bud ti co nemaju tak tvrde texty a ludia ich ani tak nepoznaju
alebo ti co maju tvdsie texty a citujem "ktori sa snazia len predat co najviac albumov za kazdu cenu a stanu sa modlou mnohych ludi..." a teraz si zacitujem z textu tychto typov interpretov: "čo sú pre vás kurvy vaše čísla a predaje, je pre nás rap čo vás rozjebáva, predaj mal aj Bezdeda, na poličkách v detských izbách ste teda rovno vedľa seba a to nám fakt neni treba"
Interpretov je veľa názory majú tak rôzne že dokonca idú proti sebe. Podobne ako aj v metale napríklad black-white metal. Máš čisté battle rapy vhodné, keď si naštvaný (podobne ako gore alebo aj v podsatate akékoľvek pesničky "na vyzúrenie") máš pesničky svojim obsahom pripominajuce basne (mam dokonca jednu od Daniela Heviera).
A čo sa tyka toho recitovania a nespievania: aj rap ma svoju techniku dá sa rapovať dobre aj zle (neerili by ste co vsetko sa da v takom rape pokazit) da sa isť mimo beat tak ako sa da spievat falosne a tvrdit ze rap je len tupe recitovanie do podmazu je potom tak isto kratkozrake ako to ze spievanie je len skriekanie do busenia nastrojov. Podobne ako tvrdit ze basket nie je sport lebo vo futbale ktory je tiez sport sa hra nohami a preto aj v ostatnych sportoch sa MUSI hrat nohami. Alebo tvrdit ze horory su hluposti a podradne lebo vacsinou postradaju romanticky pribeh typicky pre romanticke pribehy. Kazdemu sadne nieco ine a nielen to aj tomu istemu cloveku v inej nalade sadnu rôzne typy pesniciek a dovolim si tvrdit ze rap ja rovnako rôznorody ako vsetky ostatne sruhy hudobnych stylov.
A posledna vec: Ked sa chcem vyjadrovat o teorii relativity, tak si nasjkor nico o nej nastudujem a nebudem sa do toho bezhlavo pustat z vedomostami, ktore som nabral ked som na pol ucha pocuval spoluziakov ktori sa o tom zhovarali. Precco by to amlo byt s rapom inak?
no takze na zaciatok: hip-hop nieje hudba!! ale kultura...hudba je len jeden s elementov hip-hopu (Rap, RnB, Funk, Reggae ...)dalej tam spada napr. breakdance, grafiti, beatbox, Djing atd... je dost smutne ze vela ludi o tom vie velku pitchu a jebe sa do toho... a je pravda aj to ze je to teraz "IN" a dost ma serie ked vidim ako ide nejaky frajer po ulici v sirokych gatiach, XXL triku (nosim aj ja, ale viem otom aspon nieco a nenosim to preto lebo to je in) a je velky frajer a ked sa ho spytam nech mi povie aspon 5 skupin alebo raperov tak povies Rytmus a dost a myslia si ze zalozil hh scenu na slovensku pritom ked spomeniem napr. trosky97, zvuky ulice tak 90% akoze "hip-hoperov" nevie vobec co to je... rap pocuvam nejakych 5-6 rokov a nieje to premna len hudba ktoru si obcas pustim ale je to premna zivotny styl ktorym zijem...a neodcudzujem ziadny iny styl ako vacsina z vas.. mam vela kamaratov ktory uprednostnuju iny styl a ktory ma napriek tomu respektuju a respektujem ich aj ja...a ano je pravda ze je tam dost vela nadavok, ale to patri ktomu a su aj take pesnicky v ktorych nadavky niesu...aj ja pocuvam vacsinou US rap ale dobry je aj slovensky... a tiez ma seru ti co ked pocuju slovo hip-hop hned picuju pritom by som mohol aj ja napr. na metalistov ze su to kkti cely v ciernom s dlhymi vlasmi a ze ta hudba to je len vrieskanie do mikrofonu, dalej na punkerov ze su to kkti ktory behaju v kanadach s piercingami aj v riti s retazami, dalej na EMO, diskacov atd atd... na kazdeho sa da daco najst... ale je to detinske a fakt mi je luto takych ktory si tym riesia nejake komplexi ( ale toto tu bolo a vzdy bude )... a preco by to malo byt opicenie sa po negroch z ameriky, kazda kultura niekde vznikla...a vypocujem si vsetko... mam rad napr aj trance alebo house... na party sa tiez zabavim na hocicom a neodcudzujem to...a ti co hej tak mi vas je uprimne luto ste deti...
no ty v tom tiez nemas az tak moc jasn pokial viem tak Rytmus sa tiez podielal na projekte Zvuky ulice no vtedy este pod menom Metemorfolord tak ked si to zoberes tak pri zakladani hh sceni na slovensku sa zasluzil aj on samozrejme aj mnoho dalsich.............mier
toto sa i podarilo nahst o turné kontrafaktu: bude tam najlepsi sk bubenik Martin Valihora, Tomas Gajlik, a americki muzikanti Mark Kelly a Jared Jacobs, ktori hrali s takymi menami ako Fabolous, Jim Jones, Marry J Blige co asi naozaj znamena ze to co robi KF nie je umenie
ale naprv si prečitajte čo to vlastne hip hop je a potom si kecajte koľko chcete...podľa mňa je to uplne pohodovy štýl a tých ľudí čo sú za hip hop názor iných vôbec nezaujima takže toto fórum je úplne zbytočne založene.......
hip-hop je kultúra, je to štýl, ktorý zbožňujem.. .. je to niečo úžasné, nie žeby som nepočúvala nič iné, alebo žeby som chodila poobliekaná ako hip-hop.. ale.. proste to tak cítim
akoze sk hip hop nieje len strasna hudba co vlastne nieje ani hudba ,lebo nadavat do rytmu vie asi kazdy,ale aj hip hopery su nakipribrzdeni a namysleni....Hate
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
Len mi už niekto vysvetlite,prečo tu stále niekto rozoberá hip-hop?Už som to tu vydeľ milión krát.Stále hip-hop a dookola.Prečo niekto nezačne rozoberať,metal.(mne sa metal vôbec nepáči,ale nezasahujem do toho,komu sa páči,tomu sa páči)
No nevadí,to len tak pomimo.
Ja najviac počúvam naozaj ten hip-hop.
50 Cent,Snoop Dogg,Akon,Busta Rhymes,Mystical.To sú len príklady.Ale naozaj počúvam len toto.Samozrejme aj iných,ale myslel som to tak že hocičo,len NIE SLOVENSKÝ.
A ide asi hlavne o to,že u zahraničných neviem o čom kecajú.Mne sa kedysi páčil aj Kontrafakt,ale asi tak prvé 2 albumy.
Teraz sa to vôbec nedá počuvať lebo stále to isté dookola a s nadávkami to dosť preháňajú.Jasné že to k hip-hopu patrí ale veď aj sa treba trochu krotiť.
Ale hlavne som chcel povedať že,NEMLÁTIA A NIČOM INOM LEN AKÝ SU ONI SUPER A ŽE KAŽDÝ CHCE BYŤ AKO ONI...stále len o sebe.Nerozumiem ako to môže niekto počúvať.Hudba sa ešte dá,ale slová su o ničom.
A čo sa týka štýlu obliekania a tak.Niekedy to vypadá v pohode,ale ja sa k ním nechcem prirovnávať.Ja chodím oblečný normálne,a vyjadrujem sa normálne.
Nerozumiem tomu že keď niekto niečo počúva,hneď sa tak musí aj správať.Na mňa by nikto nepovedal že počúvam hip-hop.Ja ho len počúvam.Nemám potrebu na seba dávať trigovice až po zem a o 4 čísla väčšie.. ...ale som sa rozpísal...
ako to že si nepochopila?Veď si to pochopila podľa toho čo si napísala!
Slovenský ,,hip-hopery´´ nekecajú o ničom inom len o sebe,a nehovor že všetky skladby suú také!Rapovať sa dá o hocičom.A neznášam to preto,lebo tomu rozumiem!Presne tak!Je to úplne jasné a nikde som nenapísal že americký rapery majú skladby o láske a pod.!
Možno ak by som dobre vedeľ po anglicky a rozumel tým textom tiež by mi s toho bolo zle.
Podľa mňa je to dosť jasne napísané už pred tým že prečo anglický áno a slovenský nie.
Ale aj tak,celkovo sa slovenský nedá porovnáť s tými čo som vymenoval.
,,a nehovor že všetky skladby suú také´´
na
ale nehovorým že všetky skladby sú také
trochu trapne
podla mna hip-hpo nieje hudba.....je to rovnaky rytmus v kazdej jednej pesnicke....a nema to ani zmysel..na to aby som si ponadavala na zivot nepotrebujem pesnicky...sak tam neni nic ine len nadavky..no nehnevajte sa..mne sa to nepaci hlavne pre to...absolutne ziadna muzicka kvalita!
neviem ako to dakto moze pocuvat....
ale uznam..mam par dobryx kamosov aj hoperov
HUDBA je uzasny prostriedok na vyjadrenie pocitov a vsetkeho mozneho, aj ja sama hram na niekolkych nastrojoch, ale napisat text a odrecitovat ho do elektronickej kraviny, ktoru este pritom vymyslel niekto iny, toto nema s hudbou nic spolocne. poznam vela ludi,ktori su talentovani, hraju v kapelach a nikto o nich nevie a tito pseudoRaperi a hip.hoperi, ktori sa snazia len predat co najviac albumov za kazdu cenu a stanu sa modlou mnohych ludi... je to podla mna dost smutne
koniec mojho slohu
Bez urazky, ale odsudzujes ho preto, ze o nom vies hovno.
The Roots, Fort Minor, Komplot, Quasimodo, Zuboj... len zopar prikladov formacii ktore vyuzivaju zive nastroje. Po druhe doba ked sa robily beaty na PCckach je uz davno prec... Mas napriklad Samplery, NPCcka a navyse spoluprace s ludmi ako Marian Jaslovsky (velmi dobry saxofonista), Oskar Roza (tento rok aurel za najlepsieho basgitaristu), Para atad o comsi asi vypovedaju. (Sorry finrod, ael ak si myslis ze sa vysnznas do hudby viac ako tito ludia tak si dement.)
A ak ma TEXTY naucili to, co som sem o trocha vyssie pisal, tak asi nemôžu byť také aké o nich píšete. (nenútte ma tu pisat priklady bo tu budem mat prispevok dlhy ako hovado) "Naucil ma nesudit ale zamysliet sa tam kde ini len dopredu sudia." som napisal naschavl lebo to sa to malokto z vas naucil.
ozaj a zabudol som jednu skupinu vystupujucu s kapelou: Kontrafakt (prekvapko co?)
finrod definuj pojem komercny hip-hop, kroty pocujem vsade kam sa pohnem:
bud ti co nemaju tak tvrde texty a ludia ich ani tak nepoznaju
alebo ti co maju tvdsie texty a citujem "ktori sa snazia len predat co najviac albumov za kazdu cenu a stanu sa modlou mnohych ludi..." a teraz si zacitujem z textu tychto typov interpretov: "čo sú pre vás kurvy vaše čísla a predaje, je pre nás rap čo vás rozjebáva, predaj mal aj Bezdeda, na poličkách v detských izbách ste teda rovno vedľa seba a to nám fakt neni treba"
Interpretov je veľa názory majú tak rôzne že dokonca idú proti sebe. Podobne ako aj v metale napríklad black-white metal. Máš čisté battle rapy vhodné, keď si naštvaný (podobne ako gore alebo aj v podsatate akékoľvek pesničky "na vyzúrenie") máš pesničky svojim obsahom pripominajuce basne (mam dokonca jednu od Daniela Heviera).
A čo sa tyka toho recitovania a nespievania: aj rap ma svoju techniku dá sa rapovať dobre aj zle (neerili by ste co vsetko sa da v takom rape pokazit) da sa isť mimo beat tak ako sa da spievat falosne a tvrdit ze rap je len tupe recitovanie do podmazu je potom tak isto kratkozrake ako to ze spievanie je len skriekanie do busenia nastrojov. Podobne ako tvrdit ze basket nie je sport lebo vo futbale ktory je tiez sport sa hra nohami a preto aj v ostatnych sportoch sa MUSI hrat nohami. Alebo tvrdit ze horory su hluposti a podradne lebo vacsinou postradaju romanticky pribeh typicky pre romanticke pribehy. Kazdemu sadne nieco ine a nielen to aj tomu istemu cloveku v inej nalade sadnu rôzne typy pesniciek a dovolim si tvrdit ze rap ja rovnako rôznorody ako vsetky ostatne sruhy hudobnych stylov.
A posledna vec: Ked sa chcem vyjadrovat o teorii relativity, tak si nasjkor nico o nej nastudujem a nebudem sa do toho bezhlavo pustat z vedomostami, ktore som nabral ked som na pol ucha pocuval spoluziakov ktori sa o tom zhovarali. Precco by to amlo byt s rapom inak?