Znie to ako zadanie nejakej seminárky : ) každopádne: » www.topky.sk/cl/1000125/1319... a čo sa týka rekonštrukcie Rusoviec, stavba ako taká + jeho poloha = veľa turistov.
všetky hrady, zámky, kúrie, kaštiele a pod. by sa mali na Slovensku zrekonštruovať... ale.... na to, aby sa opravilo to, čo tu komunisti dokurv..ili za svojej éry, sa na Slovensku asi už nikdy nenájde dosť peňazí. Nevieme si vážiť svoje dedičstvo a históriu, nevieme si vážiť kultúrne pamiatky, nevieme si vážiť ani turistov... a nie som vôbec optimista v tomto smere.
keby sa peniaze ktore sa vrazili do dialnic pouzili na rekonstrukcie, myslim ze turizmus by mal vacsi prinos ako tych par km sirokej cesty pre "nikoho"
@4 no posledný rok som tou cestou pre nikoho cestoval tak 20x a tvrdiť že v priemyselnej krajine ako Slovensko má rekonštrukcia pamiatok väčší prínos ako diaľnica je scestné. A to nie som z tých čo si myslia že diaľnice za každú cenu.
@imoceans Ale investovať miliardy v čase krízy do kultúrnych pamiatok by bolo ešte viac a myslíš že diaľnice sa stavajú kvôli tomu aby sme mali rýchlejšiu cestu?
kamos vykonava archeologicke vykopavky a je v spolku pre obnovu hradov, a co mi vravel, takmer kazdy jeden navrh, ktory podaju, im zrusia a poslu ich do teplych krajin..cize na slovensku hovorit o rekonstrukciach (hoci len v teoretickej rovine) je uplne zbytocne
Beckov a Cachtice! Na Beckove sa nieco sem tam aj deje, Cachtice by som inak neopravovala, len by som sa tam snazila prilakat viac ludi. Milujem velm silno cely ten kraj.
@transplantovana Čo opravovať na Beckove? Bol som tam pred nejakými dvoma rokmi a mal som pocit že je o to tam celkom dobre postarané. Či ako myslíš že ho obnoviť? Inak čachticky je veľmi pekný ale skutočne zanedbaný.
@imoceans Návratnosť? To asi nechápem. Návratnosť investícii do cestnej infraštruktúry je preukázateľná. Návratnosť investícii do rekonštrukcie pamiatok je čiste teoretická. Ak by sme u nás chceli budovať cestovný ruch (a potenciál tu je) je potrebné začať niekde úplne inde ako investíciami do obnovy pamiatok. Obnovy pamiatok sú potrebné a nevyhnutné pre ich historickú a spoločenskú hodnotu ale hovoriť o tom ako o návratnej finančnej investícii a porovnávať to s diaľnicami...no neviem. Podľa mňa je problém s turistickým ruchom niekde úplne inde.
@james144 V poriadu, ja som to dal len ako príklad, neznamená to že si za tým skalopevne stojím....nie je to jediný tŕň v oku . Čiste môj pohľad, nič viac...rad si nechám veci vysvetliť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
a ked ste pri tych zbytocnych investiciach tak ich mame na Slovensku podstatne viac,ale dialnice to niesu
A @12 je žiaľ svätá pravda.
@imoceans Návratnosť? To asi nechápem. Návratnosť investícii do cestnej infraštruktúry je preukázateľná. Návratnosť investícii do rekonštrukcie pamiatok je čiste teoretická. Ak by sme u nás chceli budovať cestovný ruch (a potenciál tu je) je potrebné začať niekde úplne inde ako investíciami do obnovy pamiatok. Obnovy pamiatok sú potrebné a nevyhnutné pre ich historickú a spoločenskú hodnotu ale hovoriť o tom ako o návratnej finančnej investícii a porovnávať to s diaľnicami...no neviem. Podľa mňa je problém s turistickým ruchom niekde úplne inde.