Ahojte, hladam chalana alebo aj babu, ktory vie robit dobre s virtual djom. Zaciatky nejake viem ale chcem vediet viac. Viem su aj videa na youtube ale chcel by som mat svojho "ucitela".. Nasiel by sa dakto?
Virtual Dj je pohodička-jahodička. Akurát časom prídeš na to, že jedna myška akosi nestačí...
...a k téme teda, podľa mňa Ti učiteľa netreba, vdj je dosť jednoduchý, stačí tomu obetovať nejak hodinku času, kým sa zorientuješ a poskúšaš čo čo robí. Myslím, že zaberie dlhší čas, kým Ti to niekto takt cez net bude vysvetľovať. Prekonaj sa, obetuj tomu hodinku-dve...ak Ti to potom nepôjde, buď obetuj viac času a skúšaj, alebo sa na to vykašli.
@sechs okey, vdaka za radu. Ale chcem sa spytat jednu vec.. Je podla niecoho zoradene ake pesnicky sa k sebe hodia mixovat alebo take daco? Lebo dnes som stym zacal a dal som si pesnicku Animals a Tremor a zacal som mixovat ale to bolo nieco hrozne, vobec som to nevedel "spojit"
Zoradiť si to žiaľ budeš musieť sám. Keby to dokázal vdj za Teba, asi by bol každý DJ-om. Musíš mať jednak napočúvané veci, aby si vedel, čo sa k čomu hodí...ja DJ nie som, ale s vdj som sa kedysi trochu pozabával a zahral z núdze aj pár menších akcií, ale čo rozhodne viem je, že to nie je "len tak". Ak chceš DJ-ovať musíš sa v hudbe dosť dobre orientovať, mať aspoň aký taký hudobný sluch a cit. Inak napomôže pri mixovaní samozrejme aj grafický prepis skladieb(hore), rovnako ako aj informácie o tempe a tónine skladby...Najlepšie je, keď takéto veci človek zvláda aspoň ako-tak z posluchu..
...a ešte jedna vec - nauča sa čo najviac vecí, ktoré vdj pripúšťa (hoci toho tiež nie je až tak veľa) robiť cez klávesnicu, najlepšie ľavou rukou(ak si ľavák, tak pravou), aby si druhou mohol manipulovať s myškou.
Teraz som si spomenul, že vlastne keď si pripojený na net, tak vdj Ti niekde dole cez akýsi podivuhodný "onlinestream" radí, čo by mohlo nasledovať...ale čo si pamätám, tak sú to väčšinov dosť dobré hovadiny.
Ja som uz v tom odohral dost akcii
Jedna z hlavnych vyhod je ze vies preswitchovat zvukovku cim sa VDj javi ako 2 nezavisle prehravace
Klavesove skratky su nutnostou lebo myska nestaci
A ani tak nepotrebujes vediet vsetko, skor si musis zvolit skin co ti bude vyhovovat a naucit sa zakladne veci.
Ver mi, ked by si chcel realne pouzivat vsetky funkcie tak tu hudbu doje***
A sluch musis mat sice ti zobrazuje bpm a graficky jednotlive beaty ale na som uz praxou dosiel k tomu ze BPM pocujem a nepomylim sa viac ako +-2
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
...a k téme teda, podľa mňa Ti učiteľa netreba, vdj je dosť jednoduchý, stačí tomu obetovať nejak hodinku času, kým sa zorientuješ a poskúšaš čo čo robí. Myslím, že zaberie dlhší čas, kým Ti to niekto takt cez net bude vysvetľovať. Prekonaj sa, obetuj tomu hodinku-dve...ak Ti to potom nepôjde, buď obetuj viac času a skúšaj, alebo sa na to vykašli.
...a ešte jedna vec - nauča sa čo najviac vecí, ktoré vdj pripúšťa (hoci toho tiež nie je až tak veľa) robiť cez klávesnicu, najlepšie ľavou rukou(ak si ľavák, tak pravou), aby si druhou mohol manipulovať s myškou.
Teraz som si spomenul, že vlastne keď si pripojený na net, tak vdj Ti niekde dole cez akýsi podivuhodný "onlinestream" radí, čo by mohlo nasledovať...ale čo si pamätám, tak sú to väčšinov dosť dobré hovadiny.
Jedna z hlavnych vyhod je ze vies preswitchovat zvukovku cim sa VDj javi ako 2 nezavisle prehravace
Klavesove skratky su nutnostou lebo myska nestaci
A ani tak nepotrebujes vediet vsetko, skor si musis zvolit skin co ti bude vyhovovat a naucit sa zakladne veci.
Ver mi, ked by si chcel realne pouzivat vsetky funkcie tak tu hudbu doje***
A sluch musis mat sice ti zobrazuje bpm a graficky jednotlive beaty ale na som uz praxou dosiel k tomu ze BPM pocujem a nepomylim sa viac ako +-2