Pracujúci - ako ste si hľadali prácu? Alebo ako si ju hľadáte? Vytláčate životopisy a obiehate obchody/firmy (preferujete osobný kontakt), alebo idete na profesiu/avizo/inú stránku s ponukami práce? Kontaktujete/chodíte na pohovry aj cez personálne agentú
@uspavanocka ono ja by som s tým nemala problém obiehať BA, ale nechcem ísť robiť do obchodu, a už ani čašníčku/barmanku. Chcem administratívnu prácu. A do kanclu sa im nedostaneš
Profesia je v poslednom čase des, teraz v januári som si poslala 50 životopisov (!!!) a bola som asi na troch pohovoroch. A to mám teda celkom slušné skúsenosti, a minimálne pri 90% ponúk, na ktoré som reagovala spĺňam aj všetky požiadavky....dnes už všetko ide fakt len cez tie konexie...
@fleur1301 nuz, ked sa ini zabavali, ja som nasaval know how.. sice moje detstvo nebolo az take super, ale aspon sa teraz nemusim klepat, ze budem bez prace...
@tommyhot čo ti poviem, ja má šťastie :/ Z poslednej roboty ma vyhodili keď som sa vrátila z PN, ja viem, že sa to nerobí, byť v skúšobnej dobe chorá, ale mám len jedno zdravie a so zápalom pľúc a antibiotikami som si dovolila byť tri dni (namiesto siedmich) doma...Predtým som mala najlepšiu robotu na svete - materská firma sa rozhodla, že naša firma ide do likvidácie...ja tiež nie som neschopná - len mám "šťastie"
@plyn nie nie,nemali pre mna pracu tak ma poslali domov s tym,ze sa ozvu,po mesiaci mi poslali vypoved..som sa nemohol mesiac pohnut bo som nemal rozviazanie prac.pomeru.
@uspavanocka No, čo už....keby si ešte o niečom vedela, dosť by mi to pomohlo...už som z toho v prdeli...neviem, či chcem tak veľa - normálnu prácu, s normálnym platom....
@luc.ka čo už...už sa mi stalo aj to, že ma v skúš. dobe vyhodili, bez udania dôvodu, a od kolegýň som sa potom dozvedela, že na druhý deň po mne nastúpila na moje miesto šéfova frajerka....tak to už raz chodí. Málokto je dnes "čistý" a málokde ťa vezmú, keď nemáš známosti, môžeš byť aj pozlátená....
hej, chceš veľa, lebo normálnu prácu možno nájdeš, ale určite nebude súčasne aj normálny plat
ale nevzdávaj to, teraz je to celkovo bieda, ale niečo určite príde...
napríklad minulý rok tak niekedy na jar mi chodilo na mejl z profesie podľa mojich kritérií tak okolo 10 ponúk denne... teraz mi chodia 2-3 a aj to len párkrát do týždňa som potom celkom rada za to, čo mám...
@luc.ka mne chodí denne okolo 20 ponúk, a z každého mailu som reagovala na nejaké vždy...nechápem to, fakt reagujem na ponuky, kde spĺňam kritériá....a oni ma ani na pohovor nezavolajú Je mi z toho smutno Zrovna tento rok by sme chceli riešiť bývanie, a ja som od decembra bez roboty...
noo... aj ja chcem riešiť bývanie už asi od septembra, a vyzerá to u mňa tak, že robotu síce mám, ale tie 2-3 dni do týždňa po pár hodín, to je ako keby som nemala nič...
Doteraz som bol väčšinou všade len cez agentúry, tento rok som ale posielal už aj emaily cez profesiu, poslal som ich asi 100, no zúčastnil som sa len dvoch pohovorov, bez úspechu.
Niekedy v decembri sa mi podarilo zohnať brigádu cez profesiu, prijali ma, no nevyhovoval mi čas, tak som to musel nechať.
@luc.ka ak mas na mysli, ci sa ozieram, tak ano zabavam sa
@fleur1301 neviem co si vystudovala a co vsetko ovladas, ale ak by si bola nenahraditelna, resp len velmi tazko nahraditelna, tak by ta nevyhodili, ani keby sa tyzden neukazes v praci (viem to zvlastnej skusenosti, ja uz som v skusobnej isiel na 2 tyzdnovu dovolenku).
Napriklad ja mam rozrobene bankove projekty a nemozu si ma dovolit vyhodit, lebo kym by nasli cloveka (hladaju ku mne uz asi pol roka a stale nic) co robi to co ja a kym by ho zaskolili, tak by prisli o take prachy, ze jednoduchsie a lacnejsie je zapchat mi hubu mastnymi odmenami.
@tommyhot kto je v dnešnej dobe nenahraditeľný? Lojálnosť, úprimnosť, ústretovosť voči zamestnancom už je dnes out, obľúbený výrok "na túto pozíciu čaká okrem vás zástup ľudí" je veľmi in
Keby firma, v ktorej som bola najviac spokojná nešla do likvidácie, tak som tam dodnes, to bolo miesto mojich snov :/ TAM som bola nenahraditeľná.
Vôbec si nehľadám prácu v odbore, v ktorom som vyštudovala. Ale mám veľa skúseností na miestach, ktoré teraz hľadám. Či už 4 účtovnícke software-y, rekvalifikačný kurz podvojného účtovníctva, aktívna angličtina, veci ako excel, word, outlook sú dnes už asi samozrejmosť...
@tasha5 áno, ale v takých hoteloch ako dubletree by hilton alebo v kempinski ťa nevezmú, ak nemáš hotelovku....a ja hľadám skôr recepčnú v nejakej firme alebo obch. / zdravotníckom centre - má ich napr.kooperativa, generali, digital park, aupark tower... - nechcem totiž robiť nočné zmeny. A to sa v hoteloch robí...
nemusíš pod zábavou chápať zrovna ožierať sa proste som tým myslela relax, oddych, vypnúť od práce, byť vonku, byť s ľuďmi, cestovať, užívať si to, čo prácou získavaš... a tak...
@fleur1301 vela ludi je nenahraditelnych, alebo takmer nenahraditelnych.. lenze kancelarske prace to zrovna nie su neber to ako urazku, ale uctovnictvo vie priemerny matematik, ktory chodi na kurzy, sleduje legislativu a pozna niektory z uctovnickych softwarov. Takych ludi je ako maku (len vacsina z nich su zivnostnici a nie standardni zamestnanci). Preto ti zamestnavatel moze kedykolvek povedat, ze na tvoju poziciu caka dalsich 10 ludi..
@luc.ka bud sa zabavas, alebo pracujes ako zamestnanec nemozes mat oboje, hlavne co sa tyka toho cestovania.. neviem si predstavit, ze by som sa teraz vyparil na 2-3 mesiace a potom by som sa s usmevom na tvari vratil do prace
máš veľmi podivnú predstavu o zábave, keď je to podľa teba nezlučiteľné s prácou alebo robíš 7 dní v týždni? cestovať sa tiež nemusí 3 mesiace vkuse...
Praca si nasla mna. Jedneho dna som bol na ministerstve v BA tam som sa dozvedel ze hladaju toho a toho a za 2 tyzdne som uz tam zarezaval a zarezavam tu do teraz.
@luc.ka vybehnutie si na otocku na vikend niekam do anglicka nepokladam za cestovanie.. Nerobim 7 dni v tyzdni, ale tych 5 ma tak vystavi, ze piatok sa akurat opijem a do nedele oddychujem..ale planujem nechat pracu zaciatkom leta, odstahovat sa na zeland a idealne uz nikdy nepracovat na cudzi kokot, takze casu na zabavu snad bude dost...
@tommyhot OK, máš robotu, ktorú robí málo ľudí, tak si myslíš teraz, že si king
Ale odporúčam - keď nevieš, o čom je napr. taký office manager, tak o tom veľmi nepíš. Nie je to ľahká práca a práve v nej som bola nenahraditeľná. A bola to práca, ktorá mi najviac vyhovovala z toho, čo som do teraz skúsila. Nie je to iba o účtovníctve. Áno, základy musíš vedieť, ale je to tak "pestrofarebná" práca, že človek musí byť šikovný, logicky myslieť, vedieť si určiť priority, vedieť komunikovať s ľuďmi aj robiť s PC...nebudem ti o tom písať, nemá to zmysel. Aj v kancelárskych prácach môžeš byť nenahraditeľný, ale vtedy, keď vykonávaš prácu, ktorá je pre zamestnávateľa dôležitá a robíš to dobre - toť vsio. Ale taký asistent (tzn. poskok) určite nahraditeľný je.
Ako som si teda ja všimla, keď robíš asistenta dajme tomu vo firme, kde sú samí debili, ktorí sa poznajú spolu rok a viac a ty si tam "narušiteľ" a každý sa k tebe chová štýlom "toto mi okopíruj!" alebo "už si mi zavolala toho kuriéra?!", nepoznajú prosím, ďakujem, ani úsmev...tam človek ani sám dlho nevydrží.
Ale myslím si, že keby som robila vo firme, kde si tí ľudia uvedomujú, že robíš niečo pre nich, a vážia si to - alebo sú aspoň radi, že niekto urobí za nich prácu, ktorú by zvládli aj oni sami, napr. zdvihnúť telefón alebo si niečo nascanovať, už je to o niečom inom.
@fleur1301 nemyslim si, ze som king, aj ked pre to, aby som sa mal dobre som spravil podstatne viac ako vacsina neustale frflucich ludi...
Ad office manager. Viem velmi dobre co to je, aj u nas v banke je ich haffo. Zvycajne pravnicky, ktore potrebuju koncipientsku prax, no na pravne oddelenie ich bez skusenosti nikto nepusti, tak sedia v kancli. Problem je, ze dnes uz ma kazda druha pozicia v nazve "manager", pri tom s menezovanim to nema nic spolocne. Vedeli by ti rozpravat nasi menezeri, ktori maju pod sebou desiatky ludi a taku zodpovednost, ze sa im cudujem, ze sa rovno neodstrelia
@luc.ka dik, kludne prid, bude nas tam viacero slovakov
nechcem ti kaziť ilúzie, ale tú tebou popísanú pozíciu zvládne každý človek so zdravou hodnotou iq a eq. iste, mohla si v tom byť super, to ti nikto neberie, ale myslieť si, že si bola nenahraditeľná, je trošku smiešne @50 má pravdu, každej druhej pozícii dajú do názvu "manager", a slovač sa ide z toho posrať
@luc.ka mne nekazíš ilúzie, lebo ich nemám - viem, čo som robila, viem, že som to robila dobre a viem, že som bola nenahraditeľná, lebo keď šla firma do likvidácie (na ktorú sme mali dva mesiace) prihodili mi veľmi slušne na plate a pridali benefity, aby som tam zostala do konca a doriešila všetko, čo je treba @tommyhot z mojej osobnej skúsenosti, vzhľadom na to, že takú pozíciu hľadám, zisťujem, že niekde je "office manager" obyčajný administratívny pracovník. Ok, tak som mala možno naozaj výnimočne prácu, kde som bola naozaj offcie manager. Pretože firma, v ktorej som robila bola o konateľovi (ktorý chodil do kanclu akurát vyvolávať po maďarsky, a "reprezentovať" firmu), mne, a dvoch obch. zástupcoch, ktorí síce chodili za zákazníkmi, dohadovali ceny, predávali, ponúkali novým zákazníkom - ale nahadzovať do dvoch systémov objednávky, fakútry; robiť faktúry a dodacie listy, personálne záležitosti, podklady pre mzdy, podklady pre účtovníctvo, komunikáciu cez mail/telefón s dodávateľmi (anglicky), odberateľmi, evidovanie pošty, odosielanie pošty, návštevu súdu, zdrav. poisťovne, soc. poisťovne v prípade potreby, vybavovanie stravných lístkov, úhrada faktúr cez IB, general reporty, skladové hospodárstvo, nákupy do kanclu a mnoho iného bolo v mojej kompetencii. Momentálne možno nastúpim na pozíciu, ktorá vyzerá rovnako, ale nazývajú to "vedúci administratívy" aj keď z toho, čo mi hovorili, to vôbec nie je iba o administratíve
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
ale moja spolubyvajuca napr. ma vytlacene zivotopisy a obieha celu bratislavu (to by som asi nedokazala)
normálne preferujem osobný kontakt, ale obiehať firmy s balíkom životopisov mi pripadá trochu choré.
motivačné listy neznášam. načo je to dobré? feťácka strašnepozitívna óda, čo o človeku povie asi to, ako dokáže veci zveličiť.
Profesia je v poslednom čase des, teraz v januári som si poslala 50 životopisov (!!!) a bola som asi na troch pohovoroch. A to mám teda celkom slušné skúsenosti, a minimálne pri 90% ponúk, na ktoré som reagovala spĺňam aj všetky požiadavky....dnes už všetko ide fakt len cez tie konexie...
len ja sa nehodim do ziadnej prace..
a zabávaš sa aspoň teraz?
"sa to nerobí, byť pn v skúšobnej dobe"? také veci si človek obvykle neplánuje do dijárika z vlastnej iniciatívy... niekomu sa to asi hodilo.
S dochadzkou ja nemam problem ani s nicim.
hej, chceš veľa, lebo normálnu prácu možno nájdeš, ale určite nebude súčasne aj normálny plat
ale nevzdávaj to, teraz je to celkovo bieda, ale niečo určite príde...
napríklad minulý rok tak niekedy na jar mi chodilo na mejl z profesie podľa mojich kritérií tak okolo 10 ponúk denne... teraz mi chodia 2-3 a aj to len párkrát do týždňa som potom celkom rada za to, čo mám...
noo... aj ja chcem riešiť bývanie už asi od septembra, a vyzerá to u mňa tak, že robotu síce mám, ale tie 2-3 dni do týždňa po pár hodín, to je ako keby som nemala nič...
Niekedy v decembri sa mi podarilo zohnať brigádu cez profesiu, prijali ma, no nevyhovoval mi čas, tak som to musel nechať.
@fleur1301 neviem co si vystudovala a co vsetko ovladas, ale ak by si bola nenahraditelna, resp len velmi tazko nahraditelna, tak by ta nevyhodili, ani keby sa tyzden neukazes v praci (viem to zvlastnej skusenosti, ja uz som v skusobnej isiel na 2 tyzdnovu dovolenku).
Napriklad ja mam rozrobene bankove projekty a nemozu si ma dovolit vyhodit, lebo kym by nasli cloveka (hladaju ku mne uz asi pol roka a stale nic) co robi to co ja a kym by ho zaskolili, tak by prisli o take prachy, ze jednoduchsie a lacnejsie je zapchat mi hubu mastnymi odmenami.
Keby firma, v ktorej som bola najviac spokojná nešla do likvidácie, tak som tam dodnes, to bolo miesto mojich snov :/ TAM som bola nenahraditeľná.
Vôbec si nehľadám prácu v odbore, v ktorom som vyštudovala. Ale mám veľa skúseností na miestach, ktoré teraz hľadám. Či už 4 účtovnícke software-y, rekvalifikačný kurz podvojného účtovníctva, aktívna angličtina, veci ako excel, word, outlook sú dnes už asi samozrejmosť...
@tasha5 áno, ale v takých hoteloch ako dubletree by hilton alebo v kempinski ťa nevezmú, ak nemáš hotelovku....a ja hľadám skôr recepčnú v nejakej firme alebo obch. / zdravotníckom centre - má ich napr.kooperativa, generali, digital park, aupark tower... - nechcem totiž robiť nočné zmeny. A to sa v hoteloch robí...
nemusíš pod zábavou chápať zrovna ožierať sa proste som tým myslela relax, oddych, vypnúť od práce, byť vonku, byť s ľuďmi, cestovať, užívať si to, čo prácou získavaš... a tak...
@luc.ka bud sa zabavas, alebo pracujes ako zamestnanec nemozes mat oboje, hlavne co sa tyka toho cestovania.. neviem si predstavit, ze by som sa teraz vyparil na 2-3 mesiace a potom by som sa s usmevom na tvari vratil do prace
máš veľmi podivnú predstavu o zábave, keď je to podľa teba nezlučiteľné s prácou alebo robíš 7 dní v týždni? cestovať sa tiež nemusí 3 mesiace vkuse...
nech sa darí potom prídem na návštevu
Ale odporúčam - keď nevieš, o čom je napr. taký office manager, tak o tom veľmi nepíš. Nie je to ľahká práca a práve v nej som bola nenahraditeľná. A bola to práca, ktorá mi najviac vyhovovala z toho, čo som do teraz skúsila. Nie je to iba o účtovníctve. Áno, základy musíš vedieť, ale je to tak "pestrofarebná" práca, že človek musí byť šikovný, logicky myslieť, vedieť si určiť priority, vedieť komunikovať s ľuďmi aj robiť s PC...nebudem ti o tom písať, nemá to zmysel. Aj v kancelárskych prácach môžeš byť nenahraditeľný, ale vtedy, keď vykonávaš prácu, ktorá je pre zamestnávateľa dôležitá a robíš to dobre - toť vsio. Ale taký asistent (tzn. poskok) určite nahraditeľný je.
Ako som si teda ja všimla, keď robíš asistenta dajme tomu vo firme, kde sú samí debili, ktorí sa poznajú spolu rok a viac a ty si tam "narušiteľ" a každý sa k tebe chová štýlom "toto mi okopíruj!" alebo "už si mi zavolala toho kuriéra?!", nepoznajú prosím, ďakujem, ani úsmev...tam človek ani sám dlho nevydrží.
Ale myslím si, že keby som robila vo firme, kde si tí ľudia uvedomujú, že robíš niečo pre nich, a vážia si to - alebo sú aspoň radi, že niekto urobí za nich prácu, ktorú by zvládli aj oni sami, napr. zdvihnúť telefón alebo si niečo nascanovať, už je to o niečom inom.
Ad office manager. Viem velmi dobre co to je, aj u nas v banke je ich haffo. Zvycajne pravnicky, ktore potrebuju koncipientsku prax, no na pravne oddelenie ich bez skusenosti nikto nepusti, tak sedia v kancli. Problem je, ze dnes uz ma kazda druha pozicia v nazve "manager", pri tom s menezovanim to nema nic spolocne. Vedeli by ti rozpravat nasi menezeri, ktori maju pod sebou desiatky ludi a taku zodpovednost, ze sa im cudujem, ze sa rovno neodstrelia
@luc.ka dik, kludne prid, bude nas tam viacero slovakov
nechcem ti kaziť ilúzie, ale tú tebou popísanú pozíciu zvládne každý človek so zdravou hodnotou iq a eq. iste, mohla si v tom byť super, to ti nikto neberie, ale myslieť si, že si bola nenahraditeľná, je trošku smiešne @50 má pravdu, každej druhej pozícii dajú do názvu "manager", a slovač sa ide z toho posrať