- Ochrana slovenského národa
- Zachovanie tradičných hôdnot
- Proti imigrácií (nútenej od EÚ)
- Pomoc ľudom nižšej a strednej vrstvy (mzda, podpora)
- Obmedzenie dávok ľudom dlhodobo nezamestnaným (ktorí pracovať môžu, ale nechcú)
- Štát bude mať pod kontrolou strategické podniky/suroviny (plyn, elektrina, voda, štátny telekomunikačný operátor, drevo, nerast. suroviny)
- Vyrovnaný rozpočet
- Postupne znižovanie daní a odvodov nenásilne (aby neohrozilo finančne štát)
- Menšiny na Slovensku s právom študovať ich jazyk na základných a stredných školách, ale ako dobrovoľný predmet
- Reforma školstva
- Lepší spôsob financovania škôl a predškolských zariadení
- 2. jazyk bude povinný (možnosť voľby - Ruština, Angličtina, Francúzština)
- 3. jazyk dobrovoľný
- Väčší dôraz na športové aktivity resp. Telesnú výchovu
- Maturita z matematiky bude povinná pre všetkých, ale ľahšia forma (písomná forma)
- Pre ľudí, čo si zvolia matematiku bude písomná forma na vyššej úrovni
- ...
- Zníženie počtu poslanov na 100
- Politické strany budú dostávať príspevky od štátu len, ak sa dostanú do parlamentu (hranica 5%)
- Legalizovanie marihuany len na lekársky účely
@torpedo08 Už dlhšie rozmýšlame nad vstupom do politiky, zatiaľ je všetko v štádiu prípravy, no zaujímal by nás názor aspoň na tieto body (dal som sem tie, ktoré by užívateľov birdzu mohli zaujímať najviac)
@darkpassenger
Matematika je dôležitou súčasťou každodenného života, stretávame sa s ňou všade okolo nás, aj keď si to veľa z nás nemusí uvedomovať. Rozvíja to logické myslenie, ktoré je pre budúce uplatnenie v živote veľmi dôležíté.
vo všeobecnosti s tým viac menej súhlasím. Ale nevolím len podľa programu, záleží aj ako by ho strana chcela realizovať, či sa v záujme jeho dosiahnutia aktivizuje, a samozrejme, kto ju tvorí a reprezentuje. Nevidím však nič, s čím by som vyslovene nesúhlasil.
Keď mi k 50% tých bodov napíšeš, ako ich zrealizovať aby si neodporovali, kliknem na áno. No a ešte ak ďalšiu polovicu odstrániš. P.S matematika namáha mozog, zvyšuje a rozvíja logické myslenie, ale ako maturitný predmet hovorím nie. Prečo? Pretože je to niečo, čo nie každý využije na VŠ a v živote, preto by som na ňu kládol lepší dôraz, ale ako voliteľný maturitný predmet úplne stačí.
@sunnn to je síce pekná poučka ale nevidím dôvod aby dačo takéto bolo povinné nie každý to logické myslenie má a nie každý má nato vlohy proste podla mna by bolo naj mat normalne povinne predmety tie zakladné a volitelné predmety .... a co sa tyka maturity tak materinsky jazyk ,cudzi jazyk a odbor ak daky je ostatok by bolo ak chceš ideš ak nie nejdeš
@sunnn Ako som písal, súhlasím a nesúhlasím. Väčší dôraz-áno, povinný maturitný predmet-nie. Nehovorím, že tam nie sú potrebné veci, len pre "bežných" ľudí, ktorí to nevyužijú v praxi to bude zaujímavé len z časti a ostatné hlbšie veci budú bezpredmetné, zatiaľ čo to taký ajtičKÁR bude potrebovať. čiže budú 2 maturity z matematiky? pre "bežných" ľudí ktorí to nebudú chcie´t študovať a potom zložitejšia maturita pre tých, ktorí to kurva chcú študovať?
S niečím nesúhlasím ale s väčšinou asi aj hej.....chýbajú mi tam riešenia a preto nemá zmysel ani hlasovať v ankete a chýba mi tam ešte pár základných vecí. Je tam maturita z matiky ale napr. problematika potratov alebo nezamestnanosti nie je spomenutá, nie je to blbé? Hlavne že bude maturita z matiky. A mohol by som ešte prísnejšie niektoré veci vytknúť.
@sunnn až na tú maturitu z matematiky súhlasím,to je rovnaká blbosť ako dať povinnú maturitu z chémie alebo fyziky,je vela ludí čo má s matikou problémy tak načo ich ešte viac stresovať pri maturite
@sidious Ale maturitný je povinný len jeden svetový.....čo mi príde normálne....
Dať zo všetkého maturitu pomaly je choré. A to som skôr za prísne školstvo. Musím ťa skritizovať "autor" potencionálnej strany. A to som ešte benevolentný.
Ochrana národa a a zachovanie hodnôt znejú celkom dobre,ale i trochu vágne, bolo by treba konkretizovať. Proti imigračnému chaosu na štýl západnej europy, to je dobrý bod programu, mať pod kontrolou, teda v národnom vlastníctve strategické podniky a sieťové odvetvia taktiež, pre tie menšiny, hlavne teda na riešenie "romskej otázky" je toho málo, aj tá pomoc slabším vrstvám je málo rozvinutá, nie sú tam konkrétne opatrenia. Pripadá mi to trochu ako program ČSNS (česká strana národne sociálna).
vy ste totalne mimo neodvratne sa blizi doba, kedy bude UBI nevyhnutnostou a nezamestnanost stupne raketovym tempom a bude to uplne normalne. a napriek tomu polovicu vasho programu tvoria opatrenia ohladom prispevkov urcite by som volil dakoho, kto nema absolutne najmensiu predstavu o tom, ako sa svet bude v najblizsej dobe vyvijat
Podľa mňa jeden blud za druhým, ale ok, pozriem sa na to triezvo..
Ty osobne, máš pocit, že by si vedel ponúknuť niečo, čo žiadna iná strana doteraz? Prečo by práve teba mali ľudia voliť?
Lebo akože hej, napísať si predstavu o vysnenej krajine vie každý, populistom vie byť tiež do určitej miery každý, ale vedel by si to reálne zrealizovať?
- "tradičné hodnoty" to je taký neurčitý pojem, že jediné čo si za tým viem predstaviť je pár debilných politikov ako slota, čarnogursky, kotleba...
- otázka migrácie sa mimo EU riešiť nedá, lebo máme jedno a to isté územie... To je akoby trnavský kraj chcel rozhodovať či na svoje územie pustí Ukrajincov -u vedomte di už že vo vnútri väčšiny EÚ nie sú takmer žiadne hraničné kontroly
- ochrana slovenského národa - a kto mu ubližuje? pred čím akože? aby sme sa nekrížili s černochmi? Alebo pred náletom chrústov? Pred Rusmi?
- viacero bodov si pýta konkrétne riešenia, namiesto všeobecných fráz
Zníženie poslancov, a marihuanu zlegalizovať chcela už Sas,tak isto sú tam body podobné Lsns, potom reforma školstva tu už bude a vyrovnanie rozpočtu už tiež chcela nejaká strans
A mám otázku kde ste nechali zdravotníctvo a prevenciu ? Myslím si že to je najväčší problém SR lebo ľudia tu umierajú pomerne mladý a treba stým niečo robiť , v Nemecku sa dožívajú nad 90 a tu ľudia umierajú už pred 60
Ale tak celkova maturita je cela zle... Testy stavane tak aby ta nachytali na tom co nevies... A kazdym rokom to je horsie a horsie... Chcelo by to reformu...
Tiež som proti povinnej maturite z matematiky. Sama mám s ňou dosť veľký problém a skutočne si myslím, že by pre mňa bolo zbytočné ísť z nej maturovať nakoľko sa nemôžem ani takému niečomu v živote venovať, keďže mi to nejde a nemám na to bunky. Myslím si, že v tomto nie som jediná a treba brať na to ohľad. Nech si každý vyberá čo ho baví a nie nasilu sa tlačiť do matiky, ktorá keď nejde tak nejde.
Dal by som tam bod 10 mesiacov prázdnin, 2 mesiace školy.
Volím len strany s protipotratovým a protidrogovým programom. Ostatné mi je ukradnuté. Veď papier znesie akékoľvek prázdne sentimentálne sľuby, sny a vízie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
- Ochrana slovenského národa
- Zachovanie tradičných hôdnot
- Proti imigrácií (nútenej od EÚ)
- Pomoc ľudom nižšej a strednej vrstvy (mzda, podpora)
- Obmedzenie dávok ľudom dlhodobo nezamestnaným (ktorí pracovať môžu, ale nechcú)
- Štát bude mať pod kontrolou strategické podniky/suroviny (plyn, elektrina, voda, štátny telekomunikačný operátor, drevo, nerast. suroviny)
- Vyrovnaný rozpočet
- Postupne znižovanie daní a odvodov nenásilne (aby neohrozilo finančne štát)
- Menšiny na Slovensku s právom študovať ich jazyk na základných a stredných školách, ale ako dobrovoľný predmet
- Reforma školstva
- Lepší spôsob financovania škôl a predškolských zariadení
- 2. jazyk bude povinný (možnosť voľby - Ruština, Angličtina, Francúzština)
- 3. jazyk dobrovoľný
- Väčší dôraz na športové aktivity resp. Telesnú výchovu
- Maturita z matematiky bude povinná pre všetkých, ale ľahšia forma (písomná forma)
- Pre ľudí, čo si zvolia matematiku bude písomná forma na vyššej úrovni
- ...
- Zníženie počtu poslanov na 100
- Politické strany budú dostávať príspevky od štátu len, ak sa dostanú do parlamentu (hranica 5%)
- Legalizovanie marihuany len na lekársky účely
Matematika je dôležitou súčasťou každodenného života, stretávame sa s ňou všade okolo nás, aj keď si to veľa z nás nemusí uvedomovať. Rozvíja to logické myslenie, ktoré je pre budúce uplatnenie v živote veľmi dôležíté.
@darkpassenger sak toto
Dať zo všetkého maturitu pomaly je choré. A to som skôr za prísne školstvo. Musím ťa skritizovať "autor" potencionálnej strany. A to som ešte benevolentný.
Ty osobne, máš pocit, že by si vedel ponúknuť niečo, čo žiadna iná strana doteraz? Prečo by práve teba mali ľudia voliť?
Lebo akože hej, napísať si predstavu o vysnenej krajine vie každý, populistom vie byť tiež do určitej miery každý, ale vedel by si to reálne zrealizovať?
- otázka migrácie sa mimo EU riešiť nedá, lebo máme jedno a to isté územie... To je akoby trnavský kraj chcel rozhodovať či na svoje územie pustí Ukrajincov -u vedomte di už že vo vnútri väčšiny EÚ nie sú takmer žiadne hraničné kontroly
- ochrana slovenského národa - a kto mu ubližuje? pred čím akože? aby sme sa nekrížili s černochmi? Alebo pred náletom chrústov? Pred Rusmi?
- viacero bodov si pýta konkrétne riešenia, namiesto všeobecných fráz
Volím len strany s protipotratovým a protidrogovým programom. Ostatné mi je ukradnuté. Veď papier znesie akékoľvek prázdne sentimentálne sľuby, sny a vízie.