naco jej to chces vraviet proste to sprav ziletky sa daju kupit vasade ale ak este velmi nezarastas tak ti to neodporucam...a ked sa ta mama spyta ci mas oholene povez ze hej a opytaj sa preco?
@melonik ked som zacal ja zarastat na brade a pod. dosla za mnou moja mama stym ze "ohol sa" podla mna ak je normalna ked bude vidiet ze je cas ti to sama povie a poradi..
v 11rokoch neviem co ocakavas... to nemozes zarastat az tak velmi daj si stym pokoj este mas cas este sa vela naholis..
vy ste akí múdri, že nemôže zarastať. máte doma deväť až dvanásťročnú sestru, keď tak múdro radíte? jasné, že môže, asi si dobrovoľne nevyrába problémy s chlpmi
normálne sa spýtaj mamy, či ti ukáže ako sa, napríklad, holiť pod pazuchou (aby si sa nedorezala na prvýkrát). lebo že je leto, a ty by si rada tričká bez rukávov. a mame to hádam dôjde, že akosi dospievaš.
ja som to doma nejako neriešila s nohami a tak... normálne som vzala žiletku a ke´d som mala krátke nohavice a mama zbadala dorezanú nohu, tak pochopila (no čo, bola som mantavá
Aký ste všetci múdri že to nepotrebuje... Ona si nevyberá kedy jej začnú rásť chlpy.. Mám 11 ročnú sesternicu viem o čom hovorím =P
Normálne povedz mame nech ti kúpi žiletky, alebo sa vyber si ich kúpiť sama... len si prosím ťa nekupuj nejaké jednorázové lebo budeš celá dorezaná =P Takže do kvality treba zainvestovať =P No a tak.. prípadne popros mamu nech ti to vysvetlí alebo čo =D
@teny555 to aby som si dával pozor na deti, ak budú
@joelina nie som si istý, síce baby majú pubertu skôr (my neskôr a navždy), ale aj tak v 11 neverím, že si to tam potrebuje holiť, to je skoro podľa mňa.
@ribo Dnešné deti naozaj rýchlo dospievajú, asi preto že sa až príliš dobre majú
A k téme, ak ti to naozaj treba, tak normálne povedz mame, že by si potrebovala aby ti niečo kúpila na holenie, lebo chceš nosiť tielko, krátke nohavice a že sa hanbíš, ked máš zarastené nohy...
@bluepanter a teraz si predstav ze mas dcerenku a ona si vezme tvoju ziletku heha bude si s nou holit bobrika a ty potom tvar...super predstava tak potom ked budes mat 11 rocne dievca tak na to mysli heheh...ale aj tak je podla mna na holenie vsetkeho v 11 skoro
v jedenástich som si myslela že žiletky používajú iba chlapi na holenie fúzov ale pochybujem že niekoho bude tankovať že 11-ka nemá oholené nohy a ohanbie(ejha ako som sa odborne vyjadrila) pochybujem že ti treba holiť..a zase čím skúr začneš tym horšie...ja by som radšej ešte počkala lebo potom sa budeš musieť holiť každý deň aby si bola stále hladká..
milacik a ty si akoze myslis ze si potrebujes oholit ten jeden chlp co ti raste na uchu...? pockaj neskor potom to pochopi aj mamina...a pokial si nejak extremne vyvinuta ze uz mas riadneho bobra tak nevahaj a kasli na mamu...sak nejaku tu korunku snad na ziletku vysomres samozrejme ze jej to nemusis hovorit ved predsa sa na tvoju pisuluu.. snad nekuka... takze hodne stastia...a okrem toho ak ide o nohy tak v tvojom veku by som to neorbila lebo ked budes mat 20 a zabudnes si oholit nohy tak ta sa mozes zamestnat ako automaticka zametacka chodnikov...
inak s tym mam aj ja problem a tiez nwm ako jej to pofedat.. ja mam sice 12 ale vsetky moje kamosky sa uz holia a chcem aj ja. no ale powedat mame to asi nedokazem ked je proste powem ze mami mozem sa holit...apod....tak na mna vyvali oci ze ci som chora...
Ja mám 12 rokov a chystám sa už že to poviem na moje narodeniny a to tak že chcem aby to bol môj darček : "Mami dnes mám narodeniny nemohla by som sa už holiť prosím " a ak to nezaberie tak mám 2 sestry a cez ne to nejako vyriešim ... a ak nie tak cele leto budem chodiť v dlhých nohaviciach a tričku ked mi mama povie vyzleč sa tak ja poviem ,že ked sa oholím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
To prekonáš neboj..
v 11rokoch neviem co ocakavas... to nemozes zarastat az tak velmi daj si stym pokoj este mas cas este sa vela naholis..
ty mas ale problemy
@pappkin Ty nevieš? Staršie ""dámy"" si zvykli/zvyknú oholiť obočie a nakresliť ho potom tenké ceruzkou
Povec mame, ze si chces oholit podpazusie (alebo nohy), ze na to mas ziletku, a potom sa s nou ohol uz kde chces... :p
@joelina v toľkých rokoch si ešte niektorí radi vymýšľajú a namýšľajú, nech si nič neholí, dokým fakt nemusí, lebo to bude stále horšie
aj ja som si namýšľal a potom keď som naozaj mal, tak som mal ešte radšej počkať aspoň s holením na tvári
Normálne povedz mame nech ti kúpi žiletky, alebo sa vyber si ich kúpiť sama... len si prosím ťa nekupuj nejaké jednorázové lebo budeš celá dorezaná =P Takže do kvality treba zainvestovať =P No a tak.. prípadne popros mamu nech ti to vysvetlí alebo čo =D
@joelina nie som si istý, síce baby majú pubertu skôr (my neskôr a navždy), ale aj tak v 11 neverím, že si to tam potrebuje holiť, to je skoro podľa mňa.
Staci trening a budes to vediet povedat, opakuj si to v hlave a chod to povedat mame
A teraz naozaj: Co do <> uz je dneska s tymi detmi?!
A k téme, ak ti to naozaj treba, tak normálne povedz mame, že by si potrebovala aby ti niečo kúpila na holenie, lebo chceš nosiť tielko, krátke nohavice a že sa hanbíš, ked máš zarastené nohy...