západné Tatry od Štrbského plesa rôznými smermi odporúčam Štrbské pleso - Popradské pleso (prevíšenie možno 300m? chodili tam dôchodci na kávu ) a potom vybočiť na Veľké Hincovo (1944m.n.m), kúsok sa zafučíš ale Mengusovská dolina stojí zato
Alebo Malá Fatra a vrch Kľak ... nenáročné, pohodové a zvrcholu v diaľke vidno Tarty ♥ dá sa zajsť aj na Kľacký vodopád, ale tam som sa ešte nedostala
inak bol niekto v Belianskych Tatrách? či sa oplatí merať cestu, vraj sú nádherné
Chodím, ale také klasické "mainstreamové" túry nevyhľadávam. Keď som doma, tak chodievam k Toryse na Čergov i Bachureň a keď v Bratislave tak najradšej do Dunajských luhov. A naposledy som bol na Choči s cestným bicyklom haha. No pre celkový dojem radšej mám miesta, kde stretnem za celý deň 10 ľudí a to aj tak je už niekedy veľa
my chodime vacsinou do vysokych tatier, pekne tury su podla mna téryho chata, zbojnicka chata, velke hincovo pleso z ktoreho sa da pokracovat na koprovsky stit, chata pri zelenom plese - my sme zo zeleneho pokracovali este na skalnate pleso, tiez sme raz sli na popradske pleso z popradskeho na ostrvu a odtial na sliezky dom rysy- tie vacsina ludi povazuje za dost narocnu turu, ale podla mna to bolo celkom v pohode, skor krivan je taky fajn vrch na zabitie sa ale ako nam jeden pan povedal kto nezdolal krivan a rysy nie je poriadny turista , aj dumbier je pekna tura, len my sme sli z janskej doliny a to je podla mna taky najtazsi usek prejst lebo je to ze dlhoooo, a pre mna osobne najhorsia tura aku som absolvovala bola na polsky hreben zo zbojnickej chaty pretoze tam sa ide cez jeden strmy zraz nebolo mi tam vsetko jedno a tak by som mohla pokracovat aj dalej.... kazdopadne oplati sa ist do tych nasich hor pretoze su krasne
@barky na plese nie je nič špeciálne ja račej vodné nádrže také Hincovo pleso som pri ňom bola je najväčšie na našom území a nič moc ....no výhľady sú fajné pokiaľ vieš kam máš ísť
@5elda no nwm najväčšie nemusí byť lepšie.. aj e rozdiel vyhlad na par panelakov a vyhlad kde vidis 4 mesta a desat dedin aspon to si väcsina ludi predstavuje pod pojom vyhlad
@luiggi vsak este by si polsky aj mohol tento rok stihnut zdolat, pre niektorych to nebolo take narocne, len mne to tak v tu chvilu prislo a aky je Slavkovsky stit? chceli by sme nan vyliezt na bud. rok
choč.. to je uplne light tura .. lm,rk,dolny kubin to mas tri mesta.. kopu dedin okolo ... to mas aj väcsie tury.. sice nie 4 mesta.. ale myslim si ze stale lepsie ako to co hovoris ty mam dojem ze ty si na riadnej ture este asi nebola
@barky tatry mám obehane a ver alebo never...je oveľa krajší pocit chodiť niekam kam chodí minimum ľudí a kde sú fajné výhľady ako keď chodíš iba na tie miesta kde tisíc ďalších ľudí ...tento rok som si pobehala neznáme a som viacej spokojná ako keď som dva roky po sebe bola v tatrách...dakedy je menej viac ... čo ty vieš o riadnej túre tam choď na K2 a potom mi dačo hovor a nerozhorčuj sa tu
Najviac sa mi zatiaľ páčilo asi v Slovenskom raji - Suchá Belá a prielom Hornádu. Podobne aj Jánošíkové diery v Malej Fatre. Práve Krivánsku Malú Fatru sa čoskoro chystám pochodiť.
Veľmi fajn je aj hrebeň Veľkej Fatry či Nízkych Tatier (Ďumbier je paráda, z Chopku je človeku do plaču a ešte Kaľovu hoľu by som rád niekedy dal).
Hrebeňovka Malých Karpát je s výnimkou pár úsekov už len skôr takou ťažšou prechádzkou. Ani Štiavnické vrchy nie sú nijak náročné, tam odporúčam najmä Paradajs a Sitno.
Starohorské vrchy (tie mám najbližšie) sú už trošku náročnejšie. Pánsky diel je veľmi obľúbený.
Kremnické vrchy - katastrofálne značenie, málo turistov.
Aj vo Veporských vrchoch stretnete málo ľudí a veľký problém je zorientovať sa na Klenovských lazoch, kde je dosť zlé značenie. Ale zato veľa černíc Top je tam pre mňa Hradová nad Tisovcom, kde sa prelieza jeden nebezpečný úsek po skalách. NP Muránska planina ponúka vlastne celkom dosť pekných skalných útesov. Akurát že oproti Stožkám je tam jeden veľký úsek strašne zle priechodný kvôli zarastajúcemu rúbanisku.
Keď sme už pri tých skalách, tak Sninský kameň je fajn. Neďaleké Poloniny zas majú špecifickú atmosféru. Odporúčam prečítať: » www.birdz.sk/webka/nicmanena...
@5elda nemám z toho ten dojem.. za prvé anoi tam nebolo tisíc ludí. za druhé moc dojem z toho že niečo pochodené máš nemám ked napíšeš že to čo sa tu dá bežne vidieť si videla z vyhliadkového letu
išlo o to že je to lepší výhlad ako na par panelakov čo je
v rámci slovenska to oproti tym tvojim vyletom v teniskách riadna túra je
a myslím že v tomto mám väčšie skúsenosti ako ty
ale áno aj mimo svk aspoň približne viem čo to riadna túra je kamarát bol na Mont Blanc velmi rád ti s ním zprostredkujem rozhovor
@barky nie ja som povedala že výhľad na 4 mestá a 10 dedín som mala maximálne z vyhliadkového letu preto som sa pýtala kde z kopca si ty taký mal.....ty nevieš kade behám a ak súdiš podľa pár fotiek čo mám tu tak ma to mrzí...veď som nepovedala že nemáš ja som iba tvrdila že občas ísť aj niekam kam takmer nik nechodí je oveľa lepšie a že ľudia koľko krát nemajú pobehané vlastné okolie ale hlavne že boli v tatrách x krát...
@sadistrom Dunajské luhy, súhlasím! Tento rok som často chodila na Kopáčsky ostrov, krásne tam je, nádherná vegetácia
No a ja v BA okrem toho okolia Dunaja chodím najmä do Malých Karpát, tiež sú tam krásne miesta, rôznorodé...
Inak toto leto som bola v Malej Fatre
A keďže som lenivá a nechce sa mi to písať znovu (A) skopírujem sem ešte svoje 2 príspevky z témy Najkrajšia túra na Slovensku:
To je strašne ťažká otázka, pretože na Slovensku sú prenádherné miesta a tak úžasne rôznorodé. Ani nechcem vybrať najkrajšie, ale snáď by som spomenula aspoň tiež tie Studené doliny a Priečne sedlo a Belianske Tatry. Slovenský raj je tiež nádherný... Nie, ja fakt nemôžem, keď mne sa toho strašne veľa páči.
blackrisq Belianske Tatry boli niekoľko rokov uzatvorené pre verejnosť. Teraz je otvorená len trasa cez Široké sedlo. My sme išli zo Ždiaru cez Široké sedlo, potom okolo Bieleho plesa a do Tatranských Matliarov. Sú tam nádherné rozľahlé zelené stráne plné stád pasúcich sa kamzíkov, prekrásny (až taký vrstevnatý) výhľad na Vysoké Tatry, v okolí počuť svište (smajlík) Inak tá fotka na mojej ikonke je odtiaľ, ako moja sučka práve sleduje kamzíka. Alebo napríklad aj toto:
@sanusa "inak bol niekto v Belianskych Tatrách? či sa oplatí merať cestu, vraj sú nádherné"
Opísala som vyššie, jednoznačne oplatí! Inak v Západných som bola min. rok
@luiggi Na Slavkovskom je krásne! Predtým než sme tam šli som počúvala, že to nie je moc zaujímavá trasa, ale podľa mňa bola, medzi tými skaliskami a tie výhľady
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Alebo Malá Fatra a vrch Kľak ... nenáročné, pohodové a zvrcholu v diaľke vidno Tarty ♥ dá sa zajsť aj na Kľacký vodopád, ale tam som sa ešte nedostala
inak bol niekto v Belianskych Tatrách? či sa oplatí merať cestu, vraj sú nádherné
A ľudia ako @3 ma desia, v živote by som nespracovala toľko geografických údajov.
a Belianské sú pekné ale je tam ochranné pásmo turisti(bežní) tam nesmú. Prístupná je len jedna značka ktorá ide od Ždiaru na Chatu pri zelenom plese.
ja sa ale v poslednom čase na tury bojim tam chodia sami sturmerovci a roztahuju vlajocky na vrchole
cez polsky hreben na vychodnu vysoku som sa chystal tento rok
par krat do roka.. najma Vysoke tatry.. ostatne, mam za sebou Priecne sedlo, Slavkovsky stit.. takze zostava mi prejst este 7 najvyssich pristupnych
choč.. to je uplne light tura .. lm,rk,dolny kubin to mas tri mesta.. kopu dedin okolo ... to mas aj väcsie tury.. sice nie 4 mesta.. ale myslim si ze stale lepsie ako to co hovoris ty mam dojem ze ty si na riadnej ture este asi nebola
Veľmi fajn je aj hrebeň Veľkej Fatry či Nízkych Tatier (Ďumbier je paráda, z Chopku je človeku do plaču a ešte Kaľovu hoľu by som rád niekedy dal).
Hrebeňovka Malých Karpát je s výnimkou pár úsekov už len skôr takou ťažšou prechádzkou. Ani Štiavnické vrchy nie sú nijak náročné, tam odporúčam najmä Paradajs a Sitno.
Starohorské vrchy (tie mám najbližšie) sú už trošku náročnejšie. Pánsky diel je veľmi obľúbený.
Kremnické vrchy - katastrofálne značenie, málo turistov.
Aj vo Veporských vrchoch stretnete málo ľudí a veľký problém je zorientovať sa na Klenovských lazoch, kde je dosť zlé značenie. Ale zato veľa černíc Top je tam pre mňa Hradová nad Tisovcom, kde sa prelieza jeden nebezpečný úsek po skalách. NP Muránska planina ponúka vlastne celkom dosť pekných skalných útesov. Akurát že oproti Stožkám je tam jeden veľký úsek strašne zle priechodný kvôli zarastajúcemu rúbanisku.
Keď sme už pri tých skalách, tak Sninský kameň je fajn. Neďaleké Poloniny zas majú špecifickú atmosféru. Odporúčam prečítať: » www.birdz.sk/webka/nicmanena...
išlo o to že je to lepší výhlad ako na par panelakov čo je
v rámci slovenska to oproti tym tvojim vyletom v teniskách riadna túra je
a myslím že v tomto mám väčšie skúsenosti ako ty
ale áno aj mimo svk aspoň približne viem čo to riadna túra je kamarát bol na Mont Blanc velmi rád ti s ním zprostredkujem rozhovor
A este Svajciarske Alpy: Lauterbrunnen, Oeschinnensee, zatial kde som bol..
a teraz len tak v okolí kojsova holá, zlatý stôl,volovske vrchy...
Nízke Tatry, Vysoké, Belianske, Slanské vrchy,.. všeličo.
tu doma iba blízke kopečky okolo mesta. nemá so mnou kto chodievať a samej sa mi nechce na nejaké dlhšie túry.
ale Súľovské skaly boli pekné
No a ja v BA okrem toho okolia Dunaja chodím najmä do Malých Karpát, tiež sú tam krásne miesta, rôznorodé...
Inak toto leto som bola v Malej Fatre
A keďže som lenivá a nechce sa mi to písať znovu (A) skopírujem sem ešte svoje 2 príspevky z témy Najkrajšia túra na Slovensku:
To je strašne ťažká otázka, pretože na Slovensku sú prenádherné miesta a tak úžasne rôznorodé. Ani nechcem vybrať najkrajšie, ale snáď by som spomenula aspoň tiež tie Studené doliny a Priečne sedlo a Belianske Tatry. Slovenský raj je tiež nádherný... Nie, ja fakt nemôžem, keď mne sa toho strašne veľa páči.
blackrisq Belianske Tatry boli niekoľko rokov uzatvorené pre verejnosť. Teraz je otvorená len trasa cez Široké sedlo. My sme išli zo Ždiaru cez Široké sedlo, potom okolo Bieleho plesa a do Tatranských Matliarov. Sú tam nádherné rozľahlé zelené stráne plné stád pasúcich sa kamzíkov, prekrásny (až taký vrstevnatý) výhľad na Vysoké Tatry, v okolí počuť svište (smajlík) Inak tá fotka na mojej ikonke je odtiaľ, ako moja sučka práve sleduje kamzíka. Alebo napríklad aj toto:
Opísala som vyššie, jednoznačne oplatí! Inak v Západných som bola min. rok
@luiggi Na Slavkovskom je krásne! Predtým než sme tam šli som počúvala, že to nie je moc zaujímavá trasa, ale podľa mňa bola, medzi tými skaliskami a tie výhľady