Niekde som cital, ze v CERNe na riesenie tohoto vyclenili samostatnu diviziu vedcov. Komplikovanost riesenia sposobila, ze im zacali vychadzat podivne vysledky o casticiach rychlejsich ako svetlo, tak to radsej zabalili. Cize sa z CERNU stala zase najvacsia horska draha na svete.
Predstav si oceán. Na ňom sa plavia 4 plavidlá. Usporiadaj ich tak, aby medzi každým plavidlom bola rovnaká vzdialenosť. - Pomerne jednoduché.
Skúste si predstaviť toto :
Predstavme si vedca ktorý nejakým spôsobom dokázal zostrojiť červiu dieru -tunel času ktorý siaha len 1 minútu do minulosti.
Vedec stojí pred tunelom a skladá zbraň. Poskladá zbraň ,pozerá cez červiu dieru a vidí 1 minútu do minulosti ako skladá zbraň.Vystrelí cez tunel a zabije sa skôr ako stihne poskladať zbraň.
3.) Má to vraj veľa možných riešení ale každé má svoj háčik ani hawking to nevedel vo svojej knihe o cestovaní časom (už neviem ako sa to presne volalo) riadne vysvetliť. Idem tam z časti aj o to že súčasne vlastne cestujeme v čase jedným smerom v paralelných vesmíroch ale jeden je o minútu oneskorený. Lenže nejak tam dochádza aj k posúvaniu opačným smerom a bla bla bla
@horsiq To uz su nejake casove paradoxy sialene. Nemal by zomriet rovnakym sposobom uz pri samotnom skladani zbrane hned po prvom otvoreni tunela? Pretoze by sa malo teoreticky stat to iste. Snad niekto pochopi, co som tym myslel.
@horsiq cestovať do minulosti sa nedá, vytvoril by sa časový paradox (presne ten o ktorom hovoríš), zhodli sa na tom teoretickí fyzici.... teoreticky by sa ale malo dať do budúcnosti - priblížením sa rýchlosti svetla (čo bude asi aj tak nemožné).
@horsiq napísal si, že plavidlá sa nachádzajú NA oceáne teda na ploche a nie V oceáne - v objekte
čo sa týka cestovania v čase... minulosť zmenil vedec z budúcnosti, podľa môjho názoru by v momente keď zastrelil svoje minulé ja, zmizol... pretože minulosť bola narušená z budúcnosti... strelec by sa nikdy nenašiel, otázkou je, či by sa na mieste činu našli dve rovnaké zbrane (ktoré robia aj rovnaké ryhy na guľkách) s tým, že z jednej sa strieľalo a z druhej nie...
@zayl@fancy presne tak dochádza k časovým paradoxom. Ako paradox zabitej babky. Vrátiš sa do minulosti a zabiješ svoju starú mamu ešte ako dieťa. Vlastne on keby môže cez ten tunel preniesť aj hmotu tak by mohol zastreliť vlastne sám seba ešte pri skladaní tej zbrane v minulosti. Ďaľší paradox. A je toho mnoho
@sandy114 pravda ale zayla to napadlo aj tak a keď sa na toto sťažuješ tak asi aj teba lenže v otázke nie je vylúčené že oceán je nereálny a tým pádom ak by bola planéta na ktorej sa oceán nachádza pekne guľatá šlo by to aj po.
Ten vedec tiež po poskladaní zbrane mohol vystreliť len tak pred seba pričom mu skladanie zbrane trvalo menej ako 1 min a to ešte vedec v minulosti nemusel stáť pred tunelom a skladať zbraň. No vedec z budúcnosti pred tunelom stál a tak ho vlastne len zabilo jeho minútu staré ja.
@horsiq ono to je len moja teória, že rozhodnutie jeho budúceho ja, teda jeho budúce ja to mohlo urobiť a až po tom rozhodnutí zmiznúť, zomrieť, zaniknúť... ale ako už bolo spomenuté, cestovať v čase je nemožné a dokonca ani fyzici nevedia povedať, ako by to presne bolo... je to len môj názor, že by to tak mohlo byť, aj to mám pocit, že som nemala toľko pozerať Heroes
No ja neviem, ale tiež nepovieš, že ryby plávajú na oceáne, ale v ňom
este sa vratim k tej prvej hadanke.. nevedel ako rozdelit 5 eur medzi troch, ale vysvetli mi niekto ako rozdelil 25 eur medzi troch? tam sa "stratilo" dalsie euro..
@tommyhot pôvod "hádanky" je v češtine čiže to bolo v korunách. Ale k veci. Kde vidíš že by bolo treba manipulovať s nejakými 25€ a deliť ich medzi troch ľudí ?
oani zaplatili 27 eur a 2 poslickovi 25 za izbu a 2 sa im vratili...co je na tom nepochopitelne ?? to co sa pytali ze 27 a 2 je 29 je nepodstatne je to vnutene...ale podstatne je ze 25 plus 2 je 27 ....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
To znamená že každý z nich zaplatil len 9€. Je to tak ?
To je dohromady 27€ je to tak ?
Poslíček si vzal 2€. Je to tak ?
27 + 2 je 29€ tak kde do rite je to 1 € ?
je len vnútený ojeb.
Predstav si oceán. Na ňom sa plavia 4 plavidlá. Usporiadaj ich tak, aby medzi každým plavidlom bola rovnaká vzdialenosť. - Pomerne jednoduché.
Skúste si predstaviť toto :
Predstavme si vedca ktorý nejakým spôsobom dokázal zostrojiť červiu dieru -tunel času ktorý siaha len 1 minútu do minulosti.
Vedec stojí pred tunelom a skladá zbraň. Poskladá zbraň ,pozerá cez červiu dieru a vidí 1 minútu do minulosti ako skladá zbraň.Vystrelí cez tunel a zabije sa skôr ako stihne poskladať zbraň.
Kto teda strieľal? - Vysvetlite toto.
2.) je to kúsok za hranicou ľudskej predstavivosti ale s trochou snahy sa to dá v mysli "vykresliť" » en.wikipedia.org/wiki/Rectified_... » en.wikipedia.org/wiki/5-cell... chuťovky
3.) Má to vraj veľa možných riešení ale každé má svoj háčik ani hawking to nevedel vo svojej knihe o cestovaní časom (už neviem ako sa to presne volalo) riadne vysvetliť. Idem tam z časti aj o to že súčasne vlastne cestujeme v čase jedným smerom v paralelných vesmíroch ale jeden je o minútu oneskorený. Lenže nejak tam dochádza aj k posúvaniu opačným smerom a bla bla bla
čo sa týka cestovania v čase... minulosť zmenil vedec z budúcnosti, podľa môjho názoru by v momente keď zastrelil svoje minulé ja, zmizol... pretože minulosť bola narušená z budúcnosti... strelec by sa nikdy nenašiel, otázkou je, či by sa na mieste činu našli dve rovnaké zbrane (ktoré robia aj rovnaké ryhy na guľkách) s tým, že z jednej sa strieľalo a z druhej nie...
A na oceane nemusi znamenat len na hladine oceanu.
Ten vedec tiež po poskladaní zbrane mohol vystreliť len tak pred seba pričom mu skladanie zbrane trvalo menej ako 1 min a to ešte vedec v minulosti nemusel stáť pred tunelom a skladať zbraň. No vedec z budúcnosti pred tunelom stál a tak ho vlastne len zabilo jeho minútu staré ja.
Trojuholník s tromi 90° uhlami. Je to možné ?
float l,I,Q,_,o;int E;main(){I=1.125;while(I>=-1.225){for(l=-2;l
No ja neviem, ale tiež nepovieš, že ryby plávajú na oceáne, ale v ňom
Už jeb na tú ponorku
@zayl : rozviň
aha ja sa na to pozeram od korena problemu... mal im vratit 5, cize som hned riesil to ako rozdelit 25 medzi troch
Pre strany trojuholníka musí platiť trojuholníková nerovnosť, tj. , že súčet dĺžok dvoch ľubovoľných strán je väčší ako dĺžka tretej strany, teda:
a + b > c
b + c > a
a + c > b