Mam akusticku gitaru a ako samouk sa ucim agordy. Problem je, ze ked uz idem nieco zahrat akordy zmenim ale vobec mi to nezneje ako original alebo vobec ako pesnicka. Potrebovala by som nejakeho ucitela (byvam v Presove). Bola som sa pytat na ZUS ale tam
zaujimavy problem mas teda myslim ze menit zopar akordov ta nauci hocikto kto nejaku dobu hra na gitare za jedno posedenie, nemusis platit ziadnemu ucitelovi
pri taborovych pesnickach sa povacsine rozlisuju 2 prvky: ton a rytmus...
ale pri modernych serioznych gitarovych piesnach je ich tam ovela viac, aby sa ti to podobalo originalu. dokonca zalezi aj na type gitari a strun.... takze tak.
najskôr skús gitaru naladiť. potom piesne majú rytmus, možno preto ti to aj tak neznie. a učiteľa na akordy nepotrebuješ, tie som sa aj ja naučil ako samouk, len treba byť vytrvalý a cvičiť.
ďalšia osoba z prešova. počula som, že tam má každý svoj štýl, na niečo hrá, je strašne umelecký a kultúrne žije, lebo sa tam stále čosi deje. mám v pláne sa tam presťahovať
dakujem aj ked gitaru ma naladenu dobre...nechapem tomu lebo ked na nej hra kamoska ide jej to super ale ked ju zoberiem do ruky ja tie tony zneju strasidelne
@n0win0u ale ty si tiež odborník, čo sa narodil a hral lepšie než satriani, že? ľudia sa učia odlišne rýchlo a rôznymi spôsobmi a je dosť zvláštne, že človek, ktorý hrá v kapele, sa smeje ostatným, že sa pomaly učia. nemám čas sedieť tri hodiny denne nad gitarou.
(inak dúfam, že si chodil 8rokov do zušky, kde do teba učitelia hustili všetky tie posraté pravidlá o hre, ako treba PRESNE držať gitaru, ako treba PRESNE dodržiaať prstoklad a ako treba PRESNE dbať na rytmus. zaujímavé je, že ja som sa na klavíri rozbehla po tom, čo som zistila, že všetko sú to debiliny, žééé)
@sona ja som odbornik, potvrdzujem ! heej na gitare som sa naucil hrat akordovky za 2 tyzdne
ale nikdy som nechodil na zus na gitaru ( 8rokov piano si ale trafila )
ved prstoklad ? napises do googla G chord, mas presne ktory prst kde kam a po ktorych strunach buchat, tazke to zase nie, teraz v dobach netu ( ja som sa ucil z kniziek este )
rytmus sa clovek nauci, ale ak to nemas v sebe tak nikdy dobre nebudes vediet
a to oko si uz seriem a lubim ta sona
este raz opakujem, som odbornik.. a ty dobre vies, ze ja sa smejem vsetkym, este aj sebe
( keby sedim denne 3hodiny za gitarou tak hram ako sattriani - inac teraz tiez sedim s gitarou na nohe )
ale ja nemam nechty teda mam ale aj tak si ich okusavam takze to je jendo...a gitaru potrebujem na konzervatorium...do certa ja sa ucim tie blbosti uz asi 3 mesiace ale jedno co viem je asi jeden akord...nepatrim medzi samoukov ja potrebujem aby nado mnou niekto stal...
no vidíš, ja mám nohu cez nohu a gitara si odpočíva.
šak ale ty pochop, že každý sa učí inak. ja sa najlepšie naučím, keď si so mnou kamarát sadne a ukáže mi, čo mám robiť. a áno, viem si googliť a mám doma knižky, ale proste mi je tisíckrát lepšie, keď mi to ukáže on.
@sona prepac prepac, ano mne sa tiez najlepsie uci ked mi niekto husti do hlavy, ved na gitare mi akordy ukazal najprv tatko.. inac ja som par ludi ucil na gitare, a teda ti mozem hned tu slobodne povedat, ze urcite si neni vacsie drevo ako oni..oni nevedeli gitaru drzat, ked som mu povedal, ze lavu ruku od tela, tak ju zlomil jak kypet a krk drzal jak panna penis
a prepac, chcel som si rypnut
@etela nebojsa nic, nosim pasku ako pirat aj na "oku"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
ale pri modernych serioznych gitarovych piesnach je ich tam ovela viac, aby sa ti to podobalo originalu. dokonca zalezi aj na type gitari a strun.... takze tak.
prajem prijemne sviatky
preboha, je to celé o cviku, skúšaj, skúšaj a skúšaj, až kým to nebude ono.
ja som sa začala učiť asi pred mesiacom a jeden song mi trvá asi týždeň, kým sa ho komplet celý naučím tak, aby aj znel tak, ako má.
(inak dúfam, že si chodil 8rokov do zušky, kde do teba učitelia hustili všetky tie posraté pravidlá o hre, ako treba PRESNE držať gitaru, ako treba PRESNE dodržiaať prstoklad a ako treba PRESNE dbať na rytmus. zaujímavé je, že ja som sa na klavíri rozbehla po tom, čo som zistila, že všetko sú to debiliny, žééé)
akože, vyser si oko! to som tým chcela povedať.
ale nikdy som nechodil na zus na gitaru ( 8rokov piano si ale trafila )
ved prstoklad ? napises do googla G chord, mas presne ktory prst kde kam a po ktorych strunach buchat, tazke to zase nie, teraz v dobach netu ( ja som sa ucil z kniziek este )
rytmus sa clovek nauci, ale ak to nemas v sebe tak nikdy dobre nebudes vediet
a to oko si uz seriem a lubim ta sona
este raz opakujem, som odbornik.. a ty dobre vies, ze ja sa smejem vsetkym, este aj sebe
( keby sedim denne 3hodiny za gitarou tak hram ako sattriani - inac teraz tiez sedim s gitarou na nohe )
šak ale ty pochop, že každý sa učí inak. ja sa najlepšie naučím, keď si so mnou kamarát sadne a ukáže mi, čo mám robiť. a áno, viem si googliť a mám doma knižky, ale proste mi je tisíckrát lepšie, keď mi to ukáže on.
úplne hnusný si
a prepac, chcel som si rypnut
@etela nebojsa nic, nosim pasku ako pirat aj na "oku"