Vždy som to chcel vedieť ale vždy ma odradí či je to naozaj ťažké alebo sa to dokáže naučiť každý kto bude dostatočne trénovať bohužiaľ neviem noty ani akordy a gitaru som nikdy v ruke nemal ... máte nejaké rady ako sa naučiť obstojne hrať?
Požičaj si gitaru od niekoho alebo kup len nejaku lacnu a internet ta vsetko nauci. Akordy sa daju celkom lahko zvladnut aspon take zakladnejsie a potom uvidis ci ta to bude bavit.Noty nepotrebujes. Na youtube mas navody na vsetko vela stastia
nechápem tvojej otázke? Obstojne je podľa teba ovládať základné akordy, rozpoznávať noty? Všetko sa dá naučiť, keď s tým neprestaneš. V prvom rade si to vyskúšaj.
@Ye6xncvl tomuto by som celkom neveril... zalezi ci mas sluch ale videjka na youtube nie su vsetko, teraz si kazdy mysli ze ked si niekto pozrie na youtube jak sa natiera stena tak je z neho natierac
ak sa tomu chces venovat trochu viac, urcite navstiv zusku... ja som tiaz zacinal jak samouk ale v tej zuske ti vedia vysvetlit ze to co ako samouk hras tazkopadne sa da chytit aj jednoduchsie...
@motorbreath napisal, ze sa chce naucit hrat obstojne.. obstojne neznamena profesionalne.. clovek, ktory by dostatocne trenoval (aj keby nemal hudobny sluch), by sa dokazal naucit hrat. Nerobte z toho taky big deal, nie je to az take tazke. naozaj som stretla ludi, ktori talentom az tak neoplyvali, a hrat dokazu.. *obstojne*
ja chodím do ZUŠ druhý rok, ale ak mám byť úpimná - 90% som sa naučila z tabov a youtube tutoriálov ...nič ťažké ak máš ako-taký hudobný sluch a vieš si udržať rytmus
@arywian ešte sa chcem spýtať poslednú otázku páči sa mi hudba, kde sa len tak vybrnkáva spev neriešim toto video ,ktoré postnem ... takáto hra asi vyžaduje už nejaký skill čo si budeme hovoriť je to ťažké zahrať niečo také? (viem, že sa to nedá len tak povedať skôr ma zaujíma či to vedia len naozaj dobrý gitaristi, ktorých je málo alebo sa to naučí aj priemerný hudobník)
Ešte ma zaujíma čo za typ gitary to je? pretože má perfektný zvuk
Ahoj , tak v prvom rade si treba ujasniť , na aký stupeň hrania sa chceš dostať a hlavne v akom štýle. Je rozdiel ak chceš hrať napr. nejaké 4 akordové pesničky alebo veci od Petrucciho alebo Gilberta alebo dajme tomu Paca De Luciu. Ak chceš hrať 4 akordy , tak až tak dlho to nebude trvať aby si sa dostal na obstojný level.
Ak chceš hrať ťažšie veci , tak počítaj , že musíš zapojiť technické cvičenia (Trsátkova technika , Tapping , Sweep , String Skipping) čo sa týka elektrickej gitary alebo na španielke (čo si myslím že je tvoj cieľ) musíš mať sakra dobré vybrnkavanie. Ďalšia vec je znalosť stupníc , ako sú postavené , aké intervaly sú medzi danými tonmi , stavba akordov , mody stupníc (Ionsky , Dorsky, Frygický , Lydický , Mixolidický , Aiolsky , Lokrický). A taktiež improvizácia , kde si všetko teoretické vyskúšaš. Taktiež sa treba učiť licky , riffy , čo je ako slovná zasoba v hudbe
Myslím že súkromný učiteľ by nebol od veci , mal by ťa kto viesť , a sprevádzať všetkym tým mnou vymenovaným
@14 Je to španielka a toto by si bol schopný zahrať za 2 roky tvrdej driny
Ak niečo nebudeš vedieť , tak ma kontaktuj , nejako sa ti budem snažiť pomôcť
@gitarista445 Ďakujem za takú dlhú a informačnú odpoveď vymenoval si toho naozaj veľa .... ale očakával som, že to nebude jednoduché takže španielka je druh gitary, ktorej by som sa chcel venovať nebojím sa to učiť aj sám (hoci učiteľ by bol najlepšia voľba) ale som časovo obmedzený čo sa týka návštev učiteľa ...
Jediné čoho sa naozaj bojím sú tie akordy, pretože keď som videl tie pozície prstov a tí ľudia sa vždy presne trafili na struny ... inak z toho nemám strach len obavy z toho, že sa to bude učiť 10 rokov
@Padre557
Tu nejde o to , ako dlho , ale o to , ako cvičíš a ako si to dokážeš rozvrhnúť , to musíš ísť individuálne Tak začiatočnikovi stačí 45 min podľa mňa Cez víkend dokážem aj 5-6 hodín (bez prestávok počítam) cvičiť Ale cez týždeň tak na hodinku vezmem gitaru do ruky Ešte to spojiť s posilovaním a školou dá zabrať
Ale niekto fajčí , pije , fetuje , a ja sa venujem tomu Gitara je moja droga
@Padre557
Toho sa riadim aj ja , aj tak najlepší gitarista neexistuje , každý gitarista hoci aj z toho istého štýlu majú iný prístup prístup ku gitare (napr z metalu taký Broderick a Petrucci dajmä tomu)
Nikdy sa s nikým neporovnávam
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ak sa tomu chces venovat trochu viac, urcite navstiv zusku... ja som tiaz zacinal jak samouk ale v tej zuske ti vedia vysvetlit ze to co ako samouk hras tazkopadne sa da chytit aj jednoduchsie...
ak chceš k tomu spievať, tak aj to nech nie je v zlej tónine a pasuje k piesni no to už je individuálne.
Ešte ma zaujíma čo za typ gitary to je? pretože má perfektný zvuk
Ak chceš hrať ťažšie veci , tak počítaj , že musíš zapojiť technické cvičenia (Trsátkova technika , Tapping , Sweep , String Skipping) čo sa týka elektrickej gitary alebo na španielke (čo si myslím že je tvoj cieľ) musíš mať sakra dobré vybrnkavanie. Ďalšia vec je znalosť stupníc , ako sú postavené , aké intervaly sú medzi danými tonmi , stavba akordov , mody stupníc (Ionsky , Dorsky, Frygický , Lydický , Mixolidický , Aiolsky , Lokrický). A taktiež improvizácia , kde si všetko teoretické vyskúšaš. Taktiež sa treba učiť licky , riffy , čo je ako slovná zasoba v hudbe
Myslím že súkromný učiteľ by nebol od veci , mal by ťa kto viesť , a sprevádzať všetkym tým mnou vymenovaným
@14 Je to španielka a toto by si bol schopný zahrať za 2 roky tvrdej driny
Ak niečo nebudeš vedieť , tak ma kontaktuj , nejako sa ti budem snažiť pomôcť
Veľa zdaru na gitare !
Jediné čoho sa naozaj bojím sú tie akordy, pretože keď som videl tie pozície prstov a tí ľudia sa vždy presne trafili na struny ... inak z toho nemám strach len obavy z toho, že sa to bude učiť 10 rokov
Tu nejde o to , ako dlho , ale o to , ako cvičíš a ako si to dokážeš rozvrhnúť , to musíš ísť individuálne Tak začiatočnikovi stačí 45 min podľa mňa Cez víkend dokážem aj 5-6 hodín (bez prestávok počítam) cvičiť Ale cez týždeň tak na hodinku vezmem gitaru do ruky Ešte to spojiť s posilovaním a školou dá zabrať
Ale niekto fajčí , pije , fetuje , a ja sa venujem tomu Gitara je moja droga
Toho sa riadim aj ja , aj tak najlepší gitarista neexistuje , každý gitarista hoci aj z toho istého štýlu majú iný prístup prístup ku gitare (napr z metalu taký Broderick a Petrucci dajmä tomu)
Nikdy sa s nikým neporovnávam