Ahojte pred pol rokom som sa prihlásila na klavír, teda začala som hrať až teraz v 15. Myslíte ,že sa mi to oplatí? Doma mám slabý, lacný Keyboard no a chcela by som si kúpiť klavír lenže keďže som začala s hraním takto neskoro či sa mi oplatí ho kupov
Na klavír nikdy nie je neskoro. Naozaj, ak ti to robí radosť a baví ťa to, pokračuj.
Ja milujem klavír, no mama ma naň nikdy nechcela prihlásiť. Hovorila, že ma to nebude baviť, že už som stará (mala som 13). Tak sa na to nejak zabudlo. Teraz mám už pomaly 1 desaťročie viac a prihlásila som sa naň sama. Strašne ma to napĺňa Neprestávaj, určite sa na to nevykašli, veď na začiatku stačí aj nejaký obyčajný klavír. A keď vydržíš rok/dva kúpiš si drahší
jasne ze sa to oplati, sestra tiez zacala v 15 a zistilo sa ze ma asi mega talent a za pol roka je na tom lepsie jak niekto za 3. ale teda ona ma mega talent asi na vsetko
jak ta to bavi tak sa nad tym nezamyslaj ci sa to oplati. ja soobne by som ale este nejaky cas pockala aby teda si mala istotu ze ta to neprejde a pak kupuj
poznám ľudí, ktorí začali neskôr, aj o dosť neskôr a dokonca sa učili hrať podľa youtube... a baví ich to, keď máš v sebe hudbu ťa to proste neomrzí... ja si už tiež hovorím asi polroka, že sa k tomu dostanem, len musím našetriť aj na ten lacný keyboard na začiatok
oplatí, ja hrám na gitare už asi 6 rokov a teraz v 20 som začal chodiť na violončelo a veľmi by som ľutoval keby som stým nezačal vôbec lebo ma to neskutočne napíňa
Ja som začal, keď som mal 22 rokov. Ako doma máme klavír, čiže už v detstve som si brnkal, no až teraz neskoro som sa začal učiť čítať noty a tak. Za ten rok som sa veľmi posunul, hoci stále som nie so sebou spokojný, no trénujem a nevzdávam sa. Čiže pokračuj v tom určite. V detstve a dospievaní sa síce mnohé veci ľahšie osvojujú, ale nie je to nemožné ani neskôr.
dá sa to naučiť, len ti bude dlhšie trvať rozcvičiť prsty... napr. nemôžeš čakať, že keď ešte len začínaš, budeš vedieť hrať neviem ako rýchlo... na to treba dosť cvik...
a tak ti poviem, že medzi klavírom a keyboardom je dosť rozdiel... na keyboard sa hrá zľahka, pretože tie klávesy sú dosť jemné... keď budeš hrať zo začiatku len na keyboard a neskôr si zahráš na klavíri, tak hneď spoznáš ten rozdiel
Prosím ťa, aj keby si začala v 40-ke, tak sa ti to oplatí. Keď človeka niečo baví a niečo chce, tak je jedno, kedy s tým začne.
A okrem toho, 15 rokov nie je zase tak veľa.
určite nie je neskoro. len čo to pre teba znamená ,,či sa to oplatí" . Pokiaľ nechceš byť profi, ale robiť to pre radosť, choď do toho je to skvelý relax, taký únik od reality
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Ja milujem klavír, no mama ma naň nikdy nechcela prihlásiť. Hovorila, že ma to nebude baviť, že už som stará (mala som 13). Tak sa na to nejak zabudlo. Teraz mám už pomaly 1 desaťročie viac a prihlásila som sa naň sama. Strašne ma to napĺňa Neprestávaj, určite sa na to nevykašli, veď na začiatku stačí aj nejaký obyčajný klavír. A keď vydržíš rok/dva kúpiš si drahší
a tak ti poviem, že medzi klavírom a keyboardom je dosť rozdiel... na keyboard sa hrá zľahka, pretože tie klávesy sú dosť jemné... keď budeš hrať zo začiatku len na keyboard a neskôr si zahráš na klavíri, tak hneď spoznáš ten rozdiel
A okrem toho, 15 rokov nie je zase tak veľa.
nikdy nie je neskoro