a flashU ste kde nechali? nie ze by mohla existovat bez xhtml ale podla mojho osobneho nazoru v buducnosti budustranky riadne pod vplyvom flashu.mozno v buducnosti bude samozny jazyk flash a bude sa programovat vo flash strankach
Flash sa nebude masowo pouziwat, pokym wyhladawacie spolocnosti (google, yahoo a pod) nenajdu sposob ako indexowat taketo flashowe stranky.. Pretoze ako wjeme crawlery flash kod indexowat nemozu, pretoze ho newedia precitat a decompilacia flash aplikacie by mohla byt trestna (decompilowanie sa pouziwa pri crackingu), takze najprw sa bude treba s tymto problemom wysporiadat..
BTW W3C prpravuje pokracovanie HTML a uvazuje sa uz na HTML 5.0
Flash neni dobry na vsetko, zle sa indexuje a najnosie som nasiel recordshop, chcel som si kupit nieco skoro som si vytrhal vlasy!Velmi Flash neuznavam, je to pekne ale niekedy aj neucelne. Osobne sa mi nechce cakat kym sa stranka nacita alebo pokial sa vykona dajaky pohyb, zbytocna strata casu.
Tommyhot, musis pisat pri odbornych postoch to dvojite v? Zle sa mi to cita a ja si tvoje nazory rad precitam, nic v zlom samozrejme .
Birkoff, Sisushka, vidim ze ste velky vizionari no v skutocnosti o tom asi moc neviete, kedze hovorite o XML ako o jazyku buducnosti. V skutocnosti, deti, sa XHTML vola XHTML preto, ze je to HTML zalozene na strukture jazyka XML, cize v podstate validny XHTML dokument je validny XML dokument. (zrovna preto sa vedu spory o tom, ci sa ma v meta tagoch odosielat content-type text/html alebo application/xhtml+xml).
Karci, doporucujem robit stranky v XHTML 1.0 Transitional a neskor prejst na XHTML 1.1 (ktore je v ramci validnosti dokumentu trosku zlozitejsie). XHTML 1.0 strict je uz vdaka XHTML 1.1 minulost, kedze XHTML 1.1 je rozsirenie XHTML 1.0 strict.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Medzi jednotlivými verziami si vyberám podľa potreby:
XHTML 1.0 Strict
XHTML 1.0 Transitional
XHTML 1.1
Klasické HTML zostalo vo verzii 4.01 a už sa ďalej nevyvýja...
Vízia do budúcnosti: XHTML + CSS...
Akurát s tým rozdielom, že XHTML & CSS nie je vízia budúcnosti, ale súčasnosti
Podla môjho skromného názoru, budúcnosť je v prenosných PC, telefónoch a XML jazyku.
XML rulez, ale to sa ešte načakáme...
Flash neni dobry na vsetko, zle sa indexuje a najnosie som nasiel recordshop, chcel som si kupit nieco skoro som si vytrhal vlasy!Velmi Flash neuznavam, je to pekne ale niekedy aj neucelne. Osobne sa mi nechce cakat kym sa stranka nacita alebo pokial sa vykona dajaky pohyb, zbytocna strata casu.
Birkoff, Sisushka, vidim ze ste velky vizionari no v skutocnosti o tom asi moc neviete, kedze hovorite o XML ako o jazyku buducnosti. V skutocnosti, deti, sa XHTML vola XHTML preto, ze je to HTML zalozene na strukture jazyka XML, cize v podstate validny XHTML dokument je validny XML dokument. (zrovna preto sa vedu spory o tom, ci sa ma v meta tagoch odosielat content-type text/html alebo application/xhtml+xml).
Karci, doporucujem robit stranky v XHTML 1.0 Transitional a neskor prejst na XHTML 1.1 (ktore je v ramci validnosti dokumentu trosku zlozitejsie). XHTML 1.0 strict je uz vdaka XHTML 1.1 minulost, kedze XHTML 1.1 je rozsirenie XHTML 1.0 strict.