Podľa mňa sú klávesy jednoduchšie (čisto môj názor) A so spevom som sa ja narodila ( ) a aj tak musím na sebe stále pracovať (na škole), takže musíš posúdiť ty, že ako ti ten spev ide..ak spievaš falošne, tak sa to nenaučíš..alebo je tam dosť malá šanca..ale zase ak si myslíš, že by sa to dalo aj lepšie, tak sa tomu skús venovať poprípade navštív nejakého pedagóga čo vyučuje spev a opýtaj sa jej/ho na názor ..
1. oba nástroje majú niečo, čo sťažuje to učenie, bez čoho sa nepohneš. len... neviem nejak porovnať gitaru s klávesmi, že čo je ťažšie oba nástroje sú špecifické.. pri gitare ťa bolia brušká prstov, pri klavíri nie(ak áno, tak určite nie tak ako pri gitare), pri gitare sa musíš naučiť "prehadzovať" akordy, pri klavíri prstoklad, pri gitare sa musíš naučiť rytmus, pri klavíri zosúladiť obe ruky atď. každý nástroj potrebuje čas, cvik...no, môj názor.. ja by som si vybrala gitaru, pretože mám k nej bližšie
2. narodit, ak raz nemas sluch uz ti nic nepomoze.. ak mas sluch este nemusis mat na to hlas (a samozrejme mozes mat na to hlas a nemusis mat sluch).. ja napr mam sluch, nemam spevacky hlas = nemozem spievat
a ak si sa narodil aj s ako-takym sluchom aj s hlasom, potom sa da uz daco robit.. ale kazdopadne musis mat oboje.. este aj rytmus, fuu
teda na gitare sa naucis par akordov lahsie ako doprevadzat sa na klaviri, s tym je to suche pokial na nom nehras fakt dobre co je tazsie ako par akordov na gitare
Podla toho, co od toho chces, nie? Gitara je prenosnejsia a jednoduche veci na nej zneju vacsinou lepsie, ako na klaviri. Na druhej strane z nej bolia prsty, hmatnik je narocnejsi na orientaciu, ako klavir a treba ju stale ladit (pretoze zaroven s nou planujes cvicit ten spev).
A spev sa vacsinou da dostat na rozumnu uroven, nemusis sa narodit ako hviezda Sluch aj hlas sa daju trenovat.
ja si myslim, ze lahsie su klavesy (akoze keyboard nie klavir). hram na gitaru a sice je lahke sa naucit par akordov, ale dolezita je aj ako hras v pravej ruke. a ked sa naucis na gitare zlu techniku, tak to bude fakt na hovno.... ked chces byt samouk odporucam klavesy, ked by si chcel ist k niekomu na gitaru, tak nech ta najprv nauci hrat vybrnkavacky a hlavne etudy. na tych sa naucis techniku.
no a so spevom sa podla mna musis narodit, resp. od malicka trenovat.
1. gitara, možno pre to že to pre mna lepsie znie so spevom. (ja osobne hrám na gitaru tri roky a gitara mi často trénuje hlas)
2. spev chce hlavne cvičiť...ak vieš spievať čisto, teda nedávaš len falošne určite sa to dá naučiť- ja tvrdím že najlepší hlas je ten vyspievaný-prost to treba cvičiť
1: klávesy, mám ich síce len pár dní ale vyzerá to byť ľahšie ako gitara (po porovnaní čo som robil po troch dňoch gitary a klávesov) ale zrejme to bude tým, že už mám nejaké tie skúsenosti.....
1. Klávesy. Neviem prečo, ale pri pokusoch hrať na gytaru som bola mimo. Určite je to idividuálne.
2. Niektorý ludia proste nemajú sluch. Nieje to ich chyba. Nejaký základ musíš mať a s tým dalej pracovať. Tiež je to ale individuálne. Ked vidíš malé deti ako neuveritelne krásne spievajú.. oni sa s tým narodili. Iní si to vydreli.
Keď sa naučíš hrať dobre na gitaru a dobre znamená tak 3-5 rokov hrania tak potom pojde ti lahšie hrať na klavíri..moj názor. Ja som sa naučil hrať na gitare viac než dobre a tak skušam aj ine nastroje napr. ukulele, alebo basa. No a so spevom sa musíš proste narodiť.. ak ho nemáš tak ho nevytrénuješ
no , na gitare hrám a ten rytmus a spev dať dokopy neviem D a klavir zas klaviatura a tie ruky zosuladiť :/ čiže neviem sa rozhodnuť všetko chce cvik a podla mna ked chceš spievať musiš mať daky hudobny sluch..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
1, Hrám len na gitaru. Neviem posúdiť.
2, Ak nevieš spievať, gitara to prekryje. A klávesy tiež.
2. spev sa da naucit
2. asi hodiny spevu
2. narodit, ak raz nemas sluch uz ti nic nepomoze.. ak mas sluch este nemusis mat na to hlas (a samozrejme mozes mat na to hlas a nemusis mat sluch).. ja napr mam sluch, nemam spevacky hlas = nemozem spievat
a ak si sa narodil aj s ako-takym sluchom aj s hlasom, potom sa da uz daco robit.. ale kazdopadne musis mat oboje.. este aj rytmus, fuu
A spev sa vacsinou da dostat na rozumnu uroven, nemusis sa narodit ako hviezda Sluch aj hlas sa daju trenovat.
no a so spevom sa podla mna musis narodit, resp. od malicka trenovat.
ale to moze byt podmienene ze na klavir hram dlhsie ako na gitaru o 6(???) rokov
2. spev chce hlavne cvičiť...ak vieš spievať čisto, teda nedávaš len falošne určite sa to dá naučiť- ja tvrdím že najlepší hlas je ten vyspievaný-prost to treba cvičiť
2. musí sa naučiť
2. Niektorý ludia proste nemajú sluch. Nieje to ich chyba. Nejaký základ musíš mať a s tým dalej pracovať. Tiež je to ale individuálne. Ked vidíš malé deti ako neuveritelne krásne spievajú.. oni sa s tým narodili. Iní si to vydreli.