Minule som tak rozmyslal, ze vlastne vsetky hudobne ci vlastne aj ine styly sa postupom casu vyvijaju. A ako aj rap zacinal tym, ze sa rapovalo na ulici o tom aka je tazka situacia a podobne, ale postupom casu zacali rapovat napriklad biely a podobne.
Ja slov mam a sice - preco nie? Tak, ako nemusi byt zo zasady kazda blondina pocuvajuca pop stet*a a kazdy moderny Bach a Beethoven inteligent nad 140, tak ani kazdy hip-hoper nema v ziadnom vseobecnom kodexe miesto pri slove "vymlety". Preco? Hudba je tak vela - tak malo...
a to, ze sa dnes rapuje uz o kadecom nie je nic zvlastne. Hudba sama o sebe je roznoroda na temy. To, ze aj hip-hopovy umelci prichadzaju s temami (ako napr. veda) je skor o prebiehani sa. Kazdy dnes rapuje egotripy, laska, politika, system. Ak pride niekto s niecim novym hned vycnieva. A myslim, ze takymto stylom sa skupiny navzajom posuvaju dopredu.
Castokrat nejde o to kto prinesie danu temu, ale kto ju poda najzaujimavejsie, najpocuvatelnejsie a ta sa uchyti a potom ostatny skusaju spravit to iste.
Je to fajn, pretoze tymto sa rap posuva zo stereotypu a vyuziva svoj potencial roznorodosti. Samozrejme vela zavisi od interpreta. Kazdy vie, ze ak hip-hopovy interpret nie je stotzneny s touto temou nikdy to nedokaze zarapovat toboz napisa text.
Napr. keby taky Indy napisal text o lietadlach to by bola pecka pretoze lietadla su jeho konicek. Keby take nieco napisal Rytmus takby to proste nemalo stavu. A myslim, ze kazdy interpret chape, ze ak si chce udrzat svojich posluchacov musi vymyslat nove veci.
jasne ze ide osobne poznam vedca co pocuva rap a ak vsetko pojde tak ako ma aj ja budem dalsi clen vedckej komunity (a treba dodat ze jednym z mnohzch) holdujucich rapu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
» www.birdz.sk/maslo/hip-hop/1...
a to, ze sa dnes rapuje uz o kadecom nie je nic zvlastne. Hudba sama o sebe je roznoroda na temy. To, ze aj hip-hopovy umelci prichadzaju s temami (ako napr. veda) je skor o prebiehani sa. Kazdy dnes rapuje egotripy, laska, politika, system. Ak pride niekto s niecim novym hned vycnieva. A myslim, ze takymto stylom sa skupiny navzajom posuvaju dopredu.
Castokrat nejde o to kto prinesie danu temu, ale kto ju poda najzaujimavejsie, najpocuvatelnejsie a ta sa uchyti a potom ostatny skusaju spravit to iste.
Je to fajn, pretoze tymto sa rap posuva zo stereotypu a vyuziva svoj potencial roznorodosti. Samozrejme vela zavisi od interpreta. Kazdy vie, ze ak hip-hopovy interpret nie je stotzneny s touto temou nikdy to nedokaze zarapovat toboz napisa text.
Napr. keby taky Indy napisal text o lietadlach to by bola pecka pretoze lietadla su jeho konicek. Keby take nieco napisal Rytmus takby to proste nemalo stavu. A myslim, ze kazdy interpret chape, ze ak si chce udrzat svojich posluchacov musi vymyslat nove veci.
Je to zabehnuty system, ktory funguje vsade.
(Áno, viem, že je to k téme.)
TO je najvacsi omyl 20. storocia ten Hop