Práve som na stránkach železníc natrafila na túto ponuku. Má s tým niekto osobné skúsenosti? (súdiac podľa bežných cien cestovných lístkov na vlak, sa mi tá cena zdá byť celkom nízka, tak hľadám nejaký zádrhel )
Zádrheľ v tom hľadať podľa mňa netreba Len si dobre naštuduj, na ktoré konkrétne vlaky to neplatí, lebo zopár vlakov najvyššieho štandardu to skrátka nezahŕňa. A navyše vlaky v zahraničí môžu byť povinne miestenkové a keďže miestenky táto kartička nezahŕňa...
Inak existujú falšovatelia týchto kartičiek (aj na Slovensku), ktorý ti falzifikát vystavia výrazne lacnejšie. Len keď ti potom niekde v zahraničí odhalia takýto falzifikát, tak smola
@nicmanenapada O miestenkách viem, na tie tam bolo upozornenie Len sa mi tá cena stále nechce celkom zdať, lebo viem na koľko nám s kamarátkou vychádzalo už len keď sme chceli ísť do Švajčiarska (cesta z BA do Bazileja a späť vychádzala na stovku/osobu, plus ďalších 60/osobu by nás vyšiel výlet z Bazileja do Zurichu a späť...) Plus-mínus za rovnakú cenu sa s týmto dá voziť 5 dní z 10 prakticky po celej Európe (plus som tam videla Turecko a dokonca v tom je niekoľko lodí, ktoré premávajú medzi Gréckom a Talianskom )
@galink lodí, autobusov, zliav na ubytovanie a ktovie čo všetko ešte... Ale napríklad nezahŕňa to Pobaltie, Albánsko a krajiny na východ od nás.
Funguje to asi len preto, lebo do Interrailu investujú zväčša takí ľudia, ktorí by za vyššiu cenu buď radšej volili iný spôsob dopravy alebo sa na to vykašľali. Čiže aj takto na tom železnica len získa. Ale to je len môj názor...
@galinka ja som takéto plány s Interrailom mal, ale nakoniec z toho vzišlo niečo väčšie, z čoho zároveň vyplýva, že na Interrail-trip už neostal peniaz (a ani čas...)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Inak existujú falšovatelia týchto kartičiek (aj na Slovensku), ktorý ti falzifikát vystavia výrazne lacnejšie. Len keď ti potom niekde v zahraničí odhalia takýto falzifikát, tak smola
Ok, chcem ušetriť, ale zase netreba to preháňať
Funguje to asi len preto, lebo do Interrailu investujú zväčša takí ľudia, ktorí by za vyššiu cenu buď radšej volili iný spôsob dopravy alebo sa na to vykašľali. Čiže aj takto na tom železnica len získa. Ale to je len môj názor...
Hej, to by asi dávalo zmysel
Ešte keby som niekoho presvedčila, že chce ísť so mnou tak na týždeň na jesennú dovolenku po Európe...