prosim chcem sa opytat ,pocula som ze interupcia sa do prvych tyzdnov robi aj nejakou inekciou neviem ci to je pravda alebo ako chcela by som teda vediet ak sa to da do kedy sa robi inekciou a kolko to asi stoji ?,
O tom som teda ešte nepočula. Lebo veď ak žena zistí, že je tehotná, tak už bude v niekoľkých týždňoch a to už sa tvorí bábo. Ja viem, že len tými akoby klieštikmi a to sa robí do troch mesiacov a tuším okolo 7 000 to stojí.
cekovala som na gugli alree nic tam o tej inekcii nieje ale pocula som ze ta inekcia ma v sebe daku latku co vypudi ten plod z maternice ale neviem ci ta inekcia fakt je lebo ja som to len pocula ze ci dakto nahodou nevie
lebo sa fest bojim ze som tehotna us mi meskaju 6dni krami vecinou mi nezvyknu moc meskat a nemali sme ochranu sice si dal pozor vravel ze si bol 100% isty ze mu nic neuslo ale aj tak sa bojim robila som si aj test vysiel negatyvny ale robila som ho poobede a vela som sa predtym napisala tak to to mohlo ties ovplyvnit dnes som bola aj u gynekologa ibaze ma este tyzden dovolenky asi sa zblaznim lebo sa fest bojim (
Existujú tri spôsoby umelého prerušenia tehotenstva:
Prvým je vákuumaspirácia, ľudovo povedané odsatie. Výhodou tohto zákroku je menšia dilatácia - rozšírenie krčka maternice. Kanyla sa zasunie do maternice, vytvorí sa podtlak a plod sa odsaje. Krček v tomto prípade nie je až tak veľmi poškodený, čo má význam pre ďalšiu, už želanú graviditu ženy.
Druhý spôsob sa robí klasicky abortovými kliešťami a kyretou, vtedy však treba dilatovať krček skoro dvakrát toľko. "U žien, ktoré rodili, to nie je až taký problém. U mladých dievčat je to nebezpečnejšie," hovorí MUDr. Španka.
Treťou možnosťou je tzv. potratová tabletka - Mifepriston. Ide o látku, ktorá eliminuje graviditu na hormonálnom podklade. U nás však nie je registrovaná, využívajú ju najmä vo Francúzsku a v Anglicku.
akokoľvek to bude znieť, ten stres si zaslúžiš už len za to, že si mu verila. čakala by som to od nejakej 15tky, ale 20 rokov? ale možno sa z toho aj poučíš do budúcna. ak ste splodili dieťa a ty ho nechceš porodiť, iná cesta ako interrupcia neexistuje, tú tabletku ti nikde na Slovensku nepredajú, lebo u nás nie je legalizovaná.
@sexikraska Lieky podliehajú prísnym pravidlám pri prevoze cez hranice. Pokiaľ liek nie je registrovaný v danej krajine, colná správa ho môže povoliť len ak sa jeho držiteľ preukáže lekárskym predpisom na jeho užívanie.
neviem ako sa to presne pise... ale SENGEEEEEEN... hranice nie su... takze to je minimalny problem, ked uz ide o to... a keby bol nejaky problem, tak to uzije v zahranici... ale nie to som chcel...
ukludni saaaa... to ze meskaju, neznamena nic... sprav si este raz tehotensky test hned rano... a uvidis... hlavne nestresuj...
ahoj..*ano, existuje ta injekcia, ale nieje iba pre obycajne holky. tuto injekciu schvaluje stat. a dava sa prevazne zenam, ktore idu do vazenia...a tak. Bohuzial
a ak mylite tu tabletku, vola sa postinor...daju ti ju v lekarni bez predpisu, ale je iba do 72hodin od oplodnenia...cize to by si musela zistit hned ked sa to stane, ze si v tom...stoji cca 500sk, aspon co som robila v lekarni stala tolko..
a neboj sa interupcie..nieje to nic prijemne iba z toho hladiska, ze prides o to co by si mohla milovat. uspia ta a ty sa prebudis az po tom. moze ta to boliet ale aj nemusi,budes trochu krvacat, ale to prejde malo by to byt max.tyzden,...budes mat sestonedelie a potom bude vsetko ok.hlavne nesmies stresovat dopredu. kup si test a ak bude pozitivny utekaj k lekarke aby si nepremeskala nic ak to vazne bude tvoje najvhodnejsie rozhodnutie. hlavne to neber ako dieta, este to dieta nieje..mozes mat aj dalsie..riziko,ze akurat ty druhe nebudes mat je minimalne 1ku tisic..ak ti mozem odporucit..je sukromne sanatorium sagax..tam interupcie robia za ten isty poplatok ako inde akurat je o teba lepsia starostlivost..inde to je ako na beziacom pase, tam na teba dobre dohliadnu a 2hod po tom mozes ist domov v doprovode niekoho..dufam, ze to ale nezazijes..snad niesi v tom ale over si to,ok??
Ja som zvazovala nad interupciou. Nastastie som nebola a ma uuuuzasne dieta. Povazujem ho za vacsi dar nez svoj vlastny zivot. A napriek tomu uz roky trpim tym,
ze som vobec uvazovala nad interupciou. Pozri si clanok na soulwork.sk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Prvým je vákuumaspirácia, ľudovo povedané odsatie. Výhodou tohto zákroku je menšia dilatácia - rozšírenie krčka maternice. Kanyla sa zasunie do maternice, vytvorí sa podtlak a plod sa odsaje. Krček v tomto prípade nie je až tak veľmi poškodený, čo má význam pre ďalšiu, už želanú graviditu ženy.
Druhý spôsob sa robí klasicky abortovými kliešťami a kyretou, vtedy však treba dilatovať krček skoro dvakrát toľko. "U žien, ktoré rodili, to nie je až taký problém. U mladých dievčat je to nebezpečnejšie," hovorí MUDr. Španka.
Treťou možnosťou je tzv. potratová tabletka - Mifepriston. Ide o látku, ktorá eliminuje graviditu na hormonálnom podklade. U nás však nie je registrovaná, využívajú ju najmä vo Francúzsku a v Anglicku.
A ako sa má pýtať na cenu? Ako keby nakupovala cez internet?
ukludni saaaa... to ze meskaju, neznamena nic... sprav si este raz tehotensky test hned rano... a uvidis... hlavne nestresuj...
ze som vobec uvazovala nad interupciou. Pozri si clanok na soulwork.sk
iba keby som mal od 13-18 rokov alebo keby som nemal sam co zrat