Potrebovala by som pomoc od nejakého matematika. Mám maticu ( -3 0 // 1 2) a mám z nej vytvoriť inverznú maticu. Myslím že najlahšie je vytvoriť maticu pomocou jednotkovej matice. už ma raz osvietilo, výsledok mi vyšiel
matice sú zábava? dokelu, kde si bola, keď som potrebovala motiváciu na štátnice? možno by si ma aj nakazila (a myslím, že napísať si na papier 4 riadky nebolo priveľké rozmýšľanie alebo kazenie prázdnin, ak sa na to chce niekto spýtať )
no, napíšeš si tú svoju, urobíš čiaru a napíšeš si jednotkovú. teraz robíš úpravy, aby si z tej vľavo urobila jednotkovú a každú úpravu urobíš rovnako na druhej strane. až budeš mať vľavo jednotkovú, vpravo budeš mať inverznú.
@13 však sú aj tábory pre starších... ako ZMAS ( zväz mladých astronómov slovenska) alebo teraz idem na AVS ( astronomická výmena skúseností... ) treba hladať a nájdeš
ts @snehovavlocka@indifferentgirl ale potom ten pocit, keď dojdete do školy a môžte machrovať a nemusíte sa stresovať na hodine, že ste z toho debil! ale nie... fakt je to super pocit, keď potom tú maticu viete použiť v nejakom vzorci
@38 jj pouzivam lebo ked riesim vselijake priklady do skoly zo statiky a podobnych predmetov tak je to pre mna rychlejsie a navyse ked sa pomylim v nejakom dosadeni cisla tak ho len prepisem a ono mi to vsetko prerata behom sekundy
btw: necital som celu temu , tak preto som nevidel ze to uz bolo pisane..
@bluepanter ja som mala kedysi rovnaké plány, ktoré som samozrejme nesplnila, ale z vlastnej skúsenosti ti poviem, že pred druhým polrokom maturitného ročníka je zbytočné niečo si pozerať
@bluepanter hej. a budete robiť v škole aj iné veci, aby sa uzavrel ročník, takže budeš držať v hlave to.... a ono toho nie je tak veľa, aby malo zmysel už teraz začínať, aj keby si nezabúdal. a na aký odbor sa presne chystáš?
@snehovavlocka ja by som v tom videla pozitívum....teraz môžeš vypracovať novú metodológiu vzdelávania v oblasti telekinézy a byť slávna! možno raz tvoja kniha bude použitá ako učebnica pre žiakov prvého stupňa základnej školy!
@anzu ja len dúfam, že nezlyhám v tej praktickej časti, pretože to budem musieť podložiť dôkazmi. ale idea je to krásna, hoci deti ma za to možno budú nenávidieť.
@bluepanter hovorí, ale.....my sme sa vždy dívali na maturantov ako na tých "veľkáčov" a keď sme potom sami boli maturanti, tak sme mali pocit, že sme stále tí istí obyčajní stredoškoláci
aha, tam sú aj prijímačky, čo? tak už nemôžem tvrdiť, že učiť sa ti vôbec netreba a hej, ja som bola len matika...a efmákov sme mali za najväčších biflošov (ale nie doslovne), lebo oni jediní tam neboli pobratí tak, že kto príde, toho berieme (a no dobre, mali najlepšie výsledky z písomiek)
@bluepanter ja už som dokonca veľká teta bakalárka a robiť s tým zatiaľ nemôžem nič, to boli len také veľmi teoretické prvé tri roky....ale idem ďalej na Počítačovú grafiku a geometriu
@bluepanter ďakujem a neviem poriadne, čo budeme robiť, predmety majú také nič nehovoriace názvy a neviem, nakoľko sú teoretické a nakoľko aj praktické. ale s niečím určite robiť budeme. alebo nám to dajú na samoštúdium, ako ich tak poznám
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
@22 ty si sa zbláznila
@anzu @21 zaujímavé my sme sa tomu našťastie nevenovali dlho, lebo by ma porazilo, a i tak ich stále neviem
1/6 1/2
no vysledok tej matice ma byt tento takze ty tam mas prehodene cleny vo vysledku
btw: necital som celu temu , tak preto som nevidel ze to uz bolo pisane..
@snehovavlocka zabíjaš
si ma mala radšej dokopať k niečomu, ešte sa takto nedostanem na matfyz :/
@bluepanter ty už prestaň, na začiatku sa aj tak berú ešte nové veci sa mi zdá, ktoré si potom zopakuješ ku koncu
no rád by som sa dostal na EFM, tá ma najviac láka a keď tam nie, tak dúfam, že je na UK ešte niečo s financiami a investovaním okrem tohto
ty si na čom presne? všeobecne matika?
aha, tam sú aj prijímačky, čo? tak už nemôžem tvrdiť, že učiť sa ti vôbec netreba a hej, ja som bola len matika...a efmákov sme mali za najväčších biflošov (ale nie doslovne), lebo oni jediní tam neboli pobratí tak, že kto príde, toho berieme (a no dobre, mali najlepšie výsledky z písomiek)
lol...aj kamoška tam tohto roku robila prijímačky a tesne sa tam nedostala. Ale ide k vám na matiku a pokúsi sa prestúpiť
btw. obávam sa, že kvôli tým skúškam tam zoberú niekoho aj cez úplatok takže ma vytesnia možno
chcem sa spýtať, čo budeš môcť robiť, keď vyštuduješ tú tvoju matiku?