Inzerent z bazaru ma prehnal cez pol republiky a nakoniec nezdvíhal telefon
Dá sa to nejak riešiť pretože som previezol cca 100€ a chcel som od neho niečo kúpiť no keď wom došiel do jeho mesta nezdvíhal telefón a ignoroval ma, obral ma o čas a peniaze ....alebo sa s tým iba zmieriť?
To je to riziko internetových predajov a bazárov, keď tam predávajú veci nesolventní ľudia. Takýto predaj je vlastne otvorený trh, nemá žiadne stanovené nariadenia na predaj, na ochranu spotrebiteľa, nijak sa to nekontroluje, ale aj to sa môže ľahko zmeniť a pribudne byrokracia, až sa v európskej komisii začnú nudiť a už nebudú vedieť čo od radosti domrviť.
ja inak stále premýšľam, čo bolo tak vzácne a asi aj lacné, že si bol ochotný previezť 100€ za použitý výrobok a nekúpiť si radšej nový (keby si tých 100€ zainvestoval do toho a nie do cesty) hm
@dwarvax@9 no že tak ako tu záujemca prejavil záujem o ponúkaný tovar inzerenta, ktorý je nesolventný, neozval sa, mal zavolať naspäť ale nezavolal, prišiel si pre to až na miesto inzerenta tento záujemca, ale on záujemcu stále ignoroval.. Z môjho pohľadu by som skôr nešiel na to miesto, ako mi vôbec zodvihne telefón, či môže a či je aj doma. To káže logika, záujemca o tovar spravil sám chybu, že sa prehnal za tovarom, keď na inzerenta nie je žiaden kontakt alebo kontakt inzerent ignoruje.
Ja aj doktorke a vôbec hocikomu, hocikam vopred volám ako idem autom, alebo sa snažím zistiť z internetu, či práve robia, aby tam boli a neprehnal sa zbytočne. Ja som sa raz tak prehnal bez zavolania k doktorke, ona ale neordinovala a ja som sa prehnal zbytočne. Už som sa poučil, takú chybu už neurobím.
@priekala@15 asi si chcel pouzit slovo neseriozny alebo jeho synonyma. solventny je taky clovek, ktory ma peniaze - je platobne schopny. a teda nesolventny je jeho opak - clovek "bez penazi". v tejto situacii teda mohol byt nesolventny najskor Kubbox, ale kedze peniaze mal, tak to jeho pripad nebol. ale druha strana bola nespolahliva, neseriozna.
@lenkaska1@20 "na stretko prísť so silným kamosom a nech Vám dá fon o stovku lacnejšie." - toto som si mozno len vysvetlil znacne po svojom a to tak, ze tam ma prist s nejakym rambom a k tej zlave ho tak trochu dotlacit. ak to bolo myslene inak, sorry
@dwarvax@21 so silným kamosom ak by on chcel použiť násilie náhodou ako taká poistka… ale samozrejme troska a žartujem, ale skúsila by som minimálne kontaktovať z iného čísla… aj tak sa kvoli stovke neoplatí ísť zas cez pól Slovenska
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Blbe však je že býva ďaleko a mohlo by sa zase stať že nedvihne
inak v dnesnej dobe nie je problem si vyznam slov dohladat na webe v roznych slovnikoch. zaberie ti to minimum casu a trochu si vytunis slovnu zasobu:
» slovnik.aktuality.sk/synonyma/?q=sol...
» slovnik.aktuality.sk/synonyma/?q=ser...