ja mám ten retina mini a baterka vydrží dosť dlho. Teda ak som celý deň doma, a od rána do večera sa na tom hrám, tak to večer musím nabiť ale keď len pozriem maily a niečo na internete, tak vydrží kľudne aj týždeň.
@nikk2552 viem retina display .. novy OS je rychlejsi ..a ma podporu na OS 8 ..viac ramky .. proste rychlejsi ale som pocul ze horsie farby ..inak totozny .. ale krajsi display to hej o 100eur viac cca
@trdelniiiq mne sa pacii viem aj o kvalitee aj ze aky je svizny lenze sa bojiim ze nic si do neho nedam .. daju sa tam dat a pozerat dokumenty word ?? pozerat filmy online na webe ? .. da sa tam dat hudba cez itunes zadarmo ?? z pc ?.. ale ako ? nema to usb port nie ? redukciu potrebujem ? .. avi filmy tam nedam asi nie ? toto ma zhruba zaujima .. dakujem za odpoved ak vies
@enemy11 dokumenty sa daju aj pozerat aj upravovat. mozes pouzivat bud free "office" alternativu applovsky iwork alebo office od mrkvosoftu. hudbu tam davas cez itunes ale nemusi byt kupovana. filmy sa tiez daju pozerat na nete, ak teda nie su v nejakom cudnom formate. ale strany ako sledujuserialy/filmy/teevee vsetko mi tam funguje. redukciu neviem naco potrebujes, tomu nerozumiem a filmy v avicku si tam das napriklad cez vlc
@trdelniiiq iwork je tam uz zadarmo nie ? ty mas retinu ? ... neviem ci sa oplati si priplatit za tu retinu lebo o vykon mi nejde lebo nehram hry ... tak neviem .. tak ze neviem ako sparujem ntb a ipad ? .. cez vlc sa to da neako ? lebo ho mam ale som nevedel o tom
@enemy11 nejde iba o hry. hlavne o plynulost systemu a to, ze mini retina je zatial posledny vyrobok, takze mozes ocakavat viac rokov systemovej podpory. 2 je snad uz 3-4 roky stara (nie som si teraz isty) a podporuje aj nasledujucu 8. takze ja by som rozhodne siel do retiny. Uz len kvoli displeju. tak bud klasicky kablom alebo si stiahni free vlc z appstore a cez wifi si do neho hodis filmy s titulkami a na ipade mozes pozerat. ja ani nepouzivam tu applacku app na videa. s vynimkou kupenych filmov z itunes
.. tak rozdiel v rychlosti je len paru sekund .. nic hrozne .. a hry idu narovnako tam aj tam ...tak nwm ci sa oplati si priplatit 100 eur .. co je dost ..a dizajn vsetko rovnaky .. a tam aj na videu su krajsie farby na old mini ..
@enemy11 skus si zahrat na mini a mini s retinou deus ex: the fall. pri jednom ti hra 5x spadne na jednom fighte a fps bude cely cas niekde pri 0, na retine pojde vsetko plynulo. a ako som pisal vyssie, kompatibilita s novsimi os bude o par vydani vyssia. predpokladam, ze stare mini ma poslednu aktualizaciu 8, ktora tu bude niekedy na jesen. dalsi ios si nenainstalujes. nedostanes ziadne nove features, nedostanes mnoho veci z 8, nebudes mat niekolko veci uz z nasadenej 7. rozdiel medzi oboma zariadeniami je z pohladu do buducnosti priepastny. nevraviac o pouzitych technologiach ako su rychlejsie wifi a lte anteny atd. tych 100 eur alebo kolko je medzi nimi rodziel je uplne zanedbatelnych v porovnani s tym, aky je medzi nimi rodziel.
@trdelniiiq nebude doma problem s pripojenim na wifi ? nacitava dobre FB ? lebo som cital ze sa tu pisalo ze nenacitava .. a nieco s pripojenim, a ked chcem dat doc. (word dokument) do ipadu mini retina .. tak mi ho nacita ? ci musim ho preformatovat ? aby som mohol s nim pracovat v ipade. a hraje to mp3 ? ci tiez treba preformatovat ? a tak dat do ipadu ? ... skoda ze to nema sluchadla aspon v baleni :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov