asi nie, vnimala by som to ako vlastne zlyhanie, ze som sa dostala do stadia nadvahy, ked nikto z mojej rodiny nadvahou nikdy netrpel a ani ja sama v minulosti. to by znamenalo len to, ze bud mam nejaku metabolicku poruchu (a to patri do ruk inych odbornikov) alebo ze sa prejedam. necitila by som sa najlepsie, keby som tam sla a obezitolog by mi povedal to, co by som uz v tu chvilu davno vedela - ze si za to mozem sama.
@ luc.ka no...aj ja som sa cudovala najprv...ale tak, tie bariatricke bandaze zaludka sa robia pomocou lekarov a asi to neodporuci vseobecny len po nareku zufaleho obezneho...asi ho musi sledovat pri chudnuti nejaky odbornik na obezitu.
nie, nepotreboval by som potvrdenie od niekoho, že obezny som - nerozumiem načo je tento odbor dobrý, však keď chcem, tak cvičiť budem a keď nie, tak ma k tomu neprinúti nik, A to, či už je niekto obezny alebo nie, snáď urči dotyčný sám asi keď sa nebude môcť prepchať cez dvere
@poke napr ti moze poradit, na aku vahu mas schudnut, aby si to neprehnal...a povie ti aj akym sposobom, co mas dodrziavat. ved vsade sa ohana zdravym chudnutim a ziadne drasticke diety. ale co ja som skusila, vzdy mi zabrali len drasticke diety, sice iba na chvilu. a kto mi ma poradit ohladom zdraveho chudnutia, ked uz lekar nie? net je plny rad, ale ziadna miera, ktora by ich zjednocovala neexistuje...niektore sa vzajomne vylucuju...
@spiralfaust ano, mam. nie nie je. uz som to skusala tisic krat (no dobre, 5 krat) a vzdy to skoncilo sice dost dobrym schudnutim, ale dost velkou nespokojnostou, ze jedine potesenie sveta (jedlo) nemam a ze mi to nic nenahradza. potom som to nevydrzala a zacala zas zit tym tlstym sposobom zivota. hej zabehat mozem, aj ked ma bolia klby, vsak som mlada a uz davno sa daju transplantovat, tak to ma caka mozno v 40, ked sa nebudem setrit.
@sapphirizing tak to potom maš asi riadnejšiu nadvahu keď ťa bolia klby.. mam kamaráta čo vyzera jak guľka (dosť tlstý je) ale v pohode zabehá a nesťažuje sa na bolesť kĺbov..
a to jedlo? to nemôžeš si najsť inu záľubu (napr špáranie sa v nose ◄ aj to by bolo zdravšie ako prejedanie sa...
a zas keby tak pôjdeš do fitka nejakého tak ti daju treningovy plan aj jedalniček si môžeš nechať spraviť.. moja mama tak chodila do fitka pre ženy a dosť schudla ešte jej aj jedalniček upravili a teraz je chudšia než ja
@no neviem ci mam riadnejsiu nadvahu, moj brat s podvahou to ma tiez...mam debilne klby a ked som mala 50kg tiez ma boleli...a k tomu krivy chrbat, ploche nohy... a nadvahu mam na hranici normalneho bmi. co ja viem,ci mozem? nejak ma nic moc nebavi, pri nicom dlho nevydrzim a s pocitom, ze mi nic poriadne nejde aj zajedam smutok a vselico ine. vsak ja viem, ze zas raz pride obdobie, kedy extremne schudnem, lebo bez toho by som to nebola ja, len uz by som aj chcela to spravit tak, ze si to udrzim...na fitko nemam.+ neprezila by som chodit do konca zivota (to ma byt trvala zmena) niekam, kde ma moze hocikto vidiet, ako sa hybem. a urcite nie sama. najhorsie je, ze snad v kazdom fitku v meste poznam niekoho, kto tam chodi...(ale ma inu partiu)
sak aky je problem s tym, ze by mi odbornik povedal nieco k hranici, ktoru mam dosiahnut a poradil, ze ako trocha? co je na tom zle podla teba?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
..bohuzial
Vypasená som z toho, že žeriem predsa.
(Ja konkrétna, nehovorím o ľuďoch s nejakými špeci poruchami.)
a to jedlo? to nemôžeš si najsť inu záľubu (napr špáranie sa v nose ◄ aj to by bolo zdravšie ako prejedanie sa...
a zas keby tak pôjdeš do fitka nejakého tak ti daju treningovy plan aj jedalniček si môžeš nechať spraviť.. moja mama tak chodila do fitka pre ženy a dosť schudla ešte jej aj jedalniček upravili a teraz je chudšia než ja
sak aky je problem s tym, ze by mi odbornik povedal nieco k hranici, ktoru mam dosiahnut a poradil, ze ako trocha? co je na tom zle podla teba?