Vím, že to není nic hroznýho, ale chtěl bych se zeptat na pár názorů.
Představte si, že máte někoho (blízký/á kamarád/ka, přítel/kyně), komu vám na něm/ní zaleží a občas by si dával/a. Co byste dělali, kdyby vám to vadilo (když né tráva, tak
vobec by mi to nevadilo, je to jeho vec a navyse je to lepsie, ako chlastanie, co zase robim ja pravidelne a nepicuje mi nikto na to. takze all is well
Vím, že většina tu bude pro kouření trávy, ať už doopravdy nebo pózerské souhlasy od lidí, co to ani nikdy nekouřili a výjimečně tu zahlídnu negativní názor. Tak proto říkám, ať si představíte, že vám to vadí.
Ale inak ak by mi to teda fakt vadilo a dotyčný by to už nedokázal ovládať, tak by som sa mu snažila dohovoriť, pomôcť mu. Aj keď viem, že by to bolo ťažké a nie vždy to ide.
@tomaseek čo sa týka @2 , čo zas ty nechápeš na tom, že niektorí ľudia sú silno open-minded a tolerantní a prispôsobiví?
a čo sa týka originál otázky... moj názor je asi taký ako na konzumáciu čokolády - niektorým chutí, niektorým nie, to chápem, niektorí ju v živote neochutnali a hovoria aká je hnusná a zlá, to mi príde absurdné, niektorým nechutí a odsudzujúco kvôli tomu pozerajú na ľudí ktorým chutí, to mi tiež príde absurdné, niektorí sa jej prežierajú, čo asi nie je príliš dobré, ale zabiť to nezabije ani ich ani nikoho iného, čiže ich vec...
keby mi to vadilo... čo by som robil... nič. raz za čas dal jemne najavo že mi to vadí, takou nejakou polovtipnou/polovážnou poznámkou, ktorých vážnosť a uštipačnosť by sa asi postupne stupňovala spolu s tým, ako by sa stupňoval pocit, že to u dotyčného nie je len občasná neresť, ale väčší problém...
ale keď hovoríš, že len "občas", tak by to asi ostalo len na úrovni takéto mimochodom utrúseného polovtipu, nič viac.
e, to pozor, to sa mýliš, na birdzi je hrozne cool a in do takýchto diskusií pribehnúť a začať všetkým pozitívom a neutrálom nadávať do feťáckych asociálnych stok, len ti toto fórum ešte neobjavila tá správna tlupa, ale keď ho nájde jeden, tak sem hromadne nabehnú všetci, sleduj:
jo, a @hoperpohroma@10 mýliš sa, keď si to hodíš ako parameter "cena za hodinu stavu", tak to vychádza lacnejšie než chlast. a keď si to hodíš ako parameter "jednotka intenzity postavovej nevoľnosti per hodina stavu", tak tráva je prakticky free
podla mna neni nic zle na koureni travy ved sa robili aj vyskumi a vraj to takmer vobec neposkodzuje zdravie v niektorych pripadoch to praveze uzdravuje jedine co je negativne natom ze nemas taky objem pluc radsej trava ako cigarety
Fajčenie mi vadí a veľmi. Teda teraz už menej, ale aby som sa s takým človekom bozkávala, tak to naozaj len výnimočne. Priateľa som poprosila, aby nefajčil pri mne, lebo mi to vadí a ak bude fajčiť pri mne, pusu mu nedám. Takže pri mne fajčí, len ak sme na nejakej "akcií", inak nie. Ale odvtedy čo je so mnou, fajčenie obmedzuje dosť veľa a som rada, a priznal sa, že aj on je rád
@sheily hm, neviem, ja som napísal čokoládu lebo to bola prvá random vec čo mi napadla. že je tráva super nikoho presviedčať nebudem, lebo už viem že nie pre každého, ale proste mi tam čokoláda sedela, lebo je v niektorých ohľadoch podobná: tiež jemne psychoaktívna látka, tiež obsahuje nejaké deriváty endorfínov, tiež na ňu vzniká čisto psychická závislosť, tiež je čisto po biochemickej stránke prakticky neškodná, ale tiež keď to človek preháňa tak to na ňom po čase začne byť mierne vidno, a nie je to príliš dobré, a tiež existuje veľa ľudí čo na ňu bezdôvodne pozerajú ako na satana
@hoperpohroma ešte sa rieši tá cena, a konkrétnejšie?
okej, známy má s cenami pravdu (10 je tá najbežnejšia, čo viem), akurát ten gram ti vydrží ak ti silno šibe, tak na cca 24hodín úplne vkuse, ale príčetnejší a umiernenejší ľudia sa z jedného dajú do pohody na večer počas celého týždňa
čiže skús byť za 10 eur 24hodín vkuse opitá
(teda hej, ty nie, lebo ani alkohol, ale chápeš slight_smile:
Poznám kopec takých ludí, a kedysi som bývala rovnaká...no zmenila som svoje hodnoty a priority a už nemám potrebu..tak isto už nemám potrebu sa s nimi stýkať, no ked sa s nimi stretnem dokážem sa s nimi porozprávať úplne normálne. Nikoho neodsudzujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
Ibaže neviem, trochu mi na ňom záleží ale nie sme až takí blízki kamaráti, že by som sa mu mohla srať do života, tak to nejak neriešim no.
(ale má 18 rokov, našťastie
je to drahe a nevidim v tom osobne ziadny zmysel
proste by som bola rada, že ak zatúžim po spomínaných látkach, tak ten blízky ich bude mať poruke
ale nie, pokiaľ by kvôli tomu zase mal nejaké problémy, tak by som sa s ním porozprávala a potom možno aj nakričala naňho nech to nepreháňa-
Tadá
Ale inak ak by mi to teda fakt vadilo a dotyčný by to už nedokázal ovládať, tak by som sa mu snažila dohovoriť, pomôcť mu. Aj keď viem, že by to bolo ťažké a nie vždy to ide.
ale irituju ma tie jebnute deticky co si to davaju do 18ky, to je vrchol trapnosti, asi ako ked piju alkac.
a nezacal by som s niekym takym uz, jedine ze by si to daval tak raz za rok a mimo toho absolutne nefajcil
a čo sa týka originál otázky... moj názor je asi taký ako na konzumáciu čokolády - niektorým chutí, niektorým nie, to chápem, niektorí ju v živote neochutnali a hovoria aká je hnusná a zlá, to mi príde absurdné, niektorým nechutí a odsudzujúco kvôli tomu pozerajú na ľudí ktorým chutí, to mi tiež príde absurdné, niektorí sa jej prežierajú, čo asi nie je príliš dobré, ale zabiť to nezabije ani ich ani nikoho iného, čiže ich vec...
keby mi to vadilo... čo by som robil... nič. raz za čas dal jemne najavo že mi to vadí, takou nejakou polovtipnou/polovážnou poznámkou, ktorých vážnosť a uštipačnosť by sa asi postupne stupňovala spolu s tým, ako by sa stupňoval pocit, že to u dotyčného nie je len občasná neresť, ale väčší problém...
ale keď hovoríš, že len "občas", tak by to asi ostalo len na úrovni takéto mimochodom utrúseného polovtipu, nič viac.
a mam negativny nazor nato
e, to pozor, to sa mýliš, na birdzi je hrozne cool a in do takýchto diskusií pribehnúť a začať všetkým pozitívom a neutrálom nadávať do feťáckych asociálnych stok, len ti toto fórum ešte neobjavila tá správna tlupa, ale keď ho nájde jeden, tak sem hromadne nabehnú všetci, sleduj:
@sturmer , vyjadri sa
jo, a @hoperpohroma @10 mýliš sa, keď si to hodíš ako parameter "cena za hodinu stavu", tak to vychádza lacnejšie než chlast. a keď si to hodíš ako parameter "jednotka intenzity postavovej nevoľnosti per hodina stavu", tak tráva je prakticky free
si ma rozosmutnil teraz
v podstate je to niečo ako fajčenie sušeného kalerábu, akurát má človek o čosi iné pocity
aj frajer to furt prirovnáva čokoláde a je to trochu odveci, fakt
to je drahe celkom urcite podla mna
okej, známy má s cenami pravdu (10 je tá najbežnejšia, čo viem), akurát ten gram ti vydrží ak ti silno šibe, tak na cca 24hodín úplne vkuse, ale príčetnejší a umiernenejší ľudia sa z jedného dajú do pohody na večer počas celého týždňa
čiže skús byť za 10 eur 24hodín vkuse opitá
(teda hej, ty nie, lebo ani alkohol, ale chápeš slight_smile: