chabé to je anglinčtia B1, nemčina A2 asi, ale maturovať chcem aj z angličtiny, aj z nemčiny na B2 a potom by som sa chcela naučiť ešte aspoň 2 jazyky
a hrozne ma sere, že na našom gympli v prváku nebolo dosť dobrých nemčinárov na vytvorenie pokročilej skupiny, takže som sa učila všetko od začiatku a viem toho ešte menej, ako v deviatej triede na základke
a na anglinu som schytala zlého profesora úplne naschvál .. zato, že jazyky ma najviac bavia .... akože dorozumieť sa viem, veľa som sa naučila zo seriálov a knižiek, ale ja chcem vedieť oficiálny jazyk a nie len slangy
Ehm, viem v pohode po anglicky, ostatné jazyky sú ale hrôza :/
Pár rokov som sa učil NJ, možno viem nejakú gramatiku, no okrem ospravedlnenia sa za zabudnutú domácu úlohu, neviem povedať nič.
Ak bude príležitosť, rád sa v NJ zlepším. Tiež ak sa podarí štúdium vo Francúzku, rád by som sa naučil aj FJ. A aby toho nebolo málo, ak bude možnosť (rozumej, že napr. nejaká firma mi zaplatí kurz , rád by som serióznejšie začal aj s ruštinou.
+ viem ešte HTML, ale to je v mojom prípade dosť useless
Boze toto pismenkovanie znalosti jazyka. Poznam typkov co zmaturovali na gymploch z cudzieho jazyka na 1 a nevedia v realnej komunikacii zosmolit ani hovno.
Anglina - rodený hovoriaci (som švéd z väčšej časti)
švédčina - taktiež
nemčina - A2
španielčina - C1 (od 6 do 9 rokov som býval v Barcelone)
viem aj trocha Rusky a Bulharsky ....samozrejme Nórsky kedže je to vzájomne zrozumiteľné so švédčinou
A viem aj C++ ,Javu a Python
@tommyhot inu, to pismenkovanie ma vyznam pri roznych normalnych certifikatov co aj nieco znamenaju, maturity a certifikatu ako boli city and guilds ci jak su smiesne a afaik zamestnavatelia a vysoke skoly tieto vysledky ani vobec nezaujimaju z poslednych 2 menovanych prave preto, lebo nevravia nic o tom ako clovek ovlada dany jazyk
ja ovladam AJ - B2 ale poviem rovno, že keby som mal ísť hned zajtra do UK tak som kompletne v prdeli
Rustina A1 - viem zosmolit jednoduche vety a citat v azbuke. ale komunikovat kdezee
@tommyhot
presne poniektorí ovládajú akože aj zo tri jazyky, úroveň pomaly rodilí mluvčí a keď na to príde, ledva dajú dokopy jednoduchú vetu. Osobne si aj tak myslím, že vedieť viac ako dva cudzie jazyky je viac menej zbytočnosť, a to z jednoduchého dôvodu - ľudský mozog zabúda a ak teda človek netrénuje, tak úroveň klesá. Ďalšia vec je rozvíjať tie jazyky, ktoré už človek používa. Naučením sa gramatiky to nekončí, proces trvá celý život...
@trtken hovoris mi z duse. Ja som sa ucil korejcinu 3 mesiace a teda nieze by som nieco vedel, ale uz neviem ani to malo co mi pomohlo aspon ako tak sa dohovorit ked som tam bol minuly rok. Ako hovoris, ze to proces, ktory nikdy nekonci.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
viem aj co to po rusky a madarsky, ale dalej som sa uz nemala moznost tomu venovat a strasne to lutujem
a hrozne ma sere, že na našom gympli v prváku nebolo dosť dobrých nemčinárov na vytvorenie pokročilej skupiny, takže som sa učila všetko od začiatku a viem toho ešte menej, ako v deviatej triede na základke
a na anglinu som schytala zlého profesora úplne naschvál .. zato, že jazyky ma najviac bavia .... akože dorozumieť sa viem, veľa som sa naučila zo seriálov a knižiek, ale ja chcem vedieť oficiálny jazyk a nie len slangy
Pár rokov som sa učil NJ, možno viem nejakú gramatiku, no okrem ospravedlnenia sa za zabudnutú domácu úlohu, neviem povedať nič.
Ak bude príležitosť, rád sa v NJ zlepším. Tiež ak sa podarí štúdium vo Francúzku, rád by som sa naučil aj FJ. A aby toho nebolo málo, ak bude možnosť (rozumej, že napr. nejaká firma mi zaplatí kurz , rád by som serióznejšie začal aj s ruštinou.
+ viem ešte HTML, ale to je v mojom prípade dosť useless
švédčina - taktiež
nemčina - A2
španielčina - C1 (od 6 do 9 rokov som býval v Barcelone)
viem aj trocha Rusky a Bulharsky ....samozrejme Nórsky kedže je to vzájomne zrozumiteľné so švédčinou
A viem aj C++ ,Javu a Python
Rustina A1 - viem zosmolit jednoduche vety a citat v azbuke. ale komunikovat kdezee
@tommyhot
presne poniektorí ovládajú akože aj zo tri jazyky, úroveň pomaly rodilí mluvčí a keď na to príde, ledva dajú dokopy jednoduchú vetu. Osobne si aj tak myslím, že vedieť viac ako dva cudzie jazyky je viac menej zbytočnosť, a to z jednoduchého dôvodu - ľudský mozog zabúda a ak teda človek netrénuje, tak úroveň klesá. Ďalšia vec je rozvíjať tie jazyky, ktoré už človek používa. Naučením sa gramatiky to nekončí, proces trvá celý život...
taliančina B1
sama sa učim japončinu, zatial viem základné frázy a čísla
je mi kus divné že nevieš (resp. neuvádzaš) katalánsky...
a dohovorim sa aj nemcinou, aj ked veľmi primitivne